Varnost in skrb za pacienta v kliniki Svjetlost

Varnost pri laserski operaciji oči

Varnost in zapleti pri laserski korekciji vida

Klinika Svjetlost vam nudi najvarnejšo lasersko operacijo oči, dostopno v svetu. Temu dejstvu botrujejo najsodobnejša diagnostična oprema, laserska tehnologija 6. generacije in najvišja izurjenost kirurgov. Posege izvajajo vodilno izkušeni specialisti, pacientom so na voljo najnaprednejše metode Custom femto LASIK in PRK laserske operacije oči 6. generacije.

V kliniki Svjetlost je vaša sigurnost in varnost na 1. mestu. Svjetlost se ponaša z najvišjo frekvenco opravljenih posegov v širši evropski regiji, saj so opravili preko 50.000 uspešnih laserskih operacij vida.

V kliniki Svjetlost se izvajajo laserske operacije oči na najsodobnejši in najboljši laserski tehnologiji v svetovnem merilu. Femto laser IntraLase2015 6. generacije omogoča kirurgom, da prvi del LASIK posega že izvajajo povsem lasersko, to je brez rezanja roženice, odprava dioptrije pa se izvede v le nekaj sekundah z tehnološko najbolj dovršenim excimer laserjem Schwind Amaris zadnje, 6. generacije (letnik izdelave 2014, Nemčija). Schwind Amaris 750Hz odpravi eno dioptrijo v manj kot dveh sekundah, hitrost posega zagotavlja dodatno preciznost pri obravnavi tkiva roženice.

Laserska korekcija vida se opravi pri pacientih z dioptrijo do -12.00 do +6.00, napredna tehnologija in metoda Custom 6. generacije, pa je primerna za posege na tankih, strmih, ravnih in poševnih roženicah. Varnost posegov je višja od 99%. Z najsodobnejšo tehnologijo se morebitni zapleti sedaj rešujejo znotraj istega kirurškega akta in nimajo vpliva na oko in vid. Pred operacijo vas očesni kirurg seznani z vsemi možnimi tveganji (pojasnilna dolžnost) ter vam pojasni vsak korak posega, ki ga bo opravil s ciljem, da vam pomaga do ostrega vida brez dioptrije.

Klinika Svjetlost izvaja Custom laserske korekcije vida 6. generacije. Laserske metode so na voljo ekskluzivno v Svjetlosti.

Kje je razlika v samem posegu?

Če razmišljate, da bi s pomočjo laserske korekcije vida želeli prenehati koristiti očala in kontaktne leče, je pomembno, da ste informirani o tem, da ni vsaka laserska korekcija vida enaka, temveč se kakovost metode in s tem rezultati vida razlikujejo glede na laser, s katerim preoblikujemo roženico ter na operaterjevo izurjenost.

Po laserski korekciji Custom iLASIK2015 Schwind Amaris 750Hz se pri pacientih doseže popolna ostrina vida in boljša kakovost vida kot je to pri klasičnih metodah. Laser deluje samo 1.5 sekund na 1 dioptrije in nudi udobje med posegom.

Najnovejša laserska tehnologija Schwind Amaris 750Hz je trenutno vodilna tehnologija za odstranjevanje dioptrije v svetu. Klinika Svjetlost je edina v širši evropski regiji, ki posege izvaja na tem hitrem in preciznem laserju zadnje izdaje 6. generacije, z letnikom izdelave 2014. Pacient ima pravico biti pred posegom informiran o ponudbi v posamezni oftalmološki ustanovi in da jim je v Svjetlosti na razpolago ta vrhunska platforma. V Svjetlosti vam tako garantirajo najboljše metode, tehnologijo in vrhunsko izvedbo posegov v svetovnem nivoju.

IntraLase2015 LASIK. Laserska operacija oči 6. generacije

Klinika Svjetlost opravlja z najsodobnejšo tehnologijo in diagnostično opremo najboljše metode laserske korekcije vida trenutno dostopne v svetu. Pacientom je sedaj na voljo izboljšana laserska korekcija vida, ki poleg trajne odprave dioptrije omogoča zdravljenje napak višjega očesnega reda- bleščanje, svetlobni krogi, izboljša sposobnost nočnega vida in vda v mraku.

S tehnologijo IntraLase2015(najnovejša izvedba femtosekundnega laserja iLASIK) in Schwind Amaris750Hz 6. generacije excimer laserjem (za odstranjevanje dioptrije, pa se zdravijo poškodbe na mikroreliefu roženice in nepravilnosti celega očesa. Poseg odstranjevanja ene dioptrije se izvede v manj kot dveh sekundah.

BOLJŠA VIDNA OSTRINA IN PRAVILNOST OČESA

S Custom postopki LASIK in T- PRK se pacientom omogoči najboljše možno izhodišče v kakovosti vida, vidne ostrine, s korekcijo nepravilnosti celega očesa, pa kirurgi v Svjetlosti izboljšajo pravilnost in čvrstost očesa med posegom.

Custom IntraLase2015 LASIK 6. generacije odlikujejo najvišji kriteriji v:

 • operativnem pristopu (kompletno laserski),
 • najvišji varnosti posega*,
 • preciznosti laserjev,
 • 6D eye tracker (sledenje premikov očesa med posegom) z reagiranjem v milisekundi,
 • hitrosti laserskega odstranjevanja dioptrije (1 dioptrija manj od 2 sekund),
 • minimalni invazivnosti za roženico zaradi hitrosti delovanja laserja,
 • učinkovitejše celjenje,
 • do 60% izboljšan vid po posegu in okrevanje v 24 urah,
 • v najboljši laserski tehnologij IntraLase2015 in Schwind Amaris 750Hz 6. generacije in vrhunskih sposobnostih operaterjev klinike Svjetlost.
  *stopnja komplikacij je nižja od 1%. Morebitne komplikacije nimajo vpliva na vid in oko. Kirurg jih rešuje v istem kirurškem aktu brez posledic za izid posega. Tehnologija je na voljo v kliniki Svjetlost Zagreb.

  Klinika Svjetlost je najsodobnejša očesna klinika v Evropi in izvaja najboljše metode Custom laserske korekcije vida. Z uporabo najnovejših laserjev v svetu- IntraLase2015 in Schwind Amaris750Hz 6. generacije dosegajo kirugi boljše rezultate vida pri pacientih v odnosu na metode z drugimi laserji.

Klinika Svjetlost je mednarodno priznana očesna klinika, ki izvaja Custom iLASIK2015 in T-PRK laserske korekcije vida 6. generacije po zgledu vodilnih svetovnih oftalmoloških ustanov. Poseg v Svjetlosti vam je na voljo na nivoju klinične prakse v Nemčiji ali ZDA, to je tudi razlog, da se številni Slovenci, Nemci, Avstrijci, Britanci, Švicarji in mnogi drugi odločajo za lasersko odpravo dioptrije v zagrebški Svjetlosti. Svjetlost odlikuje odlična regijska pozicioniranost in dostopnost v zagrebški prestolnici. S statusom hrvaške ustanove pa nudi Svjetlost izjemno konkurenčne cene laserskih korekcij vida najvišjega kakovostnega nivoja, po konkurenčnih cenah in možnosti plačila na obroke. Za primerjavo je Custom IntraLase2015 LASIK Schwind Amaris 750Hz v Svjetlosti enkrat in več ugodnejši kot v tujini (Nemčija, ZDA, Japonska).

Custom IntraLase2015- iLASIK 6. generacije vam zagotavlja najboljši tretman za korekcijo vaše dioptrije. Z laserjem Schwind Amaris 750Hz pa bo vaša dioptrija precizno odstranjena v manj kot dveh sekundah.

Custom T- PRK Laserska operacija oči

Vaša varnost in skrb za vid je v kliniki Svjetlost na prvem mestu. Kadar pacient, ki ima ustrezno dioptrijo za laser, a nima dovolj debele roženice za standardni ali femto LASIK (IntraLase2015 LASIK), izrazi željo, da bi se želel operirati z drugo metodo, mu kirurg v Svjetlosti svetuje PRK metode laserske korekcije vida. V kliniki Svjetlost so pacienti za PRK redki, saj s tehnologijo in metodo IntraLase2015 LASIK operirajo več kot 95% pacientov.

PRK metode podaljšujejo čas okrevanja in rezultatov vida. Rezultati vida so enako dobri kot pri iLASIK2015 posegih. V Svjetlosti izvajajo Custom T- PRK laserske korekcije vida 6. generacije, s katerimi zanesljivo odpravijo dioptrijo, vse moteče dejavnike vida in poškodbe roženice. Z laserjem Schwind Amaris750Hz pa pri pacientih dosegajo izvrstno gladkost roženice in bolj naravno obliko roženice v primerjavi z izhodiščno.

Popolna pooperativna skrb za vas

Laserska operacija oči poteka v 3 korakih- pregled, korekcija vida in kontrolni pregledi. V Svjetlosti vam vse korake nudijo na najvišjem kakovostne nivoju klinične oskrbe.

 

Program pooperativne skrbi

V interesu za najvišjo varnost in skrb za pacienta, so v kliniki Svjetlost poskrbeli za pacientovo udobje v vseh segmentih storitve. Vsaka medicinska obravnava je v Svjetlosti s strani zdravniškega in tehničnega osebja opravljena na svetovnem nivoju oftalmološke stroke. Pacientom so na voljo predsedniški tretmaji (pacienti klinike Svjetlost so številni politiki, predsedniki)- s tem opisujejo v kliniki svoj statusni simbol v kakovosti, ki se odraža v diagnostični opremljenosti, opremljenosti operacijskih sob in drugih bolničnih prostorov ter v visoko usposobljenosti zdravnikov, profesorjev, specialistov.

V kliniki Svjetlost opravljajo najbolj natančne meritve vida. Na podlagi izvidov svetujejo pacientom primerne operacijske metode. Svjetlost je vodilna očesna klinika za laserske korekcije vida v širši Evropi, Prof. Dr. Sc. Nikica Gabrić pa je največkrat gostovani kirurg operater v Evropi.

Laserska korekcija vida poteka na najboljših laserjih, zato je okrevanje krajše. Na delovne obveznosti se vrnete v manj kot tednu dni, operacije so izvajane konec tedna, tako da si lahko vikend vzamete za premor in okrevanje. Kontrolne preglede izvajajo v Svjetlosti na najbolj precizni diagnostiki 6. generacije, ki točneje definira čas celjenja in spojitev tkiv.

Zdravniki in administrativno osebje v kliniki Svjetlost skrbijo za rednost kontrol in komunikacijo s pacienti v času rehabilitacije. Pacienta spremlja Svjetlost še 1 leto po posegu.