ZOBNI APARAT NA NAPOTNICO ZA ODRASLE

2.3 orto

Ste starejši od 16. let ali vam do te starosti osebni zobozdravnik ni napisal napotnico za ortodontsko zdravljenje? Vi pa zobni aparat potrebujete, ker imate nepravilnosti v ugrizu in položajih zob? Morda lahko zobni aparat in ortodontsko zdravljenje dobite na napotnico in v HAPPYMEDU tudi brez čakalne dobe pri ortodontu v Zagrebu s povračilom stroška zdravljenja.

poklici-gumb-slider1
poslji-gumb-slider
Pravica do zdravljenja

Pogoji ki jih mora izpolnjevait odrasel pacient:

  • sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje
  • potrditev potrebe po ortognatnem kirurškem posegu

Pravico, kdaj in pod kakimi pogoji ima odrasli pacient s sklenjenim obveznim zavarovanjem pravico dobiti zobni aparat na napotnico, urejajo pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja v zobozdravstveni dejavnosti. Prvi pogoj je tako, da ima pacient sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Pogoj, da lahko dobi zobni aparat na napotnico pa je, da se na ortodontskem pregledu potrdi potreba po ortognatem kirurškem posegu. Zobni aparat je tako potreben za ortodontsko zdravljenje pred kirurškim posegom, s katerima se sanira težka nepravilnost obraznega skeleta. Gre za t. im. kombinirano ortodontsko kirurško zdravljenje.

Kandidati
Seznanitev

Z DEFORMACIJO, INDEKSOM IN SKELETNO DEFORMACIJO

Potreben je specialističen ortodontski pregled, na katerega vas v HAPPYMEDU naročimo brez čakalne dobe in vam ga omogočimo brezplačno. Pregled v primeru, za napotnico zahtevane deformacije, opravi tudi čeljustni kirurg ali maksilofacialni kirurg. Ortodont vam na pregledu postavi točno diagnozo (Dg.)- diagnozo, s klasifikacijo po Angle-u, s podatkom, ali gre za dentoalveolarno ali skeletno ortodontsko nepravilnost; opredeljeno težavnostno stopnjo ortodontske nepravilnosti z okluzalnim indeksom (indeks IOTN in PAR indeks ali drug indeks) in zapis morfoloških nepravilnosti in funkcionalnih nepravilnosti. Ortodontski pregled vključuje pojasnilo o predlagani metodi zdravljenja- fiksni zobni aparat, čas zdravljenja in v primeru, da je potreben kirurški poseg, pojasnilo o celotnem zdravljenju (pojasnilna dolžnost).

ORTODONTSKI PREGLED -DEFORMACIJA NI POTRJENA

Ortodontski pregled tako pokaže ali lahko zobni aparat dobite na napotnico ali je pri vas podana deformacija, ki je obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije. V tem primeru lahko ortodontsko zdravljenje opravite pri vrhunskemu ortodontu po dostopni ceni in brez čakalne dobe.

Potrjena deformacija

SKELETNA OBRAZNA NEPRAVILNOST ZA ZOBNI APARAT NA NAPOTNICO

V primeru, da vam ortodont na pregledu potrdi, da potrebujete ortodontsko zdravljenje in zobni aparat pred kirurškim posegom, nas o tem obvestite na info@happymed.si ali na info@ivp.si (Inštitut za varstvo pacientov) in podali vam bomo potrebne informacije za napotnico, ki jo napiše vaš osebni zobozdravnik v javni ali zasebni mreži.

 

ZOBNI APARAT BREZ ČAKALNE DOBE

Zobni aparat in ortodontsko zdravljenje boste na napotnico dobili brez čakalne dobe po sistemu čezmejnega zdravljenja. Po zaključenem zdravljenju je vaša pravica zahtevati povračilo stroška zdravljenja v višini do 2400€ za zobni aparat za obe čeljusti. Dokumentacijo za povračilo stroška lahko naročite pri nas v HAPPYMEDU, cena znaša 180 € (z vključenim ddv-jem).

Potek
Prijava na pregled

Vabljeni, da se prijavite na brezplačen ortodontski pregled za zobni aparat na napotnico za odrasle. Naročimo vas brez čakalne dobe. Pregled opravite v ortodontski kliniki v Zagrebu na Hrvaškem. V primeru, da napotnico že imate, nas o tem predhodno obvestite, saj je v tem primeru potrebno opraviti pregled napotnice in po potrebi prenos zdravljenja v tujino po zakonodaji obveznega zavarovanja.

 

Prijava na ortodontski pregled na 041 980 950, 040 481 233 od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro in info@happymed.si.

Primeri – praksa

Če bi v HAPPYMEDU imeli čas napisati vsako izkušnjo pacientov z našimi storitvami, bi lahko te strnili že v knjigo. Lahko pa na tem mestu napišemo, da gre za posledico našega znanja, ki ga prenašamo v največjo korist za paciente- pacienti pri nas nikoli ne plačate ali čakate na specialistične storitve, za katere ste obvezno zdravstveno zavarovani!


Rekorden prihranek o katerem nam je članek posvetil celo časopis Svet24!

Kaj pravite kak dan je bil to za pacientko in njeno mamo, ki nas kontaktira, da hčerko, staro 26 let naroča na ortodontski pregled in seveda, zaradi starosti ter, ker sicer ni pravočasno dobila napotnice, na samoplačniški zobni aparat. Mama nam zaupa, da je napotnico pacientka dobila kot otrok, ampak je ortodonta povedala, da se ji čeljust še razvija in bo potrebovala maksilofacialno operacijo čeljusti ter s tem zobni aparat po operaciji. Prva napaka in kršitev pravice paciente! Ortodonta je namreč ni vodila v čakalnem seznamu, kar pomeni, da je pacientka pravico do zobnega aparata na napotnico po starosti 16. let izgubila. No ja, za nas, ki so nam taki primeri poslastica in izziv, ko izvajalci zdravstvenih storitev kršijo temeljne pravice pacientov, še posebej otrok in to iz obveznega zdravstvenega zavarovanja (!), se je zadeva šele začela. Cilji- urediti pacientki pravico do napotnice za zobni aparat, urediti zobni aparat brez čakalne dobe v Zagrebu s povračilom stroška zdravljenja, urediti operacijo čeljusti na napotnico in vse zadevno brez čakalne dobe ter s povračilom stroška zdravljenja. Ob tem ključen podatek in ovira, da je pacientka zaradi zastaralnega roka izgubila pravico do odškodninskega zahtevka, to je, da ji zdravljenje na napotnico krije zavarovalnica, kjer je imela ortodontka zavarovano odgovornost. Da, tudi s tem se ukvarjamo, še posebej, če pravočasne napotnice za ortodontsko zdravljenje otroku ne napiše osebni zobozdravnik. In da, tudi tu imamo uspehe!
Pacientko naročimo na ortodontski pregled v Zagreb, ki pokaže, da bo pacientka potrebovala oziroma ne bo potrebovala zobni aparat po kirurškem posegu čeljustnic, temveč pred posegom. Ravnamo skladno z izvidom in stranko (mamo) seznanimo, da ji zobni aparat lahko uredimo s povračilom stroška v višini 2400€ za obe čeljusti. Damo ji navodilo za osebnega zobozdravnika za otroka in mlada dama se že zdravi, ima napredek, njeni zobje in obraz bodo krasni! Po zdravljenju pa ji bodo zagrebški mojstri opravili še operacijo čeljustnic. Deležna bo rezultata primerljivega z najboljšimi svetovnimi praksami! Ter predvsem- opravila ga bo kot zavarovanka v tujini in ne kot samoplačnik.
Kot je rekla mama pacientke, potreben je bil samo klic, ki nam je spremenil življenje. In kot odgovorimo mi- znamo, pomagamo in se ne damo! Prvo ste pacient in šele nato potrošnik. Naj vam bo to v znanje, ko odnose v zdravstvu urejate sami ali, ko se obrnete na nas, ko to velja za aksiom našega delovanja.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O TERAPIJI

Prvi pregled: Brez čakalne dobe.
Postavitev zobnega aparata: Teden dni od odvzema odtisa ali isti dan oziroma po dogovoru
Kontrolni pregledi: V kliniki v Zagrebu na 8 tednov oziroma po dogovoru z ortodontom.
Trajanje terapije: Med 6 in 24 mesecev (po potrebi dlje).

cena posega

Cena ortodontske terapije:

-Cena po dogovoru, oziroma cena se določi po prvem pregledu.
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed 040 481 233
kontakt happymed info@happymed.si