POPOLNA LASERSKA OPERACIJA OČI LASIK INTRALASE2015

I-LASIK2015 IN STANDARDNI LASIK-SPOZNAJTE RAZLIKO. VAŠA ODLOČITEV BO LASERSKA OPERACIJA OČI LASIK INTRALASE2015

S femtosekundnim laserjem IntraLase2015 se opravi najvarnejša laserska operacija oči LASIK (I-LASIK) v prvem delu posega LASIK, to je pri kreiranju roženičnega pokrova. Laserska metoda z IntraLase2015 laserjem vam je na voljo ekskluzivno v kliniki Svjetlost v Zagrebu.

poglej-fotogalerijo

IntraLASE2015 dejstva

IntraLase2015 je zadnja posodobitev prve laserske tehnologije za izdelavo roženičnega pokrova. Laser, ki je nadomestil mehanski mikrokeratom ali rezilo, sedaj prevladuje v najboljših svetovnih očesnih centrih. Klinika Svjetlost ima laser IntraLase2015, ki je zadnja izvedba (posodobitev) iLASIK sistema z izboljšanimi funkcijami za varnost in preciznost posega.

Čeravno je Standardni LASIK spoznan za uspešno in relativno varno lasersko metodo, se večina zapletov pri Standardnemu LASIK-u zgodi zaradi mikrokeratoma.

V kliniki Svjetlost izvajajo prvi del posega LASIK s femtosekundnim laserjem IntraLase 150Hz, letnik izdelave 2015. Najboljša klinična metoda za vaše roženično tkivo.

IntraLase2015 je femtosekundni laser, s katerim očesni kirurg v Svjetlosti ustvari najbolj natančen možen roženični pokrov (flap). Roženični pokrov se izdela do kotov, robov, naklona, velikosti in oblike natančno, laser pa ima izjemno nizko stopnjo komplikacij, ki ne puščajo nobenih posledic za oko ali vid in se jih lahko rešuje v istem kirurškem aktu. Laser IntraLase2015 povečuje pooperativno čvrstost roženice in zacelitev tkiv. Ker je postopek v prvem delu laserski, imenujemo ta LASIK tudi popolna laserska operacija oči (all laser surgery).

IntraLase je največkrat uporabljan femtosekundni laser v svetu, z njim je operiranih več milijonov ljudi, medtem ko se število operiranih na drugih femtolaserjih še zmeraj štejejo v tisočih. IntraLase2015 je posebej primeren za tanke, strme, ravne ali poševne roženice in za visoke dioptrije.

IntraLASE2015 omogoča najboljšo LASIK lasersko operacijo oči 6. generacije

lasik operacija oči

Intralase

 

V Svjetlosti se očal in leč znebite z najboljšimi metodami laserske korekcije vida 6. generacije v svetovnem merilu. Več kot 55 000 opravljenih laserskih korekcij vida. Številka 1 po izboru pacientov.

10492264_681065565302777_3546486404202141535_n

Laserska operacija oči poteka v dveh ali treh korakih, odvisno ali je operacijska metoda LASIK (3 koraku) ali PRK (2 koraka). LASIK je najpogosteje izvajana procedura, saj je večina pacientov primernih za poseg, ker je njihova dioptrija ustrezna in ker imajo dovolj debelo roženico. Preden je znanost kreirala IntraLase, je laserska operacija oči v prvem delu LASIK-a potekala s pomočjo mikrokeratoma, očesni refrakcijski kirurg pa je roženični pokrov izdelal ročno. Mikrokeratom je rezilo, posebej narejeno za roženično tkivo. Današnji mikrokeratomi so dosti bolj precizni, posegi so varni, v svetu še pa vedno obstajajo ugledni oftalmologi specializirani v refrakcijski kirurgiji, ki roženične pokrove raje izdelujejo s pomočjo ročno vodenega mikrokeratoma. Čeravno je standardni LASIK z mikrokeratomom spoznan za uspešno in varno lasersko metodo, se večina zapletov pri standardnemu LASIK-u zgodi zaradi mikrokeratoma.

Ravno to je razlog, da se je tehnološka znanost na področju laserske operacije oči trudila poiskati alternativo mehanski metodi. IntraLase je prva taka alternativa, preizkušena že 10. leto, z vodilno klinično prakso več milijonov operiranih pacientov. Klinika Svjetlost v Zagrebu nudi najnovejšo izvedbo lasersja AMO IntraLase 150Hz, letnik izdelave 2015 in s tem poseduje najmodernejši femtosekundi laser v regiji. Pacientom je v Svjetlosti na voljo popolna LASIK laserska operacija oči ali t.i. iLASIK. Procedura iLASIK poteka v treh korakih. Sestoji iz laserske ustvaritve roženičnega pokrova s femtosekundnim laserjem IntraLase2015, roženični pokrov kirurg pomakne na stran, začne se procedura odstranjevanja dioptrije z laserjem Schwind Amaris750Hz, ki posamezno dioptrijo odstrani v manj kot dveh sekundah, z najnižjim laserskim žarkom, ki najmanj obremenjuje roženico. Roženica je po posegu bolj gladka, čvrsta, se hitreje in najbolj naravno zaceli. Ohranja se biološko roženično tkivo za prihodnost.

V Svjetlosti operirajo s femtosekundnim laserjem AMO IntraLase2015 150Hz, ki je najsodobnejša izvedba iLASIK FS sistema za ustvarjanje roženičnega pokrova v proceduri LASIK. Pozanimaj se več na 041 980 950 ali info@happymed.si.

 

 

 

 

Edina popolna laserska operacija oči “all-laser“ LASIK surgery

DVA NAJBOLJŠA LASERJA 6. GENERACIJE

Laserska operacija oči se ne izvaja neposredno na zunanjosti očesa, temveč se najprej naredi površinski poseg, to je izdelava roženičnega pokrova pri metodah LASIK (s femtosekundnim laserjem IntraLase2015 ali mikrokeratomom) in odstranjevanje epitelija pri metodah PRK. Lasersko odstranjevanje dioptrije opravi kirurg z excimer laserjem, v kliniki Svjetlost se ponašajo z najsodobnejšim Schwind Amaris 750Hz laserjem, ki odstrani posamezno dioptrijo v manj kot dveh sekundah, omogoča bolj precizno odstranitev dioptrije ter oblikuje roženico bolj gladko in enakomerno. LASIK postopek natančneje opisujemo v nadaljevanju:

1. Ustvarjanje zaščitnega rožničnega pokrova (flap-a), ki je lahko izdelan na dva načina:

a) Mehansko z mikrokeratomom-standardni LASIK. Metoda, pri kateri ima kirurg v rokah inštrument mikrokeratom, s katerim izdela roženični pokrov. Metoda je mehanska.

b) Lasersko z IntraLase2015 laserjem- iLASIK. Laserska metoda, pri kateri femtosekundni laser z najvišjo preciznostjo izdela zaščitni roženični pokrov. Najvarnejša in najbolj precizna metoda, vodilna klinična praksa in pooperatvni rezultati.

Oba operacijska pristopa potekata brez bolečin za pacienta.

2. Lasersko odstranjevanje dioptrije z excimer laserjem Schwind Amaris 750Hz (letnik izdelave 2014, Nemčija)

Schwind Amaris 750Hz je excimer laser za odstranjevanje dioptrije. Laser se smatra za trenutno najbolj naprednega na tržišču- ima največjo hitrost delovanja (750Hz v odnosu na konkurenco, ki deluje od 400-500Hz, nekateri laserji od 10-20Hz). Od hitrosti laserja je odvisna hitrost laserske operacije oči, laser Schwind Amaris 750Hz pa za odstranitev 1 dioptrije potrebuje manj od 2 sekund). Laser ima tudi najmanjši žarek, s katerim oblikuje površino roženice, hkrati pa jo najmanj obremeni (žarek 0.65 mm, v odnosu na konkurenco, ki je 0,95 mm, 2.00-6.5 mm). Hitrost odstranitve dioptrije je pomembna zaradi preciznosti korekcije, količina žarkov pa za kakovost in gladkost oblikovanja površine roženice. Laserska operacija oči s Schwind Amaris750Hz laserjem ima zaradi hitrosti delovanja zelo precizne rezultate (preko 98% točnost), nizke spremembe v žarkih za oko pa puščajo najbolj gladko površino roženice. Schwind Amaris 750Hz je varnostno najbolj opremljena excimer laserska tehnologija, z vgrajeno napravo 6D eye tracker (sistem za sledenje premikov očesa). 6D eye tracker nadzoruje premike vseh položajev očesa med posegom in varnostno deluje v milisekundi. Laser ustavi delovanje, saj deluje vedno samo tam, kjer mora delovati.

Po tem, ko je dioptrija odstranjena, postavi kirurg roženični pokrov nazaj na svoje mesto, pacientov vid pa je takoj izboljša. Operacijska seja je zaključena, pacient lahko zapusti dvorano.

STANDARDNI LASIK ALI POPOLNA LASERSKA OPERACIJA OČI

V kliniki Svjetlost nudijo pacientom najboljše metode laserske korekcije vida v svetovnem merilu. Tudi cene posegov za enake posege so enkrat nižje v primerjavi s centri v Nemčiji, Avstriji, Britaniji, Švici in v drugih najboljših očesnih centrih.

Sedaj so vam na voljo Custom IntraLase2015 LASIK posegi- laserska operacija oči traja le nekaj sekund, popolnoma odpravi vašo dioptrijo, korigira vse najmanjše roženične poškodbe in nepravilnosti očesa, izboljša pa vašo toleranco vida na bleščanje, svetlobne kroge, mrak in temo. Taki posegi še pred nekaj leti niso bili izvedljivi, zato ima danes pacient boljše možnosti izbire za kakovost in trajnost pooperativnega vida. Kirurgi v Kliniki Svjetlost izvajajo vse laserske posege z lasersko tehnologijo 6. generacije, pacientom pa svetujejo femtosekundno LASIK proceduro zaradi varnosti, preciznosti in udobja, ki ga potrjujejo zadovoljni pacienti.

V procesu vaše izbire najbolj kakovostne očesne klinike, vam klinika Svjetlost daje obljubo za najvišjo raven klinične obravnave vašega vida v svetovnem merilu.

 

telefonistka-narocanje

Posvetujte se o oftalmoloških storitvah in vaši primernosti za lasersko korekcijo vida. Na voljo smo vam strokovnjaki svetovalci, ki vam nudimo vse informacije o obisku klinike Svjetlost, Heinzelova 39, 10000 Zagreb, Hrvaška. Pokličite nas vsak delovni dan v delovnem času ali nam napišite sporočilo na info@happymed.si. Odgovorimo vam v 24 urah.

NAROČITE SE NA PREGLED ZA LASERSKO KOREKCIJO VIDA

Naročanje sprejemamo vsak dan od 8.00 do 20.00 ure na številki 041 980 950 ali preko elektronske pošte info@happymed.si. V kliniki Svjetlost vam nudimo termine brez čakalnih dob in vselej ekskluzivne cene za najboljše metode laserskih korekcij vida 6. generacije.

Kako IntralaseLASE2015 deluje?

I-LASIK2015 ZA USTVARJANJE ZAČITNEGA ROŽENIČNEGA POKROVA (FLAP-A). KAKO INTRALASE2015 DELUJE?

V primerjavi z mikrokeratomom ali rezilom, s katerim se izvede rez čez roženico, da bi se izdelal roženični pokrov, IntraLase2015 ne deluje po roženici ali preko roženice, celo se nikoli ne dotakne zunanjih robov roženice. Namesto tega ustvari IntraLase2015 roženični pokrov s procesom ”inside-out” ali ”od znotraj-navzven”, ravno IntraLase2015 pa ima tudi sposobnost prilagajanja v kotih in robovih, kar ohrani roženico bolj čvrsto po posegu. IntraLase2015 nima možnosti za zaplete in je v primerjavi z mikrokeratomom klinično boljša in varnejša izbira.

IntraLase2015 150 Hz ustvari roženični pokrov v manj kot minuti in omogoča natančno postavitev mikronov za računalniško vodeno natančnost za ustvarjanje roženičnega pokrova, pod strogim vodenjem kirurga.

IntraLase2015 ustvari na tisoče mikroskopskih mehurčkov, ki so precizno postavljeni, da ustvarijo popolno dimenzijo roženičnega pokrova (flap-a), natančno izmerijo robove in kote zaščitnega pokrova, kot tudi lokacijo za obračanje zaščitnega pokrova na stran. Mehurčki se nato zložijo ob robu zaščitnega pokrova, vse do površine roženice, da se postopek zaščitnega pokrova zaključi.

Nato očesni kirurg dvigne zaščitni roženični pokrov, da se lahko začne odprava dioptrije z excimer laserjem najnovejše generacije in najvišje zmogljivosti Schwind Amaris 750Hz. Ko se lasersko odpravi dioptrija, kirurg zaključi postopek, vrne roženični pokrov na popolnoma enako mesto, zahvaljujoč natančnosti kotov in robov, izdelanih z IntraLase2015 laserjem.

Metoda omogoča hitrejše celjenje in okrevanje. Boljša je kakovost pooperativnega vida v primerjavi s standardnimi metodami LASIK procedur.

Vrhunski oftalmologi v kliniki Svjetlost izvajajo Custom IntraLase2015 LASIK posege 6. generacije. Številne znane osebnosti iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in tujine je svoj vid zaupalo kirurgom v Svjetlosti.

V kliniki Svjetlost se vsak akt v proceduri LASIK izvaja z najsodobnejšo lasersko tehnologijo 6. generacije. Posegi so klinično točni, zadovoljstvo z rezultati je pri pacientih večje. Izboljšava vida je do 60% boljša takoj po operaciji, v 24 urah pa je vid oster. Custom metode so posebej narejene za individualne potrebe napak in poškodb vida, v Svjetlosti kirurgi korigirajo vse dioptrije, aberacije višjega očesnega reda in poškodbe na mikroreliefu očesa ter nepravilnosti celega očesa.

 

Z IntraLase2015 laserjem kirurg precizno kontrolira občutljive korake prvega dela LASIK. V laser se vnesejo diagnostični podatki pacienta, ki vključujejo:

 • premer roženičnega pokrova,
 • globino roženičnega pokrova,
 • lokacijo in širino,
 • stranski rob roženičnega pokrova, ki se pri pacientih razlikuje.

Z IntraLase2015 laserjem se izdela roženični pokrov, ki ima posebno odmaknjen rob, kar omogoča natančno repozicijo roženičnega pokrova, njegovo prilagajanje in vrnitev na natančno isto mesto po tem, ko je LASIK zaključen. Sposobnost individualnega prilagajanja parametrov roženičnega pokrova z mikrokeratomom ali drugim rezilom ni mogoča. IntraLase2015 nam s preciznostjo za najpomembnejše aspekte omogoča, da izvajamo laserske operacije oči z najnižjo stopnjo za možne zaplete-ta je manj kot 1%. Komplikacije niso nevarne za oko in vid in se rešujejo v istem kirurškem aktu.

IntraLase2015 je največkrat uporabljana femtosekundna tehnologija v svetu, s katero je operiranih več milijonov oči. Klinična praksa drugih femtolaserjev se še vedno šteje v tisočih. Pacientom omogoča laser zagotovilo za varnost, saj ni tveganj za stranske zaplete. IntraLase2015 omogoča kirurgom v Svjetlosti, da točneje predvidijo rezultate posega, kar se je izkazalo v visokem zadovoljstvu pri pacientih. IntraLase2015 LASIK ustvarja klinično najboljše roženične pokrove, laserska operacija oči pa bo s tem bolj natančna, varna in udobna.

Privoščite vašim očem najboljšo obravnavo v svetovnem merilu. Zaupajte svoj vid svetovno priznanim očesnim kirurgom v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Opravili boste predsedniški tretman in za zmeraj prenehali nositi očala ali kontaktne leče.

 

Z IntraLase2015 laserjem lahko očesni kirurg precizno kontrolira kritične korake prvega dela LASIK laserske operacije oči. Pred programirane laserske specifikacije, ki se vnesejo v laser, vključujejo:

 • premer roženičnega pokrova,
 • globino roženičnega pokrova,
 • lokacijo in širino,
 • stranski rob roženičnega pokrova, ki se pri pacientih razlikuje.

Laserska operacija oči je varnejša od 98%, morebitni zapleti nimajo vpliva na oko ali vid in se rešujejo v znotraj iste kirurške laserske procedure. V Svjetlosti je pacientom na voljo iLASIK z najvarnejšim 6D eye tracker merilcem- napravo za sledenje premikov očesa med posegom v vseh položajih. V primeru premika vašega očesa med posegom, reagira 6D eye tracker v milisekundi (najhitreje v odnosu s konkurenco) in tako preprečuje neželene pojave pri posegu. Lasersko tehnologijo upravljajo v kliniki Svjetlost visoko usposobljeni in frekventni očesni kirurgi, specializirani v refrakcijski kirurgiji.

IntraLase LASIK se lahko izvede v klasični ali Custom izvedbi. Custom poseg je najboljša laserska operacija oči, ki jo svetujejo pacientom v kliniki Svjetlost. Poleg odprave aberacij višjega očesnega reda, kamor sodijo bleščanje, svetlobni krogi, slabši vid ponoči in v mraku, v Svjetlosti edini popravljajo nepravilnosti na mikroreliefu roženice in nepravilnosti celega očesa. Gre za trenutno najboljše metode v svetu, ki so v Svjetlosti na voljo po posebej dostopnih cenah in različnih možnosti plačila.

Mehanski mikrokeratom je torej predhodna, starejša oblika LASIK korekcije vida v prvem delu posega LASIK. IntraLase2015 laser za razliko od mikrokeratoma odstrani manj roženičnega tkiva in je še posebej primeren za korekcije vida za osebe, ki imajo tanke roženice ali težavnejšo obliko in velikost roženice. Laser se prilagaja v kotih, robovih in naklonu obravnave, s tem pa omogoča hitrejše celjenje in večjo čvrstost roženice po posegu. Kakovost vida (slike) je boljša po posegu z IntraLase2015 kot v primerjavi z mikrokeratomom. S posegi Cutom, ki so izvedljivi tudi s standardnim LASIK-om, pa zmorejo kirurgi v Svjetlosti popravljati najmanjše poškodbe in napake vida.

IntraLase2015 ali popolna laserska operacija oči LASIK omogoča preciznejšo in individualizirano izdelavo roženičnega pokrova, brez tveganja za komplikacije. Najnovejši IntraLase2015 nudi najvišjo preciznost v izdelavi roženičnega pokrova. V primerjavi z mikrokeratomom, ki je mehanski inštrument, je IntraLase2015 neslišen in računalniško voden preciznI laser, ki prihrani možne zaplete v LASIK postopku z mikrokeratomom. IntraLase2015 zagotavlja večjo natančnost ravni mikronov v primerjavi z mikrokeratomom. 

Prednosti IntraLASE2015 laserja in možni zapleti z mikrokeratomom

Prednosti IntraLASE2015 laserja pred konkurenco in pred mehanskim mikrokeratomom

PREDNOSTI INTRALASE2015 LASERJA

IntraLase2015 je femtosekundni laser, s pomočjo katerega očesni kirurg izdela roženični pokrov. Klinika Svjetlost ima najnovejši laser IntraLase150Hz, letnik 2015, ki nudi višji spekter možnosti korekcije v obliki in velikosti pokrova, kot tudi pri vhodu v tkivo.

 • Izboljšana Varnost:
  Odpravi najbolj pogoste zaplete, ki jih povzroča mikrokeratom. Na roženico se posega z rezom (incizijo) na roženici in ne more ustvariti luknjast roženični pokrov.
 • Boljši Vid:
  Pacienti so dosegli večje zadovoljstvo z vidom, ko so opravili IntraLase2015 LASIK metodo. V primerjavi z mikrokeratomom (standardni LASIK), so pacienti, ki so imeli IntraLase2015 LASIK večjo kakovost vida. Večje zadovoljstvo so imeli tudi s pooperativnim vidom takoj po posegu in po okrevanju.
 • Višja stopnja predvidevanja za rezultate in najvišja preciznost posega
  Natančnost za nivo mikronov je močno povišana, enako točnost za dimenzije roženičnega pokrova, vključno z najbolj kritično debelino roženičnega pokrova. Variacija pri IntraLase2015 je manjša od ± 10 mikronov, pri mikrokeratomu pa je višja od ± 40 mikronov. IntraLase2015 tako zviša natančnost pri obravnavi roženičnega tkiva in izboljša predvidevanje rezultatov IntraLase2015 LASIK laserske operacije oči.
 • Manj reoperacij
  Število reoperacij je bistveno zmanjšano z IntraLase2015 LASIK-om.
 • Primeren za tanke, strme, ravne roženice in visoke dioptrije in astigmatizem
  IntraLase2015 je posebej primeren za paciente s tanko (pretanko), strmo ali ravno roženico, ki niso spoznani za kandidate za standardni LASIK, ki se izvaja s pomočjo mikrokeratoma.
 • Zmanjšan simptom suhega očesa:
  V številnih kliničnih študijah so standardni testi za diagnostiko suhega očesa, pokazali, da je skoraj 80% pacientov imelo manj suho oko po IntraLase2015 LASIK metodi. Razlog take uspešnosti naj bi bil v tipično tankem roženičnem pokrovu, ki ustvarja manj komplikacij in odklonov v živčevju roženice.
 • Individualizirani roženični pokrovi:
  Roženični pokrov je izdelan/kreiran na podlagi individualnih karakteristik očesa. Očesni kirurg lahko individualizira vse postopke femto LASIK laserske operacije oči 6. generacije: Custom diagnostiko in zdravljenje s Custom metodami, ki so vodilne v svetu zaradi sposobnosti korigiranja bleščanja, svetlobnih krogov, nočnega vida, poškodb na mikroreliefu roženice in nepravilnosti celega očesa.

Klinika Svjetlost ima najsodobnejši IntraLase2015 150Hz. IntraLase je največkrat preizkušen femtosekundni laser v svetu. Operiranih je več milijonov oči.

Možni zapleti z mikrokeratomom-standardni LASIK (mehanski pristop)

Standardni LASIK je zaradi preteklosti največkrat izvajana laserska operacija oči v svetu. Izvaja se več desetletij, pred časom pa je LASIK postopek optimizirala laserska tehnologija z možnostjo laserskega kreiranja pokrova roženice. Mikrokeratom se je izkazal za uspešno proceduro, sam poseg pa ima nekaj tveganj, ki so pri IntraLase2015 laserju izvzeta. IntraLase laser je femtosekundni laser, ki je prva laserska alternativa mikrokeratomu. Največ LASIK prodedur se danes izvaja z IntraLase LASIK proceduro, v kliniki Svjetlost pa skladno z najvišjim nivojem klinične oskrbe, nudijo tehnološko dovršen IntraLase 150Hz(letnik izdelave2015).

V Svjetlosti izvajajo tudi visoko kakovostne standardne LASIK-e z mikrokeratomom in ne beležijo komplikacij, ki so sicer opredeljena za mikrokeratomski LASIK akt.

 • Pretanek roženični pokrov.
 • Predebel roženični pokrov.
 • Ni ustrezen za tanke, strme, ravne roženice.
 • Poševen ali neenakomeren roženični pokrov
 • Luknjičast roženični pokrov-laserska operacija oči mora biti ustavljena/prekinjena.
 • Strije in fine gubice na roženičnem pokrovu, kar povzroča slabši vid.
 • Nevrotropni učinek, ki povzroči suho oko.
 • Kakovost rezila.
 • Okužba zaradi inštrumenta.

”V kliniki Svjetlost nam tehnologija, znanje in izkušnje pomagajo, da izvajamo vrhunske klasične in napredne ”all laser” laserske korekcije vida. Edini v širši regiji imamo ameriško in nemško tehnologijo 6. generacije, s katero se odpravljajo dioptrija, aberacije vida in se zdravijo poškodbe na mikroreliefu roženice ter nepravilnosti celega očesa.” je povedal Prof. Dr. Sc. Nikica Gabrić, ustanovitelj štirih klinik Svjetlost, največkrat nagrajeni podjetnik, redni profesor na Univerzi v Rijeki in najbolj gostujoč kirurg v Evropi.

Zanimivost: laserska tehnologija IntraLase2015 se zaradi varnosti lahko koristi na vrhunskih športnikih, potapljačih, pilotih, astronavtih in pri vseh drugih poklicih, saj omogoča varen izid poseg, krajše celjenje in boljšo rezultate v kakovosti vida.

Custom INTRALASE2015 lasik je izbira pacientov

V kliniki Svjetlost v Zagrebu uporabljajo najsodobnejšo izdajo IntraLase laserja, letnik 2015. Pacient lahko izbira med klasično IntraLase2015 LASIK proceduro ali izbere najboljšo metodo v svetu Custom IntraLase2015 (femto) LASIK.

Z IntraLase2015 laserjem je LASIK laserska korekcija vida dostopna tudi osebam s tanko, ravno, strmo ali poševno roženico, ki niso kandidati za standardni LASIK, ki se izvaja s pomočjo mikrokeratoma. Mikrokeratom odstrani med posegom več roženičnega tkiva in pri mnogih pacientih se na pregledu oči izkaže, da nimajo dovolj debele roženice, ki se med posegom z mikrokeratomom dodatno izgublja. Zato je femto LASIK vrhunska alternativa in boljša metoda za oči in vid.

V kliniki Svjetlost vam na voljo popolna LASIK laserska operacija oči, ki je izvajana s pomočjo najsodobnejše laserske tehnologije v svetu 6. generacije.

 • Najvišji dosežen parameter varnosti laserske operacije oči,
 • Ni komplikacij, ki bi lahko vplivale na vid ali oko.
 • Individualno prilagajanje za roženični pokrov (Custom posegi).
 • Ustrezen tudi za paciente, ki imajo tanko, strmo ali poševno roženico.
 • Ustrezen za visok astigmatizem in visoke dioptrije.
 • Hitrejše celjenje.
 • Boljša kakovost vida.
 • Trajni rezultati.
 • Manj reoperacij.
 • Dostopna cena.
 • Plačilo operacije na 24 obrokov.

 

Podarite svojim očem vrhunsko obravnavo. V kliniki Svjetlost vam dajejo obljubo za najvišji nivo klinične oskrbe vašega vida.

[/su_list]

Primerjava Intralase2015 tehnologije in mirokeratoma

IntraLase2015 femtosekundni laser, ki ga koristijo v kliniki Svjetlost je revolucija in ne samo alternativa mehanskemu mikrokeratomu. Posege lahko v Svjetlosti izvajajo brez komplikacij, saj je tehnologija dizajnirana do mikro podrobnosti v izdelavi roženičnih pokrovov.

IntraLase2015 nima tveganja za nenormalen roženični pokrov, ima sposobnost za izdelavo natančne debeline roženičnega pokrova, nima tveganja za roženično abrazijo, izboljšuje kakovost vida, medtem ko lahko ima mikrokeratom določene neželene pojave v teh segmentih.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje posega: 10 min. Lasersko odstranjevanje dioptrije v manj kot dveh sekundah.
Bolečina: brez bolečin.
Okrevanje: 60% boljši vid po posegu. 24h za vidno ostrino.
Kontrolni pregled: dan po operaciji, nadaljnji pregledi po dogovoru.
Lokacija: Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost, Heinzelova 39, 10000 Zagreb, Hrvaška, EU.

cena posega

Cena posega:

-IntraLase2015 LASIK laserska operacija oči: 1.185€EUR
-Custom IntraLase2015 LASIK laserska operacija oči: 1.315€EUR

narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA