Mehanična dermoabrazija

Mehanična dermoabrazija

Mehanična dermoabrazija je medicinski in nekirurški tretman pri katerem se iz obraza odstranijo gube (okrog ust), brazgotine (poledica aken), tetovaže in pigmentacije.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Gre za brušenje kože z diamantno brusilko pod velikimi obrati. Naenkrat se lahko obrusi koža na celotnem delu obraza ali samo na predelu kjer je to potrebno. Brusi se lahko tudi na kateremukoli delu telesa, naprimer odstranjevanje tetovaž. Po mehaničnem brušenju se na koži pozna brazgotina, že tretji dan po tretmanu pa se začne epidermalna regeneracija(okrevanje površinskega sloja kože).

Prvih 10 dni je koža rdečkasta in otečena in postane normalna že v nekaj tednih. Po tretmanu mehanične dermoabrazije pacient ostane v kliniki od 5 do 7 dni, z dela pa je odsoten približno štirinajst dni.

Kandidati
Kandidati

Mehanična dermoabrazija se priporoča osebam, ki se soočajo z brazgotinami, ki so posledica aken, gubami (okrog ust), s tretmanom se odstranjujejo tudi pigmentacije ter tetovaže.

Priprava

Pred nastopom posega z mehanično dermoabrazijo, najprej pravite natančen pregled in pogovor z Dr. Tončićem, ki na podlagi tega presodi ustreznost za tretman. Nato dogovorite datum posega; svetujemo, da se le-ta opravi v jesenskem ali zimskem času.

Potek
Potek

Na dogovorjeni datum prispete v Polikliniko Dr. Tončić. Mehanična dermoabrazija je medicinski nekirurški tretman. S to metodo izkušen estetski kirurg Dr. Tončić z diamantno brusilko pod velikimi obrati brusi kožo, in sicer na celotnem delu obraza oziroma samo na predelu, kjer je to potrebno. Mehanična dermoabrazija poteka v lokalni anesteziji pod nadzorom Dr. Tončića, kirurga z dolgoletnimi izkušnjami, tako je zagotovljena najvišja varnost posega.

Okrevanje

Po tretmanu mehanične dermoabrazije se na koži naredi brazgotina. Površinski sloj kože prične okrevati tretji dan po posegu; da se zagotovi hitrejše celjenje in želeni rezultat, ostanete nekaj dni v kontrolirani oskrbi. Koža je otečena in rdečkasta še deset dni po posegu. Po štirinajstih dneh se lahko vrnete k vsakdanjim obveznostim. Po mehanični dermoabraziji je koža bolj občutljiva na škodljive UVA in UVB žarke, zato se tri mesece odsvetuje izpostavljanje soncu.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Bolečina: blaga.
Okrevanje: 2 tedna.
Kontrolni pregled: opravite v času 2 tednov po operaciji oziroma po dogovoru z estetskim kirurgom.
Operaterja: Mr.Sc.Dr.Rajko Tončić in Dr.Med. Dinko Tončić.
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb.

cena posega

Cena posega:

-Mehanična dermoabrazija: 1.500,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA