Abdominoplastika ali odstranjevanje odvečne kože

Abdominoplastika

Abdominoplastika sodi v najbolj pogoste posege v plastični kirurgiji. Zahteva izurjenega plastičnega kirurga, precizno opravljeno plastično operacijo in temeljito okrevanje, pod budnim nadzorom plastičnega kirurga.Z besedo abdominoplastika zajemamo operativno odstranjevanje odvečne kože s trebuha in uredimo prevelik in povešen trebuh. Po potrebi prestavimo popek.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Abdominoplastika ali odstranjevanje odvečne kože in povešenega trebuha

Vzroki za odvečno kožo so dednost, najbolj pogosto pa je vzrok prekomerna telesna teža, porod in višek kilogramov v fazi nosečnosti. Koža se pri teh pojavih raztegne do stopnje, ko ne ustvarja več krčenja in prilagajanja.

Abdominoplastika povzroča visoko fizično in psihično obremenitev

Odvečna koža, ki je izgubila naravno funkcijo ustreznega prilagajanja povzroča veliko fizično in psihološko obremenitev. Ravno tako vodi v resne zdravstvene težave, saj deformira telesno držo (hrbtenica in sklepi), vpliva na presnovo in krvni obtok, povzroča utrujenost in izgubo imunske kondicije.

Psihološki dejavnik se izraža skozi estetsko nezadovoljstvo, intimni zadržek, kar je povsem upravičeno, saj posameznik, ki potrebuje abdominoplastiko, odvečne kože ne zmore vrniti v ustrezen položaj s telesno vadbo in prehrano.

S posegom tako vplivamo na odlično zunanjo telesno podobo, povrnemo zdrav in lažji občutek ter pozitivno vplivamo na zdravstveno kondicijo pacienta.

Abdominoplastika in vzroki

Abdominoplastika je potrebna zaradi raznih vzrokov. Zaradi teh se odločamo in načrtujemo zahtevno plastično operacijo.

Odvečna koža po izrazitem hujšanju in upadu telesne mase

Diete in prehitro hujšanje, s katerim posameznik izrazito izgubi telesno maso, vplivajo na pojav odvečne kože.Zelo pogosto oseba shujša na želeno število kilogramov, vendar pojav odvečne kože ne more preprečiti.

Tako je lahko odvečna koža prisotna na raznih regijah telesa, najbolj pogosto na trebuhu, obrazu, podbradku, na stegnih in nadlahteh.

Najbolj izrazita je odvečna koža na trebuhu, ki jo v plastični kirurgiji najbolj pogosto odstranjujemo.

Odvečna koža po nosečnosti in po porodu

Odvečna koža je pri ženskah pogostokrat posledica nosečnosti in poroda, kjer koža nima dovolj elastičnosti, da bi se po porodu skrčila na ustrezno mero. Za ženske, sploh mlajše in take, ki pred nosečnostjo niso imele težav z odvečno ali ohlapno kožo, je pojav izjemno travmatičen.

Estetski problem pogosto rešujejo s kozmetičnimi postopki, ki težave z odvečno kožo žal ne rešijo.

Abdominoplastika je tako popolnoma upravičena in je klientka potrjena za primerno za plastično operacijo.

Odvečna koža pri osebah z ustrezno telesno maso

Gre za najpogosteje dedni dejavnik, ko se odvečna koža pojavi z leti in ne nujno v veliki količini. Taka odvečna koža negativno vpliva na videz trebuha in kazi lepo telo in postavo. Znova posameznik ne more sam vplivati z vadbo, da bi se koža ustrezno formirala.

Odvečno kožo lahko odstrani samo plastični kirurg s plastično operacijo.

Kandidati
Kandidati

Ste kandidat za abdominoplastiko ali odstranjevanje kože?

Odstranjevanje odvečne kože vključuje tudi določeno količino abdominalne (trebušne) maščobe, vendar bi bili naj pacienti, ki ustrezajo za poseg abdominoplastike, zmerne telesne teže. Zmerna telesna teža velja tako za paciente, pri katerih se je odvečna koža na trebuhu pojavila po izraziti izgubi telesne mase in za paciente, ki imajo odvečno kožo na trebuhu zaradi konstitucije.

Abdominoplastika se odsvetuje pacientkam, ki načrtujejo nosečnost, saj se lahko odvečna koža in problem viseče kože znova pojavi.

Da bi dosegli maksimalen estetski učinek, lahko estetski kirurg po nekaj mesecih po plastični operaciji načrtuje manjše korekcijske posege, ki dodatno pomagajo izpolniti estetiko trebušne regije. Sem sodi liposukcija trebuha, liposukcija pasu in liposukcija ledvenega dela.

liposukcija-prej-potem
Liposukcija se na navedenih regijah opravi v enkratnem posegu n močno izboljša videz telesa.Abdominoplastika se načrtuje po pozitivnih predoperativnih laboratorijskih izvidih, natančneje vključuje internistični pregled z EKG-jem, krvni tlak, krvno sliko in izvide strjevanja krvi.

Priprava

Abdominoplastika velja za zahteven poseg, zato je še toliko bolj pomembna odločitev za izurjenega in izkušenega plastičnega kirurga Dr. Tončića, pri katerem najprej opravite pregled in detajlen razgovor. Odkrito se pogovorite o svojih željah, pričakovanjih, rezultatih ter zaupajte morebitne bolezni in alergije na zdravila. Kirurg vam na podlagi pogovora in pregleda obrazloži celoten postopek operacije, možne zaplete ter posreduje predoperativna in pooperativna navodila. Pred operativnim posegom je potrebno opraviti tudi laboratorijske preiskave krvi ter internističen pregled z EKG-jem.

Potek
Potek

Abdominoplastika – Poseg

Abdominoplastika je plastična operacija, pri katerem izurjeni plastični in estetski kirurg odstrani odvečno kožo s trebuha in/ali drugih delov telesa.

Plastična operacija vključuje zatezanje kože celotne trebušne stene.

Za natančno odstranjevanje odvečne kože, abdominoplastiko definiramo pred nastopom z natančnim merjenjem, izrisom in orientacijskimi točkami.

Posebna tehnika – Abdominoplastika s čim manj vidno brazgotino

Posebej pazljivi smo pri inciziji, zato se rez pozicionira na področju bikini zone in pacient kasneje brazgotino prekrije s spodnjim perilom.Rano plastični kirurg natančno zašije z najbolj z najbolj kakovostnimi in najbolj finimi nitmi.

Po enem letu po plastični operaciji, brazgotina načeloma popolnoma zbledi in je resnično malo opazna.

Posebnost je pri pacientih s slabo muskulaturo trebušne mišice, ki jo med plastično operacijo dodatno zategnemo in učvrstimo s posebnimi, finimi šivi.

Abdominoplastika s tehničnega vidika za izkušenega in uspešnega plastičnega in estetskega kirurga ne predstavlja večje težavnosti. Plastična operacija je v Polikliniki dr. Tončić opravljena relativno uspešno in z visoko stopnjo uspešnosti.

Bolj je abdominoplastika zahtevna za pacienta, saj mora disciplinirano okrevati in po dikciji navodil, ki mu jih izda estetski kirurg dr. Tončić.

Plastična operacija zajema dokaj velik predel telesa, zato pacient prvih 7 do 10 dni počiva ter tako post-operativno miruje.

Abdominoplastiko načrtujemo tako, da zmanjšamo vsakršno potencialno tveganje na minimum. Varnost pacienta je tako na maksimalni stopnji, priprava na lepotno operacijo te vrste pa skrbna, natančna in zato uspešna.S tem uredimo pogoje, da je abdominoplastika izjemno učinkovit, fizično razbremenilen in estetski poseg, ki ima za pozitivno posledico visoko stopnjo pacientovega zadovoljstva.

Okrevanje

Okrevanje po abdominoplastiki je ključnega pomena, zato se je potrebno natančno držati kirurgovih navodil. Glede na to, da poseg zajema velik predel telesa, je potrebno 7-10 dni po operaciji mirovati in počivati. Po abdominoplastiki ostanete v Zagrebu v kontrolirani oskrbi, samo tako se zagotovi varno in uspešno okrevanje ter najboljši možni izid estetskega posega. Kompresijska oblačila, ki jih pred operacijo dobite v Polikliniki Dr. Tončić, pripomorejo k želenemu rezultatu po posegu, pospešijo celjenje ter zmanjšujejo otekline. Šivi se navadno odstranijo dva tedna po operaciji, vsaj mesec dni pa se odsvetujejo večji fizični napori.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnika: Na pregledu ste seznanjeni z operativno tehniko.
Trajanje posega: 2-4 ure, odvisno od zahtevnosti.
Bolečina: Blaga do srednje huda.
Okrevanje: 2 tedna.
Kontrolni pregled: Opravite v času 2 tednov po operaciji oziroma po dogovoru z estetskim kirurgom.
Operaterja: Mr.Sc.Dr.Rajko Tončić in Dr.Med. Dinko Tončić.
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb.

cena posega

Cena posega:

-Abdominoplastika: 4.300,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA