Parodontoza – Na napotnico ali privatno brez čakalne dobe

parodontoza

Parodontoza je kronično obolenje dlesni in obzobnih tkiv in jo zdravi specialist parodontolog. Za pacienta je pravočasno odkrita in zdravljena parodontoza pomembna, saj mu s tem zagotovimo ohranitev zob in tkiv.

poklici-gumb-slider
poslji-gumb-slider
Opis posega
Na napotnico

S pravočasnim zdravljenjem parodontoze preprečimo:

  • izgubo zob
  • izgubo tkiv
  • vnetja tkiv
  • izgubo kostne mase
  • napredovanje parodontološke bolezni

Čakalne dobe za zdravljenje parodontoze so v Sloveniji  več let, izvajalcev pa je omejeno število. Pacient s čakanjem na zdravljenje tvega izgubo zob in tkiv v čeljustnici. V izogib čakalni dobi in samoplačniški oskrbi, opravite v HAPPYMEDU pregled in zdravljenje brez čakalne dobe po sistemu čezmejnega zdravstvenega varstva na napotnico v Zagrebu, s povračilom stroška za opravljeno zdravljenje od ZZZS. Terapijo pri izvajalcu plačate, po tem, ko zdravljenje zaključite pa je vaša pravica zahtevati povračilo stroška do zneska, ki ga ZZZS priznava za zdravljenje parodontoze.

Kandidati
Specialisti parodontologi

KDO ME ZDRAVI?

Zdravljenje izvajajo vrhunski in mednarodno ugledni specialisti Prof. Dr. Doc. Ivica Anić, dr. det. med., specialist endodontije, parodontologije in oralne kirurgije in Dr. Kristina Đurkan, dr. dent. med. specialist parodontologije.

Brez naslova

Prof. Dr. Doc. Ivica Anić, dr. det. med., specialist endodontije, parodontologije in oralne kirurgije

POSEBNOSTI

Zdravljenja parodontoze se izvaja z najsodobnejšimi metodami in za pacienta najbolj koristnimi materiali ter opremo.

parodontoza 2

Dr. Kristina Đurkan, dr. dent. med. specialist parodontologije.

Lokacija

KJE POTEKA ZDRAVLJENJE?

Parodontoza se zdravi v specialistični stomatološki Polikliniki Šlaj Anić, na naslovu Štoosova 26, 10000 Zagreb, Hrvaška. Poliklinika Šlaj Anić je med najsodobnejšimi klinikami na tem delu Evrope, razprostira se kar na 1000m2. Poliklinika ima poleg oddelka za zdravljenje parodontološke bolezni tudi oddelek za ortodontijo otrok, mladostnikov in odraslih, oddelek za endodontijo in oddelek za estetsko stomatologijo.

klinika
Potek
Potek in trajanje

KAKO DOLGO TRAJA ZDRAVLJENJE?

Paradontoza se obravnava z lokalno anestezijo in je za pacienta neboleča. V nekaterih primerih je inicialna terapija dovolj, da se paradontoza drži v kontroli in remisiji. V primeru kirurške obravnave, pri kateri je pacient na oralni antibiotični terapiji, se rešuje niz obolenj; odprava vnetja in abscesov, rekonstrukcija kosti in zaustavitev napredka bolezni. Po zaključeni inicialni ali kirurški terapiji se svetuje kontrolni pregled 3-4- krat letno ali večkrat, če tako svetuje specialist parodontolog.

 

Napotnica – naročanje

Kako se naročim?

Ob prvem kontaktu vam naredimo pregled napotnice, ali je ta ustrezna in veljavna. Naročite se telefonsko na 041 980 950 (ponedeljek do petek od 8.00 do 16.00 ure) ali po e-pošti info@happymed.si. Pregled opravite od ponedeljka do petka od 8.00 do 19.00 ure v Polikliniki Šlaj Anić, Štoosova 26, 10000 Zagreb.

Povračilo stroška zdravljenja

Kako zahtevam povračilo stroška?

Ob naročilu nas obvestite ali vlogo za povračilo stroška naročate pri nas, cena znaša 35,00 EUR (plus ddv). Vlogo sestavimo po zaključenem zdravljenju.

SAMOPLAČNIKI

 

Na specialističen pregled in zdravljenje parodontoze se lahko naročite tudi samoplačniško, to je, ko nimate napotnice ali izbranega osebnega zobozdravnika v javni mreži. Pri tej oskrbi povračilo stroška od ZZZS ni možno.

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje terapije: Trajanje in število terapij je odvisno od stopnje napredka parodontološke bolezni.
Bolečina: Bolečine pri terapijah ni, saj pacient prejme lokalno anestezijo.
Okrevanje: Okrevanje je odvisno od stopnje napredka parodontološke bolezni.
Kontrolni pregled: Svetujejo se kontrolni pregledi 3-4 krat letno oziroma po dogovoru s specialistom parodontologom.

cena posega

Cena posega:

-Pregled pri specialistu parodontologu: 50,00 EUR

Inicijalna parodontološka terapija: Odvisna od stopnje napredka parodontološke bolezni, cene se gibljejo med 140,00 EUR in 700,00 EUR

Za več podrobnosti je potreben individualen pregled in pregled RTG posnetka.

narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed 040 481 233
kontakt happymed info@happymed.si

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA