Specialistična ortodontija Dr. Navaey Samobor

Ortodontija

Po zobni aparat v vrhunski ortodontski center Samobor. Ugodna cena zobnega aparata. Mednarodno priznani specialist ortodont Dr. Navaey za odrasle in otroke.

Specialistično stomatološko ordinacijo za ortodontijo Dr. Ebtehaj Navaey v Samoborju vodi mednarodno priznani specialist ortodont Dr. Ebtehaj Navaey. Posebnost, kako Dr. Navaey načrtuje vaše ravnanje zob je, da vam za vaše stanje namesti zobni aparat, s katerim boste v najkrajšem času prišli do želenega rezultata. Ortodontija Dr. Navaey je zato široko prepoznavna po uspešnih terapijah in zadovoljnih pacientih, ki ordinacijo obiskujejo v visokem številu.

Za ravnanje zob koristi specialist ortodont Dr. Navaey vse aparate za zobe, ki so izdelani po meri pacientovega individualnega odtisa. Na voljo so vam stalni zobni aparat, fiksni zobni aparat, samozaklepni zobni aparat, snemljivi zobni aparat, nevidni zobni aparat, zobni aparat zvezdice, lingvalni zobni aparat, beli zobni aparat, invisalign in braces.

_DSC0057 (2)

Specialist ortodont Dr. Navaey se ponaša z vodilno klinično prakso na področju ravnanja zob v širši regiji in je visoko priljubljen ortodont med slovenskimi pacienti. Več kot polovica pacientov, ki jih sprejme Ortodontija Dr. Navaey, prihaja iz Slovenije, po priporočilu, ki ga pacienti zadovoljni predajo družini in prijateljem. Zobni aparat ni samo ortopedski zobni pripomoček, ampak zahteva najbolj precizno možno terapijo, ki jo vodi izkušeni ortodont in poteka od šest mesecev do enega leta ali več. Ko načrtujete, da boste opravili strokovno ravnanje zob in nosili zobni aprat, je za vas bistveno, da je vaša izbira dober ortodont, kot je Dr. Navaey, ki vam bo namestil aparat za zobe, s katerim vam bo varno, precizno in najhitreje poravnal zobe in uredil ugriz.

Vrhunska klinična praksa pa ni vse, s čimer izstopa specialist Ortodontija Dr. Navaey. Tu so ogromne izkušnje, tehnologija, oprema in materiali. Posebej pa je ortodontska ambulanta usmerjena v vrhunsko izkušnjo v vseh segmentih storitve in nudi slovenskim pacientom posebej ugodne cene in plačilne pogoje na obroke v času trajanja terapije. Cena zobnega aparata vam je na voljo do 50% ugodneje v primerjavi s cenami, ki jih nudi slovenska ortodontija. Prav tako vam bo specialist ortodont Dr. Navaey zobni aparat izdelal brez čakalnih dob, kar je dodana vrednost za vse, ki želite ortodontsko zdravljenje nastopiti takoj. Ravnanje zob boste tako lahko opravili hitreje, pri vrhunskem specialistu, ortodont pa vam bo zobni aparat izdelal z najvišjo možno natančnostjo in z materiali renomiranih svetovnih proizvajalcev.

Specialistična stomatološka ordinacija za ortodontijo Dr. Ebtehaj Navaey se nahaja na naslovu Samoborskih bratovština 1/A,v Samoborju 10430 na Hrvaškem, čudovitem mestu, ki je od meje s Slovenijo oddaljen samo 5 kilometrov. Ortodontska ambulanta razpolaga s parkirišči neposredno pred ordinacijo (modra cona).

Strokovni tim ortodontije dopolnjuje medicinska sestra Zrinka Wiesner. Dolgoletne izkušnje, znanje in strokovnost zaposlenih so prispevale k velikemu številu zadovoljnih pacientov vseh starosti. Poleg odpravljanja ortodontskih nepravilnosti, dajejo velik poudarek na skladnost in estetiko, saj se ob prvem stiku z ljudmi najprej opazi naš obraz, nasmeh ter lepi in zdravi zobje. Za vaš lep nasmeh pa je specialist ortoodont Dr. Navaey prepoznaven in najbolj zanesljiv izbor.

_DSC0069 (3)

Dr. Ebtehaj Navaey, dr. dent. med., specialist ortodont

Specialist ortodont, doktor Ebtehaj Navaey (Ebtehadž Navai) je diplomiral iz stomatologije in opravil specializacijo iz ortodontije na Fakulteti za stomatologijo Zagreb (Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Od zaključka specializacije, leta 1998, dela izključno kot specialist ortodont. Odlikujejo ga nenehne izboljšave, redne udeležbe na številnih domačih in mednarodnih usposabljanjih, uporaba najnovejših svetovnih dognanj in tehnologij v ortodontski terapiji ter navduševanje pri delu z bolniki. Njegova specialistična ortodontska ambulanta v Samoborju je zaradi znanja, izkušenj ter pristopa Dr. Navaey-a do svojih pacientov in njihovih terapevtskih potreb, postala medicinska ustanova za ravnanje zob oziroma ortodontska ambulanta odličnosti, kamor mladi in odrasli pacienti iz vseh koncev Hrvaške in Slovenije z veseljem prihajajo, ne glede na oddaljenost. Visoko število zadovoljnih pacientov, vrhunski pristop, zobni aparati, izdelani z najvišjo možno preciznostjo in edinstvena terapija, ki jo izvaja specialist ortodont Dr. Navaey, vam dajejo garancijo za vaš lep nasmeh in trajno ravne zobe.

Specialist ortodont Dr. Ebtehaj Navaey je ugledni član Hrvaške zdravniške zbornice (HLZ), Hrvaškega društva ortodontov (HDO), Hrvaškega ortodontskega društva (HOD) in Društva hrvaških književnih prevajalcev (DHKP).

 

Kaj je ortodontija in za koga je primeren zobni aparat?

Ortodontija je posebna veja stomatologije, ki se ukvarja z uravnavanjem nepravilne lege zob in urejanjem medčeljustnih odnosov, tako v času razvoja kot tudi v kasnejšem življenjskem obdobju. Pri terapiji pacienta zdravi specialist ortodont Dr. Ebtehay Navaey, pri tem pa koristi zobni aparat, ki ga izdela za individualno ortodontsko terapijo, to je za ravnanje in pravilen položaj zob pacienta. Cilj ortodontske terapije ni samo v izboljšani estetiki, ampak so pravilno oblikovani in pravilno delujoči zobje pomembni tudi za zdravje žvečilnega sistema in s tem celotnega organizma.
Obstajajo številni vzroki, zakaj lahko potrebujete zobni aparat in številne koristi, zakaj je dobro, da vam ortodont, za vaše zobne nepravilnosti, izdela aparat za zobe. Težave se najpogosteje začnejo v otroštvu, ko se zobje razvijajo in v odrasli dobi, ko pacient izgubi svoje zobe.

Vzroki za nastanek ortodontskih nepravilnosti so lahko dedno pogojeni (prenašajo se iz generacije v generacijo), povezujemo jih z razvadami, kot so sesanje dude, prsta, drža odprtih ust, način prehranjevanja, jezik pred zobmi. Otroci dandanes uživajo bolj ali manj mehko hrano, s čimer je onemogočeno potrebno zadostno žvečenje, ki je ključno za pravilen razvoj zob in čeljusti v odrasli dobi. Nepravilnosti so povezane tudi z zobno gnilobo oziroma kariesom in s tem predčasne izgube zob, kar pri otrocih povzroča zmanjšanje ali izgubo prostora za kasnejši izrast stalnih zob. Taka stanja se prenašajo v odraslo dobo pacienta, ki se z nepravilno lego zob sooča vedno bolj težavno in kompleksno. To je tudi razlog, zakaj ima vse več odraslih ljudi zobni aparat.

Ravnanje zob, katerega v dentalni medicini izvaja le specialist ortodont, ima številne razloge, ki največkrat izvirajo iz otroštva. Bistveno je vedeti , da kakovostni in skrbno načrtovani zobni aparati, kot jih izdela specialist ortodont Dr. Navaey, rešujejo mnogotere vaše zobne nepravilnosti, s katerimi si lahko zagotovite lep nasmeh za vse življenje.

 

Katere ortodontske nepravilnosti zdravi zobni aparat?

Ortodontija je dandanes namenjena tako otrokom kot odraslim, vedno bolj pa se zobni aparati izdelujejo pacientom, ki so stari nad 18 let. Indikacije, to so stanja, za zdravljenje ortodontskih nepravilnostih so:

Ortodontija je danes namenjena tako otrokom kot tudi odraslim. Indikacije, ki jih rešuje specialist ortodont Dr. Navaey za zdravljenje ortodontskih nepravilnostih pri odraslih:

o    priprava za izdelavo stalnih ali mobilnih protetičnih nadomestkov,

o    korekcijski prijemi iz estetskega vidika in izboljšanja izgovorjave glasov (specialist ortodont Dr. Navaey ima številne paciente, ki se ukvarjajo s profesionalnim petjem, govorništvom in javnimi nastopi),

o    izboljšanje medzobnega odnosa pri obojestranskem navzkrižnem ugrizu, obrnjenem preklopu, odprtem ugrizu, globokem ugrizu, kot tudi premiku in nagibu posameznih zob,

o    vzpostavitev optimalnega medčeljustnega odnosa,

o    korekcija nepravilnega položaja posameznih zob pri kompresiji (stisnjenosti) in diastemi (razmiku med zobmi),

o    potreba po razbremenitvi čeljustnega zgloba,

o    postavitev „potopljenega“ zoba v zobni niz oziroma izvlečenje zataknjenega zoba,

o    razporeditev preostalih zob v primeru njihove izgube ali prirojenega primanjkljaja zob …

Odraslim pacientom so na voljo moderno dizajnirani zobni aparati, ki jih nosijo nevidno, brez zadrege in brez vsakih bolečin.

Zobni aparat je posebej primeren za otroke, saj lahko dober ortodont, kot je Dr. Navaey, usmeri otrokov pravilen razvoj in rast zob. To je pomembna informacija za starše, ki želijo s pomočjo ustrezne ortodontske terapije svojim otrokom zagotoviti stalno pravilen položaj zob v odrasli dobi. Stanja, ki jih rešuje zobni aparat pri otrocih:

o    izboljšanje medzobnega odnosa pri obojestranskem navzkrižnem ugrizu, obrnjenem preklopu, odprtem ugrizu, globokem ugrizu, kot tudi premiku in nagibu posameznih zob,

o    odvajanje od neželenih navad (sesanje palca in ostalih prstov, neanatomskih dud, dolgotrajne uporabe otroških stekleničk, dihanje skozi usta, sesanje raznih predmetov, pritiskanja jezika na zobe, držanje svinčnika v ustih v času učenja, podpiranje obraza z roko, spanje s pestjo pod obrazom, spanje čepe itd.),

o    korekcija zobnega loka v primeru prekomernega števila zob, njihove izgube ali prezgodnje izgube, prirojenega primanjkljaja zob, časovno usklajevanje in usklajevanje tempa zamenjave mlečnih zob s stalnimi zobmi …

o    korekcijski prijemi iz estetskega vidika in izboljšanja izgovorjave glasov,

o    korekcija nepravilnega položaja posameznih zob pri kompresiji (stisnjenosti) in diastemi (razmiku med zobmi),

o    postavitev „potopljenega“ zoba v zobni niz oziroma izvlečenje zataknjenega zoba,

o    korekcija zobnega loka v primeru prekomernega števila zob, njihove izgube ali prezgodnje izgube, prirojenega primanjkljaja zob, časovno usklajevanje in usklajevanje tempa zamenjave mlečnih zob s stalnimi zobmi …

 

Kdaj lahko začnete nositi zobni aparat in pričeti ortodontsko zdravljenje pri Dr. Navaeyu?

Kandidat za zobni aparat ste, ko vam specialist ortodont Dr. Navaey potrdi, da imate popolnoma zdrave zobe in dlesni, redno in temeljito ustno higieno ter ste pripravljen dosledno upoštevati navodila, ki jih bo vključevalo vaše ortodontsko zdravljenje.

Zobni aparat je ortopedski pripomoček, s katerim vam specialist ortodont Dr. Navaey izvaja ravnanje zob ali ortodontsko zdravljenje. Preden vam ortodont Dr. Navaey namesti zobni aparat, boste pri njem opravili najbolj natančno možno diagnozo, slikanje obeh čeljusti, shemo terapijo (časovnico), samo terapijo, oceno in spremljanje uspešnosti ortodontskega zdravljenja.

Preden nastopite ortodontsko zdravljenje, boste v ortodontski ordinaciji posneli digitalni ortopan oziroma tridimenzionalno rentgensko sliko, ortodont vam bo diagnosticiral anomalije ter pripravil natančen načrt pomikov zob in na podlagi pregleda izdelal za vas najbolj primeren zobni aparat. V primeru, da imate na zobeh karies, zobni kamen, zobobol ali potrebujete puljenje zoba, vas bo specialist ortodont Dr. Navaey, preden vam bo namestil aparat za zobe, napotil v zobozdravstvo Dental ART Studio v Zagreb, kjer vam bo zobozdravnik Nenad Klasić, dr. dent. med., saniral zobno problematiko. Po tem boste lahko ortodontsko zdravljenje nastopili takoj.

Zobni aparat ima vlogo pri premikanju zob. V obdobju ortodontskega zdravljenja delujejo razmeroma šibke, a stalno delujoče sile, katerih smer delovanja je strogo kontrolirana. V različnih fazah terapije, povzroča aparat za zobe sile različnih intenzivnosti.

Ortodontsko zdravljenje je lahko relativno dolg proces, prvi rezultati pomikov zob so vidni že zelo kmalu. Pacienti se zelo hitro in dobro navadijo na aparat za zobe. Sodelovanje, ki ga boste imeli s specialistom ortodontom Dr. Navaeyem je ključno za uspeh vašega zdravljenja z zobnim aparatom, za to se boste morali strogo strogo držati navodil in ohranjati odlično ustno higieno, ki vam jo bo predpisal ortodont Dr. Navaey.

Zobni aparati običajno ne povzročajo bolečin, šibka prehodna bolečina je posledica pritiska, pojavi se lahko nekaj dni po namestitvi ortodontskega aparata in je običajen del terapije.

 

Vrste zobnih aparatov

Ortodontski aparati so naprave, katere izdela in z njimi upravlja specialist ortodont z namenom, da s pomočjo delovanja sil na zobe povzroči ravnanje zob in s tem zobe postavi na vnaprej določena, pravilna mesta.

Zobni aparati so različnih vrst. Delijo se na snemljive (mobilne) in fiksne, torej na tiste, ki jih pacient lahko  vstavi sam in sname ter tiste, ki jih na zobe pritrdi ortodont in si jih pacient sam ne more odstraniti. Fiksni zobni aparat je za ortodontsko zdravljenje najpogostejši.
Specialist ortodont Dr. Navey izdeluje vse vrste ortodontskih aparatov, v ponudbi so nevidni zobni aparat, zobni aparat ‘zvezdice’, lingvalni zobni aparat, beli zobni aparat, invisalign, braces.

Za kakšen aparat za zobe boste primerni, pa je odvisna od vašega stanja zob; to je od diagnoze in vaše starosti. Zobni aparat za vaše zdravljenje vselej izbere ortodont.
Ker so vam v Specialistični ortodontski ordinaciji Dr. Ebtehaj Navaey na voljo snemljivi, fiksni ter lingvalni (nevidni) zobni aparati, boste sigurno našli najbolj pravilno rešitev za vaše ravnanje zob. Specialist ortodont Dr. Navaey vam bo tako pomagal hitro in uspešno odpraviti nepravilnosti zob in čeljusti ter poskrbel, da preidejo v najkrajšem možnem času v pravilne položaje.

Se soočate z nepravilnim položajem zob v čeljusti? Vas moti tesno stanje zob in ste zato prikrajšani za temeljito higieno? Zobni aparat je prava rešitev za vas. Vabimo vas, da ravnanje vaših zob zaupate vrhunski obravnavi v Specialistični ortodontski ordinaciji Dr. Ebtehaj Navaey. Vaš nasmeh bo takšen, o katerem sanjate in ste si ga od nekdaj želeli. Specialist ortodont Dr. Navaey že vrsto let dosega odlične rezultate in tudi vi ste lahko sigurni, da boste deležni vrhunske klinične oskrbe v vseh segmentih storitve.

Cena zobnega aparata ni bila še nikoli tako dostopna.

Kontaktirajte nas in si zagotovite termin za pregled brez čakalnih dob.

Uradni podatki

Specialistična ortodontska ordinacija Dr. Ebtehaj Navaey
Vrhunski zobni aparati in diagnostika zob
Specialist ortodont Dr. Ebtehaj Navaey
[Ebtehadž Navai]
Samoborskih bratovština 1/A,
10430 Samobor
Website: www.happymed.si/ortodontija

narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA