Facelift – pomlajevanje obraza

Facelift - Happymed

Facelift ali lifting obraza je zlati steber plastične kirurgije. Je eden najbolj zahtevnih posegov na obrazu, saj se doseže izrazito pomlajevanje obraza. Facelift je primeren za ženske in moške po 40. letu starosti, izjemoma prej.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Facelift korigira:

  • povešenost lic
  • ohlapnost kože
  • povešenost mišic
  • nakopičeno maščobo
  • vdrtine
  • gube na obrazu: zmehča gube med nosom in ustnico in na vratu
  • osvežuje videz celotnega obraza
  • poskrbi za izrazito pomlajevanje obraza
  • ne pusti sledi zategnjenosti in videza ‘umetnega’
  • doseže do 15 letno pomlajevanje obraza

Nekatere minimalne facelift korekcije lahko izvajamo na mlajših moških. Sem sodi lifting čela. Z operacijo facelifta dosežemo pomladitev do petnajst let in več.

Obraz je zaradi svoje izpostavljenosti najbolj podvržen staranju. Dejavniki staranja so genetika, izpostavljanje soncu, nepravilna prehrana, škodljive življenjske navade, med njimi sta v ospredju kajenje in uživanje alkohola, krčenje mišic na obrazu in gravitacija, na katero nimamo vpliva. Facelift je ena najzahtevnejših plastičnih operacij. Pogojena je z izkušnjami plastičnega kirurga specialista. Pacient naj izbere plastičnega kirurga na podlagi njegovih referenc in izkušenj. Rezultati facelifta so naravna pomladitev, svežina in odprtost obraza.
Kandidati
Kandidati

PRVI PREGLED

Na prvem pregledu Vam plastični kirurg pojasni vse o posegu. To je, kje potekajo rezi, šivi, kakšni bodo pričakovani rezultati in Vas seznani s tveganji. Na pregledu presodi, ali ste primeren kandidat oziroma kandidatka za operacijo in, ali lahko podobne rezultate pomlajevanja doseže z neinvazivnimi metodami pomlajevanja. Sem sodita pomlajevanje obraza z injiciranjem oziroma glajenje gub in polnjenje gub z dermalnimi polnili.

POSEBNOSTI

Estetska in plastična, dr. Rajko in dr. Dinko Tončić sta ena izmed najbolj priznanih plastičnih kirurgov za operacijo facelifta. Plastični kirurg, dr. Rajko Tončić, ima več kot 25 let izkušenj v plastični kirurgiji.

Priprava

Oskrba z vitaminskimi in mineralnimi dopolnili Vitalia

Operativni poseg, facelift oz. lifting obraza zahteva, da pred posegom uživate prehranska dopolnila Vitalia za zdrave sluznice in tkiva ter izboljšano cirkulacijo. Z uživanjem prehranskih dopolnil Vitalia nadaljujete v post-operativni fazi in tako okrevate optimalno. Prehranska dopolnila Vitalia priporoča plastični kirurg na pregledu oziroma jih lahko začnete uživati samostojno, po predhodni konzultaciji z nutricistko Natalijo Sakelšek, na kontaktih HappyMeda. Po posegu priporočamo uživanje Magnezijevega citrata Vitalia, za izločanje presnovnih presežkov. Operativni poseg facelift oz. lifting obraza zahteva, da pred plastično operacijo prenehate s kajenjem in uživanjem alkoholnih pijač. www.vitalia.si –>

Potek
Potek

O posegu in prihodu v Polikliniko dr. Tončić

Facelift se opravi pod splošno anestezijo. V Polikliniko dr. Tončić prispete na dan posega. Pred operacijo se še enkrat pogovorite s plastičnima kirurgoma, in ste temeljito pregledani. Nato prejmete sedativ za umiritev in ste premeščeni v operacijski blok. Po operaciji ste hospitalizirani od 5 dni.

Okrevanje

Vzporedne operacije in okrevanje

Po operaciji imate nameščen trak, na obrazu je oteklina. Na delo se vrnete v roku dveh do štirih tednov. Stanje po operaciji facelifta je skupek otekline in modric. Videz ni indikator za bodoče stanje. To se začne kazati približno dva tedna po posegu. V tem času svetujemo uživanje primernih količin tekočine za hidratacijo organizma, počivanje in nežno masiranje obraza.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje posega: 2 do 6 ur.
Bolečina: Do srednje huda.
Operaterja: Mr.Sc.Dr. Rajko Tončić in Dr.Med. Dinko Tončić
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb

cena posega

Cena posega:

-Mini facelift: 2.400,00 EUR
-Celoten facelift: 3.960,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA