DAMON zobni aparat

Damon zobni aparati niso le revolucionarne žice in bravice. To je povsem nov način zdravljenja zob pacienta.

Prej: Nove raziskave dokazujejo, da je v primerih, kot je ta, popoln nasmeh mogoče doseči brez puljenja zob. Potem: Poglejte, kako je ta prekrasen, širok nasmeh mogoče doseči s pomočjo blagih sil. Damon Sistem je pomagal, da se to mlado dekle, preobrazi v prekrasno mlado žensko.

Prej: Nove raziskave dokazujejo, da je v primerih, kot je ta, popoln nasmeh mogoče doseči brez puljenja zob.
Potem: Poglejte, kako je ta prekrasen, širok nasmeh mogoče doseči s pomočjo blagih sil. Damon Sistem je pomagal, da se to mlado dekle, preobrazi v prekrasno mlado žensko.

Zakaj izbrati Damon zobne aparate?

 • vrhunska estetika
 • najnovejša tehnologija
 • najkrajše in najhitrejše možno ortodontsko zdravljenje
 • minimalni kontrolni obiski
 • brez puljenja zob
 • neboleče
 • vrhunski rezultati
 • izboljšanje videza celega obraza

Klasične terapije pogosto zahtevajo puljenje zdravih zob in uporabo palatinalnih ekspanderjev, da bi se naredil potreben prostor. To so načini, ki so za pacienta neprijetni, zdravljenje traja dlje in lahko se zgodi, da je rezultat zdravljenja zožena čeljust in prazen profil. Damon zobni aparat pa z uporabo nežnih bioloških sil, podarja naraven, poln in širok nasmeh. Damon nasmeh se specialno dizajnira, da bi izboljšal splošno stanje obraza vsakega posameznega pacientka.

Zvezdice so začetek in temelj, a kompleten Damon Sistem je tisti, ki ustvarja nasmeh.
Pooblaščeni Damon Sistem ortodonti koristijo 3 ključne elemente, da bi dosegli krajši čas zdravljenja, manj kontrolnih obiskov v ordinaciji, nadpovprečno udobje za paciente in dosledne visokokakovostne rezultate:

 1. Damon pasivne samoligirajoče bravice ne potrebujejo gumic in metalnih vezic- z Damon bravicami boste izkusili terapijo brez neugodnega zatezanja.
 2. Blage spominske žice so tehnološko sofisticirane in zobe pomikajo hitreje in zahtevajo manj nastavitev.
 3. Nov, klinično dokazan pristop, ki hitro in prijetno ravna Vaše zobe in izboljšuje estetiko Vašega obraza- skoraj vedno brez potrebe za puljenje zob in za uporabo palatinalnih ekspanderjev.

Konvencionalne bravice (leva stran) so vezane z gumicami, ki povzročajo tveganje za trenja in pritiske, zato je lahko zdravljenje daljše in neugodno za pacienta. Damon bravice uporabljajo drseči mehanizem, ki žico drži na mestu, kar omogoča zobem, da se svobodneje, hitreje in bolj prijetno pomikajo.

Zobni aparat Damon

Zobni aparat konvencionalen/Damon

Damon bravice so dizajnirane, da so diskretne, udobne in enostavne za čiščenje. Ni potrebe za gumice, ki privlačijo in zadržujejo zobni kamen. Zobna higiena pa je v času terapije zelo pomembna. Za paciente, ki zahtevajo brezkompromisno estetiko, so dostopne tudi Damon Clear prozorne bravice.

Damon zobni aparati

Kako dolgo moram nositi Damon zobni aparat?

Z Damon Sistemom je ortodontsko zdravljenje pogosto krajše od konvencionalnih sistemom zobnih aparatov. Krajši čas zdravljenja pomeni manj kontrolnih obiskov pri ortodontu in prekrasen nasmeh hitreje. Lahko Vas tudi preseneti, kako hitri so rezultati!

 • 6 mesecev krajši čas zdravljenja
 • znatno manj kontrolnih obiskov pri ortodontu.
untitled-4

Prej: za uporabo konvencionalnega zobnega aparata, bi morali v tem primeru opraviti boleča puljenja zob in koristiti palatinalni ekspander. Potem: Z Damon Sistemom, puljenja zob niso bila potrebna, kakor tudi ne uporaba ekspanderja. Rezultat je prekrasen, poln nasmeh in popolna simetrija obraza.

Mi bodo pulili zobe?

Konvencionalni zobni aparati pogosto zahtevajo puljenje zob. Tako so ortodonti pogosto prisiljeni puliti zdrave zobe, da bi dobili potreben prostor v ustih. Pacienti seveda ne želijo, da se jim pulijo zdravi zobje, poln in širok nasmeh pa pogosto pomeni tudi mnogo lepši obrazni profil. Damon Sistem so zobni aparati, ki koristijo blage biološke sile, v sodelovanju s prilagodljivimi procesi organizma samega pacienta, pa ustvarijo potreben prostor v ustih po naravnih poteh. Ortodont ima tako možnost, da večino primerov zdravi brez nepotrebnih puljenj zob.

Pri nekaj slučajih, ki kljub vsemu zahtevajo puljenje zob, se prostor ustvari z namenom, da se izboljša ravnotežje in simetrija obraza- na ta način se doseže naraven nasmeh in profil, ki bo ostal nespremenjen z vašim staranjem.

Bo bolelo?

Bravice, ki jih je potrebno krčiti in ki pri pacientih povzročajo bolečino, so del preteklosti. Revolucionaren nov pristop v ortodontiji omogoča pacientom znatno višjo stopnjo udobja skozi celo terapijo. Razlog je v edinstveni tehnologiji drseče mehanike, ki je prisotna pri Damon Sistemu- mehanizem, kateri omogoča ortodontu, da koristi izjemno blage sile, ki bodo pomikale zobe v pravilen položaj. Rezultat je terapija, ki je mnogo krajša in znatno udobnejša za pacienta- večino pacientov ne občuti niti najmanjšega nelagodja.

Cena zobnega aparata?

Cena zobnega aparata in ortodontskega zdravljenja Vam na splošno ne sme preprečiti, da dobite nasmeh, kakšnega si od nekdaj želite in zaslužite. Popoln nasmeh je važna investicija, ravno zato, ker vlagate vase, se Vam bo investicija neštetokrat povrnila v vaši samopodobi, samospoštovanju, v poslovni karieri in med osebnimi odnosi. Cena Damon Sistema se ne razlikuje pretirano od cen konvencionalnih zobnih aparatov. Širok, poln nasmeh in vrhunska estetika obraza, Vam niso bile nikoli tako dostopne.

Koliko stane Damon zobni aparat?

Ortodont Vam bo na podlagi Vaše individualne terapijske potrebe potrdil ali ste kandidat za Damon zobni aparat. Damon Sistem je na voljo že od 1.270 evrov na čeljust. (za točen izračun nas kontaktirajte na info@happymed.si)

Ali lahko Damon zobni aparat dobim na napotnico?

Da. Do 16. leta se lahko v Privatni specialistični stomatološki ordinaciji za ortodontijo Mr. Sc. Mateja Jelič Republika Hrvaška, EU, zdravite preko napotnice. Pri tem se za vračilo stroškov najprej obrnite na ZZZS, kjer boste dobili potrebne informacije in navodila o ortodontskem zdravljenju v tujini. Zdravljenje nastopite brez čakalne dobe.

Za osebe, ki so dopolnile 16. let in odrasle posameznike je Damon zobni aparat, kakor tudi vsi drugi zobni aparati, samoplačniška zdravstvena oskrba.

Kakšne imam možnosti plačila?

Na prvem pregledu in po potrditvi terapijskega plana, se z ortodontko Mr. Sc. Jelićevo pogovorite o načinu plačila. Ortodont nudi tudi možnost gotovinskega ali kartičnega plačila v enem obroku. obročnega plačila z gotovino v ordinaciji, na voljo pa Vam je tudi plačilo na 24 obrokov s karticami Diners, Visa, Karanta, Mastercard.*

*pri tem se vrednost storitve poviša do 10%

POT DO LEPEGA NASMEHA IN ZDRAVIH ZOB NI VEDNO TEŽKA,

za naročila in informacije smo vam na voljo:

info@happymed.si

041 980 950