Zobni vsadki / implantati in oralna kirurgija Št. 1

Zobni implantati

Zobni vsadki (zobni implantati) in oralna kirurgija se v Dental ART Studiu v Zagrebu izvajajo na najvišjem kliničnem nivoju storitve. Zobni vsadki se brez bolečin operativno vgrajujejo globoko v čeljustno kost, storitev izvaja mednarodno priznani specialist oralne kirurgije.

Oralni kirurg vam posamezni zobni vsadek vgradi z največjo možno natančnostjo, pri tem pa zobni vsadki popolnoma obnovijo živčno funkcijo čeljustne kosti. Zobni implantati so ortopedski dentalni material, s pomočjo katerih  vam izurjeni  kirurg uredi arhitekturo ugriza in trajno uredi brezzobost.

poglej-fotogalerijo

Zobni vsadki se po uspešnem procesu osteointegracije nadgradijo z opornikom, zobozdravnik pa posamezni zobni vsadek oskrbi s protetično konstrukcijo. Oralna terapija traja od 3 do 6 mesecev in je odvisna od tega, kako se zobni vsadki spajajo v čeljustni kosti. Po procesu spojitve s kostjo in po tem, ko se zobni implantati opremijo s protetiko, dobi pacient nov, stabilen in estetski zob za celo življenje. Za zobni implantat prejmete doživljenjsko garancijo za mehanski del.

Opis posega
Opis posega

Online pregled in mnenje specialista oralne kirurgije. Zobni vsadki in ustrezni kandidati?

Vašo terapijo nadomeščanja manjkajočih zob lahko popolnoma brezplačno diagnosticiramo na podlagi ortopanskega posnetka. Pri tem vam potrdimo ali so zobni vsadki primerna rešitev za vašo brezzobost. Ortopanski posnetek klasične 2D resolucije nam lahko pošljete preko elektronske pošte info@happymed.si. V primerih večjih poškodb čeljustne kosti in suma poteka živca, vas bomo napotili na CT regijsko  slikanje zob, v za to specializiran zobni rentgen.

MATJAŽ JAVŠNIK, igralec in komik

MATJAŽ JAVŠNIK, igralec in komik, je v Dental ART Studiu opravil uspešno sanacijo čeljusti z zobnimi vsadki in podpornim zdravljenjem. Na sliki z ravnateljem ustanove, zobozdravnikom Dr. Nenadom Klasićem, dr. dent. med..

»Vauuuu, zobozdravnik Nenad Klasić je prekrasna izkušnja – “popotovanje nad pričakovanji”, he he he.

Naj vam zaupam svoje težave z zobmi.

Javnost ve, da sem sladkorni bolnik. Diabetiki imamo smolo, saj bolezen hudo prizadene zobe in dlesni. Meni sladkorna bolezen ni prizanesla. Izpadlo mi je več zob spodaj in utrpel sem hudo erozijo na zobeh, agresivni karies in bolezni dlesni. Težko sem jedel, grizenje in žvečenje je bilo boleče in nemogoče. Zobozdravnika sem se vedno bal kot hudiča.

Slaba izkušnja v otroštvu je vodila v izogibanje, nato pa delo, stres, bolezen in kar naenkrat sem se znašel s katastrofalnim ustnim stanjem. Vmes pa so se moje zobje tako kot jaz postarali. Zdravljenje sem neobhodno potreboval.

javsnikVesel sem, da sem se odločil za Dr. Nenada Klasića, ki mi ga je priporočala kolegica. Po mojem mnenju je Klasić najboljši zobozdravnik v vseh pogledih. Njegova strokovnost, znanje in predanost pacientovemu udobju je na najvišjem nivoju. Nisem še imel tako prijaznega in kakovostnega zobozdravnika. Že po prvem obisku je moj strah popustil, danes, ko je leto dni od terapije, se na zobozdravniškem stolu počutim povsem domače, nisem napet in strah je preteklost. Najbolj pomembno pa je, da lahko imam implantate! Sladkorni bolniki smo v skupini rizičnih pacientov za zobne implantate, saj se le-ti ne sprimejo v kosti in izpadejo. Ker mi je ekipa z Dr. Klasićem na čelu predhodno popolnoma ozdravila tkiva, je implantološka terapija popolnoma uspela! Lahko grizem, trgam z zobmi, če želim, he he he. Moji zobje so stabilni, občutek v ustih je naraven in nimam več nobenih bolečin ali težav.

Priporočam zobozdravnika Nenada Klasića in njegovo ekipo specialistov. Ordinacija uživa moje polno zaupanje.

S spoštovanjem in hvaležnostjo,«
Matjaž Javšnik

Zobni vsadki so doživljenjska rešitev za vašo brezzobno stanje

ZOBNI VSADKI SO TRAJNA REŠITEV ZA NADOMESTITEV ZOBNE KORENINE

Ste oseba, ki je izgubila celoten zob in se zanimate za trajno rešitev vaše čeljustne problematike? Zobni implantati naj bodo vaša prva izbira. Zakaj so vsadki najboljša metoda?

Zobni implantati so najbolj pogosta metoda za trajno reševanje manjkajoče zobnih korenin. Rahabilitacija, pri kateri se z operacijo vgrajujejo zobni vsadki, je temeljna domena čeljustne kirurgije in zobne ortopedije. Zobni vsadek ali implantat je ortopedski nadomestek, je člen iz titana, oblikovan v obliki spirale in je narejen v različnih dimenzijah, da lahko uspešno nadomešča manjkajoče zobne korenine na vseh mestih v čeljusti.

Za pacienta, ki si želi z zobnim vsadkom izboljšati žvečilno funkcijo ali urediti manjkajoče zobe na sprednji strani čeljusti, je najbolj pomembno, da izbere usposobljenega čeljustnega kirurga, ki bo implantološko terapijo načrtoval skladno s potrebami vaše ustne votline. V Dental ART Studiu se koristijo MIS zobni vsadki, s posebno funkcijo ‘defect free’ in so vodilni zobni implantati v svetu.

implantat

Zobni vsadki se v Dental ART Studiu vgrajujejo v skladu z najvišjimi standardi v oralni kirurgiji:

 • detajlna analitika čeljustnega stanja,
 • diagnoza gostote čeljustne kosti,
 • potrjena domneva za poseg in plan čeljustne terapije,
 • Mis zobni vsadki številka 1 v svetu,
 • najnatančnejša možna vgradnja zobnih implantatov,
 • obnovljena funkcija živčevja,
 • visoko kvalificiran oralni kirurg, certificiran za vse implantološke sisteme in računalniško implantološko navigacijo,
 • doživljenjska garancija na vsak zobni implantat,
 • vrhunska zobna protetika, s katero se nadgradi zobni implantat, zagotavlja lep in naraven nasmeh.

Specialist oralne kirurgije in implantologije vgrajuje zobne implantate Mis v pravilne položaje glede na vse pomembne biološke elemente:

 • čeljustna kost,
 • živčevje,
 • položaj obeh čeljusti,
 • ugriz,
 • zglobi,
 • položaj ostalih zob.

Potem, ko vam oralni kirurg vgradni zobni implantat, nastopi faza spojitve vsadka s čeljustno kostjo (osteointegracija). Celjenje traja od 3 do 6 mesecev. Ko je zobni implantat čvrsto spojen s kostnim tkivom, sledi nadgradnja z opornikom (abutment) in trajno cementiranje zobne protetične konstrukcije (zobna prevleka, zobna proteza, mostiček). Pacient potrebuje za kompleten zobni implantat s prevleko do 5 obiskov.

Za pacienta je operacija popolnoma brez bolečin, saj poseg poteka v čeljustni kosti, ki se jo predhodno oskrbi z lokalnim anestetikom. Zobni implantat zagotavlja stabilno in trajno rešitev. Izurjeni oralni kirurg izvede poseg v 10 minutah, celoten poseg s pripravo pacienta traja skupaj okoli 30 minut.

Danes so sodobni implantološki sistemi napredovali do mere, da je vsak pacient, ki je zdrav in ima ustrezno maso čeljustne kosti, ustrezen za poseg z zobnim implantatom. V primeru, da ima pacient manjkajočo maso čeljustne kosti, se kost augmentira, to je polni, s posebnimi kostnimi nadomestki, ki varno in sigurno nadomestijo maso kostnega tkiva.

Zobni implantati Mis so vodilni v svetu in obstajajo v različnih dimenzijah, vrstah (60+ vrst) in materialih, zobozdravnikom pa omogočajo dobro osnovo za estetetski smile design (estetsko zobozdravstvo), nevidne rešitve, maksimalno funkcijo opora in so edini sistem z lastnostjo ‘defect free’, kar pomeni, da v nobenem primeru ne povzročajo poškod kosti ali gingive.

V Dental Art Studiu v Zagrebu izvajajo klinično najsodobnejšo in najbolj varno oskbo z zobnimi implantati. Pacienti so lahko prepričani, da bodo deležni vrhunske medicinske obravnave. 

Poleg klasičnih implantatov, ki so iz titana, so pacientom za čudovit nasmeh na voljo zobni vsadki in oporne strukture za zobni implantat iz keramike (cirkonija), ki sodijo v sam vrh estetskega zobozdravstva.
Zobozdravnik Dr. Nenad Klasić, ki je specialist čeljustne kirurgije in ravnatelj zobozdravstvenega centra, zagotavlja pacientom, da bodo po implantološko-protetični terapiji žvečili, grizli brez bolečin in se smejali s ponosom.

Skrb za paciente iz Slovenije

Zobozdravniki in oralni kirurg v Dental ART Studiu vztrajajo pri odličnosti v vsakem segmentu storitve in so celostno prilagojeni pacientom iz Slovenije. Obisk zobnega centra je za paciente iz Slovenije posebej koristen, saj so na voljo visoke cenovne ugodnosti ter hitra izvedba zobozdravstvenih storitev. Zobozdravstvene storitve in operacije z zobnimi vsadki potekajo brez bolečin in brez čakalnih dob. Zobozdravstveni center Dental ART Studio je ozko specializiran za oralno implantologijo in vam nudi  celostni osebni pristop, ki vam zagotavlja varno zdravljenje in dobro izkušnjo pri izbiri zobozdravnika. Pacientom so na voljo redni brezplačni pregledi pri oralnemu kirurgu in ekipi vrhunskih zobozdravnikov, terapije pa potekajo pod mentorstvom ravnatelja zobozdravnika Dr. Nenada Klasića, specialista čeljustne kirurgije.

So zobni vsadki varni ali lahko povzročijo komplikacije?

Zobni vsadki so popolnoma varni, alergijska reakcija na titan se v praksi ne pojavlja. Titan ne oddaja toksičnosti, zato se zobni implantati lahko vstavijo osebam od polnoletnosti dalje. Zobni implantat postane samostojen zob, ne poškoduje ostale zobovine in ga lahko temeljito čistimo (nitkanje, medzobni prostor). To je njegova največja odlika, saj ne posega v biološko maso vaših zdravih zob.

V Dental ART Studiu se vsi posegi v čeljustni kosti, pri katerih se uporabljajo zobni vsadki in kostni nadomestki, načrtujejo na podlagi detajlne diagnostike, povesti pacientove bolezni (anamneza) in skladno z doktrino čeljustne kirurgije in zobne ortopedije. Morebitne komplikacije, kot je izpad zobnega vsadka, so redke in se jih rešuje nemudoma.

Po posegu prejme pacient navodila za higieno ustne votline doma in po potrebi nastopi antibiotično terapijo na recept. Morebitno oteklino po posegu pacient blaži z ledom, oteklina traja največ 72 ur. Zobni implantat se bo s pacientovim odgovornim ravnanjem (izpiranje rane z ustno vodo, neobremenitev s hrano na mestu, kjer je vstavljen zobni implantat, pazljivo čiščenje sosednjih zob) kakovostno spojil s kostjo, terapija pa bo lahko potekala v nadaljnih korakih brez katerihkoli zapletov.

Kandidati
Kandidati

Sem ustrezen kandidat za zobni implantat?

Če ste oseba, ki ima indikacijo enega ali več manjkajočih zob s korenino, ste visoko verjetno kandidat za zobni implantat. Vašo ustreznost za zdravljenje določa tudi časovna doba, kako dolgo ste brez zob. Vsaka izguba zob povzroči spremembo položaja ostalih zob, ki z nagivanjem spremenijo ugriz ali pozicijo čeljustnih zglobov. Zato je pomembno, da veste, da zdravljenje čeljusti, pri kateri se koristijo zobni vsadki ni estetska metoda ampak gre za funkcionalno reševanje pravilnih položajev zob v vaši ustni votlimi. Ali ste kandidat za zobni implantat, vam strokovnjaki v Dental ART Studiu potrdijo po pregledu zob in analizi 2D ali 3D ortopana. 3D zobni rentgen je neobhoden, kadar  zobozdravnik in oralni kirurg diagnosticirata pacientu rizična stanja kosti in živčevja. Zaradi visoke izurjenosti specialističnega osebja pa za zobni implantat največkrat zadostuje klasičen 2D zobni rentgen.

Priprava

Pacienti, ki se jim bodo vgrajevali zobni vsadki morajo imeti popolnoma zdravo čeljustno kost, zdrave (higienizirane) dlesni in očiščen zobni kamen. Zobozdravnik sanira karies, da ne bi bakterije prehajale na mesto, kjer vam bo oralni kirurg vgradil zobni implantat. Pacient je celotno terapijo v udobnem položaju na stolu.

Po diagnostiki, v kateri vam oralni kirurg detajlno analizira vitaliteto čeljusti, kostno gostoto, zobovje in na RTG zob ugotovi potek živca, vam mesto, kamor bo operativno vgradil zobni implantat, omrtvi z lokalnim anestetikom. Poseg se izvede z rezom, oralni kirurg spretno razširi kost in zobni implantat precizno vstavi na mesto, kjer se po zašitju incizije začne postopek osteointegracije. Oralna sedacija ni potreba, saj med posegom ne čutite bolečin, občutite pa lahko nelagodje.

Postopek je izvajan z najvišjo stopnjo sterilnosti, izurjeni oralni kirurg izvede poseg v nekaj minutah. Pacienta po potrebi hladijo z ledom, ki umirja oteklino. Oteklina bo očitna prvih 72 ur, nato izgine. Oralni kirurg po potrebi predpiše antibiotike. Mesto, kamor je kirurg vgradil zobni implantat, se začaso oskrbi s provizorijem. Kadar se vgradijo zobni vsadki spredaj (smejalna fronta), jih zobozdravnik oskrbi z začasno protetiko, s katero se lahko pacient smeje in služi za estetske namene (z nadomestnimi zobmi ne jeste ali grizete).

Potek
Potek

Ali  zobni implantat z operacijo vgradi specialist čeljustni kirurg?

Zobni implantat operativno vstavi specialist čeljustni kirurg in zobni ortoped s pomočjo preciznega kirurškega reza v pravilno mesto, globoko v čeljustno kost. Poseg je neboleč, vendar za pacienta rahlo nelagoden. Dental ART Studio je ozko specializirano za čeljustno zobno implantologijo in oralno kirurgijo, zato je implantološka terapija izvajana po standardih čeljustne kirurgije in ne klasične dentalne implantologije, ki jo izvajajo splošni zobozdravniki. V ordinaciji zato ne prihaja do komplikacij med posegi, morebitne komplikacije po posegu pa čeljustni kirurg rešuje nemudoma.

Čeljustni kirurg dr. Nenad Klasić v Dental ART Studiu je specializiran za vse implantološke sisteme vodilnih svetovnih proizvajalcev (Mis, Ankylos, Strauman, Nobel) in za računalniško implantološko navigacijo. Posege izvaja na podlagi detajlnega kliničnega pregleda gostote čeljustne kosti, zglobov, meritve ugriza, položaja preostalih zob, izhodišče za poseg je 2D ali 3D zobni rentgen.

Zobni vsadki so posebej občutljivo področje čeljustne kirurgije, zato so pacienti v Dental ART Studiu lahko sigurni, da bodo izbrali najboljšo storitev zase, ki jo bo izkušeni čeljustni kirurg izvedel na maksimalnem nivoju klinične prakse.

Okrevanje

Rezultati terapije z zobnim implantatom

Terapija obnove čeljusti, pri kateri se sigurno vstavijo zobni vsadki, prinaša pacientom številne koristi. Glavna lastnost, ki jo ima zobni vsadek je ta, da trajno nadomesti zobno korenino in omogoča nadgradnjo z opornikom in protetično konstrukcijo. Na ta način dobi bolnik popolnoma nov in kompleten zob. V kolikor se odločate med mostičkom in zobnim implantatom, gre za dve popolnoma različni metodi reševanja brezzobosti. Z mostičkom vam zobozdravnik rešuje na zunaj vidno brezzobost in vam nadomešča zobovino. Kadar pa se uporabijo zobni vsadki, pa govorimo o pristopu s čeljustne perspektive. V tem primeru zobni implantat vgradi oralni kirurg s ciljem, da nadomesti izgubljeno zobno korenino. Po tem, ko se zobni implantat zaceli v čeljustni kosti, se nanj namesti opornik in zobovina (zobna protetika). Zobni implantat je edina metoda, ki daje čvrstost in funkcijo zobem (grizenje, žvečenje), je na zunaj povsem neopazen, pacienti pa ga ne občutijo v kosti.

Čeljust je refleksen organ, zato posamezniki, ki nosijo mostičke radi povedo, da jih nosilni zobje spodaj bolijo. Kar je povsem normalno, saj so zobje prekomerno obremenjeni s protetiko in silo žvečenja, prevzemajo funkcijo manjkajočih zobnih korenin in s tem še hitreje propadajo. Manjkajoče zobe in korenine z zobnimi vsadki nadomestite čim prej, saj v primeru odlašanja vaši zobje potujejo in spreminjajo lego. S tem se pacientom spremeni pravilnost ugriza (obeh čeljusti), zdravljenje pri oralnemu kirurgu pa dobi dodatno zahtevnost.

Zobni implantat odlikuje izjemna stabilnost in pacientom omogoča neovirano čeljustno in zobno funkcijo. Sproščeno je grizenje, žvečenje, saj zobni implantat posnema delovanje naravnega zobu. Ker je zobni implantat spojen s čeljustno kostjo (oseointegracija), je njegova pozicija statična in ga pacient ne zaznava, kot je to običajno pri mostičkih (umetnih prevlekah, kjer za nosilce brusimo naravne zobe), ki lahko pri žvečenju in grizenju povzročajo bolečine.

Oseointegracija je proces, ko se zobni implantat spaja s čeljutsno kostjo. Traja od 3 do 6 mesecev. Je primaren pogoj za nadaljevanje terapije z nadomestno zobovino ali prevleko. Po namestitvi zobovine (zobne protetike) je sanacija zaključena.

Zobozdravstveni center Dental ART Studio je ozko specializiran za reševanje brezzobosti pri pacientih z različnimi stanji in različnih starosti. Vidne uspehe z zobnimi vsadki dosegajo tudi pri bolnikih s parodontozo in diabetesom, ki jim s pravilnimi kliničnimi postopki znova povrnejo zobne korenine in popolnoma obnovijo živčno funkcijo v čeljustni kosti.

Zobni vsadki nikoli ne posegajo v druge zobe, so popolnoma samostojni in neodvisni ter so trajna rešitev za stanje vaše brezzobosti. Pacientom so na voljo številne kakovostne rešitve zobne protetike iz najboljših materialov v svetu (cirkonij keramika, emax keramika, polna keramika, metalna keramika), ki se trajno cementira na opornik na zobnem vsadku. Zobna protetika se izdeluje v najsodobnejši CAD CAM tehnologiji, ki omogoča najbolj natančno izdelavo protetične konstrukcije na opornikih zobnih vsadkov vseh dimenzij.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O ORALNI TERAPIJI Z ZOBNIMI VSADKI

Trajanje terapije: 3-6 mesecev.
Kontrolni pregledi: opravite jih po dogovoru.
Zobozdravnik: Ravnatelj, zobozdravnik Dr. Nenad Klasić. dr. dent. med.. Specialist oralne kirurgije in zobne ortopedije.
Posebnosti: Dental Art Studio je ozko specializirano zobozdravstvo za zobno implantologijo in oralno kirurgijo.

cena posega

Cena posega:

Cena za zobni implantat s klasično keramično prevleko:
-Redna cena: 1.200,00 EUR
-Akcijska cena: 999,00 EUR
narocanje

Naročanje in svetovanje:

Svetovanje po telefonu
vsak delovni dan od ponedeljka do petka v delovnem času
kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed 040 481 233
Svetovanje preko elektronske pošte. Odgovorimo vam v roku 24 ur. Pišite nam na:
kontakt happymed info@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA