Blefaroplastika – operacija vek in odprava podočnjakov

Blefaroplastika

Blefaroplastika je kirurgija vek oz. korekcija vek. Blefaroplastika ali estetska korekcija vek sodi med pomladitvene posege v plastični kirurgiji.

Namenjena je osebam, ki trpijo za indikacijo povešene kože na vekah in imajo občutek teže pri odpiranju oči.

Blefaroplastika oz. korekcija vek se izvaja na osebah po 40. letu, kadar imajo izraženo patologijo vek. Včasih je indikacija izražena prej, tudi pri 30. letih in lahko poseg opravimo na mlajših ljudeh. Blefaroplastika oz. operacija vek nam zagotovi mladosten, sveže razprt in radosten pogled ter uredimo funkcijo oči in vida.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Blefaroplastika korigira:

  • odvečno kožo na vekah
  • odstranjuje maščobne mešičke
  • podočnjake; odprava podočnjakov
  • poškodovano ali natrgano mišico
  • vid
  • funkcijsko delovanje očesa ali oči
  • realizira mlajšo izraznost potez na obrazu

Blefaroplastika oz. operacija vek nam omogoča da dosežemo pomladitev in živahnost celotnega obraza.Oči s svojo estetiko pogojujejo zunanje izražanje razpoloženja. Pri odvečni koži na vekah je obraz videti žalosten in potrt. Z blefaroplastiko urejamo tudi funkcionalnost posameznega očesa in povrnemo boljši vid. Mnogi klienti na pregledu presenečeno ugotovijo, da je težava, povezana z vidom, posledica odvečne kože in teže na vekah.V kolikor je polnost zgornje veke posledica spuščenega čela in obrvi, opravimo poseg browlift.

Kandidati
Kandidati

Osebe, ki se soočajo z odvečno kožo, maščobo na vekah, podočnjaki, kirurg operativno odstrani in povrne bolj mladosten videz. S posegom se prav tako lahko korigira natrgano ali poškodovano mišico, poleg tega pa je blefaroplastika učinkovita tudi za izboljšanje vida pri starejših ljudeh, pri katerih je vidno polje zmanjšano zaradi odvečne kože, ki zakriva del očesa.

Priprava

Prvi pregled in animacija

Na prvem pregledu Vas estetski kirurg fotografira in na podlagi fotografij, po potrebi, izdela animacijo približnega bodočega videza. Animacija je frontalna in/ali lateralna. Poudarek je na konzultaciji in dogovoru o poteku plastične operacije. Na pregledu dogovorite datum operacije.

Potek
Potek

O posegu in prihodu v Polikliniko dr. Tončić

Blefaroplastika oz. operacija vek se opravi v splošni anesteziji. V Polikliniko dr. Tončić prispete na dan posega.

Ko se operacija vek zaključi, ste hospitalizirani in v kliniki ostanete. Pred operacijo se še enkrat pogovorite z operaterjema, dr. Rajkom in dr. Dinkom Tončić in ste temeljito pregledani. Nato prejmete sedativ za umiritev in ste premeščeni v operacijski blok.

poliklinika dr. tončić

Okrevanje

Vzporedne operacije in okrevanje

Korekcija vek se lahko opravi vzporedno in istočasno z ostalimi posegi obraza in telesa. Operacija vek se najpogosteje kombinira z ginekomastijo, povečanjem prsi, faceliftom, rinoplastiko, otoplastiko, abdominoplastiko, liposukcijo in ostalimi.

Po posegu je prisotna oteklina in okrevate od enega do dveh tednov.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnike: Na pregledu ste seznanjeni z operativno tehniko.
Trajanje posega: 1 do 3 ure.
Bolečina: Brez, zaznavna ali občutek skelenja.
Kontrolni pregled: Opravite v času 2 tednov po posegu korekcije vek.
Operaterja: Mr.Sc.Dr. Rajko Tončić in Dr.Med. Dinko Tončić
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb.
Posebnosti: Korekcija vek postaja pogost ambulanten poseg v očesni optiki. V HappyMedu cenjenim damam in gospodom nudimo specialista plastične kirurgije z 25-letnimi izkušnjami doma in v Evropi, po ekskluzivni ceni. S tem izpolnjujemo najvišji kriterij kakovosti.

cena posega

Cena posega:

-Operacija vek: od 1.500,00 EUR
-Operacija vek in podočnjakov: od 2.000,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA