Mastopeksija ali dvig dojk – povešene dojke

Dvig dojk

Mastopeksija ali dvig prsi je plastična operacija, pri kateri estetski in plastični kirurg s pomočjo metode kratkega vertikalnega reza in minimalne brazgotine, dvigne dojke in bradavičke, jih preoblikuje in ustvari mladostne, polnejše dojke, ki imajo večjo projekcijo in so videti privlačnejše.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

V Polikliniki dr. Tončić za dvig prsi koristijo lastno napredno in moderno operativno tehniko malega-vertikalnega reza, ki ima številne prednosti:

 • najboljši estetski učinek,
 • hitro okrevanje in zacelitev,
 • plastična operacija je tehnično relativno enostavna,
 • traja krajši čas od klasičnih operativnih tehnik in ima manj možnosti za komplikacije.

Zaradi teh številnih prednosti je ta operativna metoda v estetski kirurgiji Dr. Tončića najbolj prakticirana.

Izjemni uspehi v Polikliniki dr. Tončić

Eden izmed estetskih posegov, s katerim dr. Tončić in njegova ekipa estetskih kirurgov dosegajo izjemne uspehe, je plastična operacija dviga spuščenih ženskih prsi, t.i. mastopeksija.

Mastopeksija ali dvig prsi je plastična operacija, s katero plastični in estetski kirurg dvigne dojke v normalen ali višji položaj.

Majhne prsi se lahko na pacientkino željo sočasno z dvigom prsi tudi povečajo z vstavitvijo implantata.
Torej se lahko istočasno izvede operacija dviga in povečanja prsi.

Kandidati
Kandidati / Vrste posega

Ekskluzivna tehnika v polikliniki dr. Tončić

Operativna metoda z majhnim vertikalnim rezom ima najboljši estetski rezultat za pacientkine dojke.
Plastična operacija s to tehniko pusti najmanjšo in najtanjšo brazgotino na dojkah.

Klasične operativne metode-obrnjene črke T pustijo velike, trajne in horizontalne brazgotine na dojkah, kar operiranim ženskam onemogoča nošenje oblačil z večjim dekoltejem.

Pri vertikalnem rezu pa je brazgotina (rez) na samem robu bradavice in se zaradi tega ne vidi.

Prisotna je tudi majhna vertikalna brazgotina (5-8 cm) pod bradavico, ki s časom zbledi in postane očesu neopazna.

Ekskluzivna tehnika v polikliniki dr. Tončić

mastopeksija - dvig dojk, dr. toncic
Želimo naglasiti, da je za žensko dvig prsi operacija, ki lahko v primeru klasične horizontalne T metode pusti trajne, velike brazgotine.

Dr. Tončić ženskam nudi najbolj sofisticirano Lejour operativno tehniko kratkega vertikalnega reza, ki jo izvajajo le najbolj izurjeni estetski kirurgi v svetu.

Je prvi estetski kirurg na Hrvaškem, ki je začel s to tehniko. Z lastno izboljšavo, ki so mastopeksijo privedle do perfektnosti, se je dr. Tončić umestil v sam vrh svetovne lepotne kirurgije in ohranja eno vodilnih mest v Evropi.

Estetski in plastični kirurg dr. Tončić je dolga leta vlagal velike napore, da napreduje operacijo dviga prsi in da reši problematiko velikih brazgotin, ki ostanejo po klasičnih operativnih pristopih.

Zato je pred desetimi leti iznašel metodo t.i. kratkega-vertikalnega reza, ki jo je takrat popularizirala belgijska kirurginja Dr. Lejour in jo, kot prvi plastični kirurg na Hrvaškem in eden prvih v svetu, redno in z zavidljivimi uspehi pričel redno prakticirati.

Dr. Tončić je z leti izkušenj v operativno tehniko vnesel tudi lastne izboljšave in modifikacije ter jo do oblikoval do popolnosti.

Deset let po tem, ko je Dr. Lejour svetu predstavila svojo metodo, je ta operativna tehnika dviga ženskih dojk postala svetovna metoda izbora in zlati standard za dvig ženskih prsi.

V primerjavi s klasično metodo obrnjene črke T, daje metoda kratkega reza mnogo boljšo projekcijo in pripomore k polnosti in čvrstosti dojk.

Sama mastopeksija s to tehniko omogoča estetskemu kirurgu tudi zmanjšanje volumna ženskih prsi.

Koristni nasveti za pacientke poliklinike dr. Tončić in Happymed

Estetska kirurgija Dr. Tončić dvig prsi opravlja rutinsko, na podlagi bogatih in uspešnih izkušenj, izpolnjene tehnike in specializiranega znanja. Profesionalni pristop pacientki, plastični kirurg dr. Tončić z ekipo plastičnih kirurgov, posveti v predoperativni pripravi pacientke.

Priprava

Pred operacijo dviga dojk:

 • Preden nastopite plastično operacijo dviga prsi, opravite rutinske preiskave; laboratorijski izvid krvi, internistični pregled in EKG
 • Pred mastopeksijo, ko se že nahajate v Polikliniki dr. Tončić, opravite z estetskim kirurgom ponoven razgovor, zaključno konzultacijo in specialističen pregled
 • Za detajlno razumevanje, vrhunski estetski rezultat in simetrijo leve in desne dojke, izdela estetski kirurg dr. Tončić natančno risbo, pri čemer pridejo do izraza estetske in slikarske sposobnosti dr. Tončića.
  Individualna risba, s katero estetski kirurg prikaže bodoče stanje je pomembna orientacija za vas, ki se tako seznanite z videzom dojk po plastični operaciji.
 • Estetski in plastični kirurg se pri posegu dviga prsi opira na najnovejšo in izdelano operativno tehniko kot tudi na svoj smisel za oblikovanje in estetiko.
 • Pred plastično operacijo dviga povešenih prsi je potrebno prenehati z jemanjem protibolečinskih preparatov iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal. To je zelo pomemben dejavnik priprave pacienta na plastično operacijo, saj s tem preprečujemo morebitne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po plastični operaciji, kar bistveno pospešuje okrevanje ter izboljšuje rezultat plastične operacije.
 • Pacienti iz Slovenije opravijo prvi pregled in konzultacijo v ambulanti v Polikliniki dr. Tončić v Zagrebu ali preko spletne elektronske pošte na kontaktih HappyMED-a. Na konzultaciji estetski kirurg dr. Tončić potrdi ustreznost za mastopeksijo.

Pomemben dejavnik-Izbira estetskega in plastičnega kirurga

Za vas je najpomembnejše, da izberete estetskega kirurga, kot dr. Tončić, ki bo prisluhnil vašim željam, jih upošteval in jih realiziral skladno z kirurškimi možnostmi.
Dr. Tončić skrbno načrtuje vse podrobnosti vaše plastične operacije in vas na konzultaciji seznani z vsemi podrobnostmi lepotne operacije.

Na podlagi izkušenj, doseganja odličnih rezultatov in izpiljene operativne tehnike, lahko odgovorno trdimo, da je estetski in plastični kirurg dr. Tončić ustrezna izbira za lepe, privlačne in mladostne dojke.

Potek
Potek

Anestezija in plastična operacija dviga dojk:

 • Dvig dojk opravimo v splošni anesteziji pod nadzorom vrhunskega zdravnika-anesteziologa. Poseg poteka v spečem stanju in ne občutite bolečin
 • V Polikliniki dr. Tončić preživite 24 ur. 1 uro potekajo priprave na plastično operacijo, plastična operacija-mastopeksija traja okoli 3 ure, preostali čas je namenjen počivanju
 • Po plastični operaciji ste premeščeni v enoto za okrevanje z ustrezno medicinsko oskrbo in stalnim nadzorom estetskega kirurga

Okrevanje

Okrevanje:

 • Poliklinika dr. Tončić se ponaša z visoko uspešnostjo estetskih operacij. Bogate in dolgoletne izkušnje estetskih in plastičnih kirurgov, precizne in izpopolnjene kirurške tehnike, vrhunska organizacija in nadstandardna pooperativna nega so dejavniki, ki dajejo garancijo za uspene izid dviga dojk in drugih plastičnih operacij
 • Navedeni dejavniki so vzrok, da dr. Tončić vztraja pri potrebnem okrevanju, rednim vsakodnevnim stikom s pacientko in pri rednih kontrolah. Pacientke tako okrevajo brez zapletov
 • Okrevanje po operaciji dviga prsi traja od 10 dni do 2 tedna. Po dveh tednih ste stabilni za vrnitev na delovne obveznosti in življenjskim aktivnostim. Mesec dni se izogibate večjim telesnim naporom
 • ODSOTNOST Z DELA in primarno okrevanje trajata 2 tedna
 • ODSTRANITEV ŠIVOV iz operativnega šiva je 10 dni po plastični operaciji. Šive odstranit estetski kirurg v Polikliniki dr. Tončić
 • Okrevanje v Zagrebu je po dogovoru z estetskim in plastičnim kirurgom
 • Za sanacijo brazgotine odsvetujemo izpostavljanje soncu 6 do 12 mesecev po operaciji dviga prsi
 • Če kadite, prenehate s kajenjem najmanj teden dni pred plastično operacijo in ne kadite še 2 tedna po posegu. Za proces celjenja je pavza s kajenjem ključnega pomena

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnike: Na pregledu ste seznanjeni z operativno tehniko.
Trajanje posega: do 3 ure
Lokacija: Poliklinika Dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb
Posebnosti: Plastična kirurga, dr. Rajko in dr. Dinko Tončić, sta ena najbolj iskanih estetskih kirurgov na Hrvaškem, v Sloveniji in v Evropi.

cena posega

Cena posega:

-Mastopeksija – dvig prsi: 3.200,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA