RINOPLASTIKA-OPERACIJA NOSU DR. TONČIĆ

Rinoplastika

Rinoplastika je plastična operacija nosu, ki jo izvaja mednarodno priznani specialist plastične kirurgije in otorinolaringologije Dr. Tončić. Nepravilna oblika nosu, preširok ali prevelik nos, ukrivljen nos, poškodovan nos, motnje v dihanju in drugi dejavniki so stanja, ki jih plastični kirurg Dr. Tončić zanesljivo in neboleče rešuje. Rinoplastika v Polikliniki dr. Tončić traja okoli 40 minut, izurjeni plastični kirurg in otorinolaringolog izvede poseg z lastno kirurško metodo, ki pacientom omogoča neboleč poseg in okrevanje ter hitrejšo vrnitev na običajne obveznosti.

Operacija nosu ali rinoplastika je najbolj pogosta lepotna operacija, ki jo izvajajo strokovni in izkušeni lepotni kirurgi v Polikliniki dr. Tončić. Ko se odločate, da boste s pomočjo lepotnega posega izboljšali videz in funkcijo vašega nosu, ste lahko sigurni, da boste z Dr. Tončićem izbrali zanesljivega strokovnjaka, ki bo prisluhnil vašim željam in bo poseg izvedel s skrbim načrtovanjem, skladno z individualnimi karakteristikami vašega obraza in karakterja.

Rinoplastika je v Polikliniki dr. Tončić zanesljiv izbor za lepe rezultate in vrhunsko klinično izkušnjo. Na voljo po ekskluzivnih cenah.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

ESTETSKA OPERACIJA NOSU

Strokovnost, izkušnje in vodilna klinična praksa

Estetska operacija nosu je ozka specialnost Poliklinike dr. Tončić, ki na Hrvaškem izvede največ operacij nosu. Dr. Tončić izvaja operacije nosu na dnevni ravni, številni njegovi pacienti prihajajo iz tujine, saj je klinika mednarodno nagrajen center za estetske in otorinolaringološke posege. Operacija nosu je zagotovo najbolj zahteven lepotni poseg, saj je nos, poleg zunanjosti, organ z dihalno potjo. Rinoplastika mora imeti za cilj kakovostno estetsko spremembo in brezhibno dihanje. Pri Dr. Tončiću imajo pacienti prednost, saj imajo v enem kirurgu združeni dve vrhunski specialistični znanje-plastičnega kirurga in otorinolaringologa. Pri posegih ne prihaja do komplikacij ali neželenih pojavov v okvari dihanja, kar je ena najbolj pogostih kontraindikacij, kadar rinoplastika ni izvajana pri strokovnjaku otorinolaringologije. Varnost pacienta je v Polikliniki dr. Tončić na prvem mestu, zato so lahko pacienti sigurni, da bodo poseg zaupali izkušenemu mojstru, ki ima opravljenih več tisoč uspešnih operacij nosu.

Dr. Tončić ima na Hrvaškem vodilno klinično prakso. Njegova visoka uspešnost s posegi je prepričala številne paciente iz Slovenije, ki jim je plastični kirurg uresničil dolgoletne sanje o lepem videzu nosu in jim s tem pomagal izboljšati samopodobo.

Estetska operacija nosu se v Polikliniki dr. Tončić načrtuje po detajlnem pregledu zunanjosti in notranjosti nosu. Po pregledu imate s kirurgom razgovor, v katerem vam bo Dr. Tončić prisluhnil z vso skrbnostjo. Plastični kirurg je nadarjen za estetiko, lahko mu zaupate, ko vam bo predstavil svoje mnenje o tem, kakšen nos bo najbolje pristajal vašemu obrazu.

Rinoplastika traja pri izurjenemu Dr. Tončiću okoli 40 minut s pripravami. Poseg poteka v potencirani lokalni ali splošni anesteziji. V obeh primerih je operacija nosu popolnoma neboleča. Med posegom plastični kirurg Dr. Tončić nos estetsko preoblikuje, ga zmanjša, zoži, odstrani grbo, estetsko oblikuje nosnice, dvigne nos, preoblikuje vrh nosu. Končen rezultat je lep, pravilen nos, ki se harmonično zlije s celotnim obrazom, obraz pomladi in osveži. Operacija nosu bo vaš obraz naredila privlačen in edinstven.

Po posegu se pacienta premesti v tridnevno pooperativno VIP oskrbo, kjer medicinsko osebje oskrbuje oteklino, nadzoruje tampone v nosnicah in imobilizacijsko opornico, ki jo plastični kirurg namesti na nos potem, ko zaključi poseg.

Poliklinika dr. Tončić ima 30 let prakse v estetski in plastični kirurgiji. Visoko število pacientov in stanja, ki jih je Dr. Tončić z operacijo korigiral, vam dajejo jamstvo, da bo vaša rinoplastika izvajana na najvišjem kakovostnem nivoju storitve, vaše zadovoljstvo pa bo uresničeno.

 

Lep nos je trajen okras obraza:

 • Nos je najbolj opazen del človekovega obraza in pomembno vpliva na skladnost videza obraza.
 • Povsem običajno je, da se osebe, ki nimajo lepega ali pravilnega nosu s tem obremenjujejo in se odločijo za estetsko operacijo nosu.
 • Osebe, ki jih videz nosu zelo moti, so psihično slabše samozavesti in se neprestano ukvarjajo s svojim nosom.

Veliko težje uresničujejo svoje osebno, poslovno in družabno življenje ter sposobnosti.

Zakaj rinoplastika?

Po rinoplastiki zaživite bolje

Po anketah v Polikliniki dr. Tončić se pacienti, ki so pogosto mlade osebe, po uspešni rinoplastiki počutijo bolje, se doživljajo bolj sigurne, podjetne, uspešnejše in učinkoviteje rešujejo življenjske ovire.

”Nič ni več kot prej. Občutek imam, da me ljudje poslušajo in obožujejo.” je povedala mlada pacientka na kontrolnem pregledu 3 mesece po estetski operaciji nosu. Pacientka je po estetski operaciji dobila samozavest, sigurnost vase in ženstveno držo.Lepa oblika nosu se opazi po njegovi velikosti, skladnosti z obrazom, pravilni zgornji liniji, fino oblikovanimi nosnicami in optimalni širini (ozek nos je zmeraj lepši).

Uspešnost rinoplastike

Uspeh estetske operacije nosu je odvisen od mnogih elementov. Na prvem mestu so veščine, izkušenost in bogata praksa, ki jo beleži estetski kirurg.Pomemben dejavnik so tudi anatomske posebnosti kože, podkožnih struktur, način zaraščenosti in imunska reakcija pacienta na rinoplastiko.

Uspešnost operacije nosu je odvisna tudi od predoperativne konzultacije in pregleda pacienta, kjer se natančno definirajo želje pacienta, ki morajo biti skladne z realnimi možnostmi v kirurgiji. Sledenje diktirajo anatomske posebnosti pacienta in potencialne predhodne rinoplastike.

Izbira metode

Na prvem pregledu in konzultaciji v Polikliniki dr. Tončić, se natančno definira tip deformacije nosu in na podlagi tega izbere najustreznejša kirurška metoda ali tehnika za konkreten primer.

Estetski in plastični kirurg, dr. Tončić in ekipa estetskih kirurgov bo pozorno prisluhnila pacientovim željam in skupaj z njim upoštevala možnosti za uspešno rinoplastiko.

Kandidati
Kandidati / Vrste posega

Osnovne operativne tehnike estetske rinoplastike

Rinoplastika vključuje dva osnovna operativna pristopa ali tehniki, to sta t.i. zaprta tehnika in odprta tehnika.
Z zaprto tehniko rinoplastiko izvajamo skozi reze, ki se nahajajo znotraj nosnic in po rinoplastiki ni videti rezov na zunanjosti nosu.

Odprta tehnika rinoplastike, je zunanji ali dekortikacijski operacijski pristop in poteka z zunanje strani nosu, točneje v področju kolumnele, kjer estetski kirurg naredi zelo majhen rez, ki se zaceli z minimalno brazgotino. Pomembna lastnost odprte rinoplastike je, da v področju vrha nosu povzdignemo kožo od hrustanca spodaj in estetski kirurg na ta način lažje pristopi k vrhu nosa.

Obe metodi za operacijo nosu sta že dolgo let sprejeti kot standard v estetski kirurgiji nosa. V okviru Poliklinike dr. Tončić koristijo obe tehniki z visoko stopnjo kakovosti. Izbira operativne metode je najbolj odvisna od ocene kirurgov Poliklinike dr. Točić in od konkretnega primera pacienta.

Odprta in zaprta rinoplastika se kombinirata z nizom drugih pomožnih potez in metod, ki dr. Tončiću omogočajo uspešno obvladanje niza raznih deformacij in nepravilnosti na področju nosa. Posebnost tehnik je ta, da so tehnike specialne in dostopne ekskluzivno v Polikliniki dr. Tončić.

Specialne tehnike in metode, ki jih izvajajo v polikliniki dr. Tončić

1. Sekundarna rinoplastika ali revizijska rinoplastika

Estetske in funkcionalne operacije nosu danes izvajamo pogosteje kot včasih, večji je tudi nabor zdravnikov, ki revizijske operacije nosu izvajajo. Iz navedenega razloga je posledična tudi višja neuspešnost ali le delna uspešnost korekcij nosu, ki jo izvajajo manj izkušeni kirurgu ali kirurgi, ki za rinoplastiko niso ozko specializirani ali operacije nosu ne izvajajo dovolj redno.

Zaradi navedenih razlogov in dolgoletne prakse, so se v Polikliniki dr. Tončić imeli priložnost izobraziti, ozko specializirati in izuriti na področju t.i. revizijskih rinoplastik, imenovanih tudi sekundarnih operacij nosu ali reoperacij nosu.

Revizijska rinoplastika je izraz, ki se nanaša na predhodno že operirane nosove. Govora je o operacijah, ki so tehnično veliko bolj zahtevne od primarne operacije nosa in od estetskih kirurgov Poliklinike dr. Tončić zahtevajo veliko izkušenj in bogat izbor kirurških metod.

V Polikliniki dr. Tončić imajo veliko uspeha z revizijskimi rinoplastikami in lahko odgovorno ocenijo možnosti in realna pričakovanja konkretne situacije pacienta.

2. Dvig visečega ali kolabiranega nosnega vrha

Še ena metoda, s katero so v Polikliniki dr. Tončić dosegli sam vrh moderne kirurgije nosain katero so sami napredovali, je dvig visečega ali kolabiranega nosnega vrha, z vgradnjo hrustančnega implantata z ušesne školjke.Relativno visok je delež ljudi, ki se pritožujejo nad visečim vrhom nosa. Govora je o nepravilnosti, ki lahko bistveno vpliva na estetski videz nosu in pri kateri je kot med nosnim vrhom in zgornjo ustnico oster.Ta deviacija je lahko prirojena, lahko pa je posledica neustrezno izvedene estetske ali funkcionalne operacija nosu.

Da lahko estetski kirurg vrh nosu učvrsti, podpre in na koncu doseže njegovo želeno višino, potrebuje estetski kirurg podporo v področju baze nosu, da lahko na ta način dvigne vrh nosa. Kot podpora nosnemu vrhu so se dolgo časa uporabljali umetni materiali kot je npr. silikon, ki zaradi številnih pomanjkljivosti ni ustrezen.

Ena izmed redkih kirurških metod, ki je v estetski kirurgiji na razpolago za korekcijo visečega nosnega vrha je vgradnja hrustančnega implantata iz ušesne školjke. Govora je o relativno majhnem, vendar tudi zaradi tega za estetskega kirurga zelo zahtevnem posegu, ki se pogosto dopolnjuje tudi z drugimi tehnikami za operacijo nosu. V tem primeru hrustanec iz ušesa oblikujemo in ga vgradimo v bazo nosu, kot podporo za vrh nosu.

Na področju ušesa ostane minimalna brazgotina, ki se nahaja za uhljem in zaradi tega ni opazna. Po okrevanju se na uhlju na opazijo sledi operacije.

Uho obdrži enako identiteto videza kot pred operacijo, saj estetski kirurg hrustanec odvzema s področja, kjer se odvzem ne zaznava in ni pomemben za videz uhlja. Prav tako ni brazgotin na področju nosu ali pa so brazgotine skrite v notranji strani nosu.

rinoplastika visečega ali korabilanega nosa

3. Korekcija boksarskih in zlomljenih nosov

Mnogi pacienti dolgo let trpijo zaradi porušenega izgleda in funkcije nosu, ki so posledica travme ali poškodbe. Korekcije poškodovanih, bokarskih in zlomljenih nosov umeščamo mednajzahtevnejše operacije nosu in za estetske kirurge v Polikliniki dr. Tončić predstavljajo tudi največji izziv.

Dr. Tončić in njegov kirurški tim imajo na tem področju kirurgije nosa izjemno izkušenost. V teh primerih se estetski kirurgi pogosto srečujejo z ukrivljenimi nosovi, z zlomljenimi nosnimi septumi, s kolabiranimi nosnimi vrhovi ter z večkrat zlomljenimi nosnimi kostmi.

Pri reševanju takih deformacij, estetski kirurg dr. Tončić najpogosteje koristi kombinacijo osnovnih metod korekcije nosu, s korekcijami nosnega septuma ali implantiranjem hrustanca iz uhlja zaradi dviga nosnega vrha, ipd.

V vsakem primeru govorimo pri teh operacijah nosov, o sestavljenih posegih, ki ustvarjajo vrhunec kirurgije nosu in zahtevajo izjemno veščino, izurjenost in znanje estetskega kirurga.

rinoplastika boksarskega nosu

4. Estetska rinoplastika t.i. “etničnega” nosu

V sklopu estetske operacije nosu etničnega tipa je pri pacientih s širokimi nosnicami izražena potreba oženja nosnic. Široke nosnice zelo uspešno rešujemo z relativno enostavno metodo, ki se pogosto kombinira z ostalimi tehnikami estetske rinoplatike.

Pri visokem številu pacientov se navedene metode medsebojno kombinirajo, s tem pa estetski kirurg zelo uspešno kreira pravilen, lep nos, skladen in harmoničen z obrazom.

V Polikliniki dr. Tončić je rinoplastika etničnih nosov še ena v nizu tehnik, ki jo zelo uspešno rešujejo že vrsto let.

Korekcija slabše razvitega kostnega dela nosu in korekcija rinolordoze – povečanje nosu

Pri določenem številu pacientov se srečujemo s slabše izraženim kostnim delom nosu, t.i. rinolordozo, ki za te osebe predstavlja velik primanjkljaj, zato takemu nosu povečamo ali nadomestimo slabše izraženi kostni del nosu.

Takšen oslabljen kostni del v večini primerov estetski kirurg nadomešča z odvzemanjem kostnega implantat medenične kosti. Kostni implatat formiramo po potrebi in ga vgrajujemo v področje kostnega dela nosu, kjer napolni prirojeni izostanek kosti.

Na področju, kjer estetski kirurg odvzame kostni implantat ostane minimalna brazgotina.

Ta rinoplastika je tehnično izjemno zahtevna za estetskega kirurga, ki z operacijo nosu rešuje deviacijo slabo razvitega kostnega dela nosu ali rinolordozo.

Septoplastika – korekcija nosnega septuma ali funkcionalna operacija nosu – funkcionalna rinoplastika

Oteženo dihanje na nos (Septum)

Funkcionalna operacija nosu ali operacija nosnega septuma je ena najbolj pomembnih v estetski kirurgiji in v Polikliniki dr. Tončić.

Prednostno najprej ugotovimo in potrdimo potrebo po rinoplastiki septuma. Funkcionalna operacija nosu zahteva izkušenega in ozko specializiranega estetskega in plastičnega kirurga, kot je dr. Tončić.

Prvi pogoj za funkcionalno rinoplastiko je oteženo dihanje, ki je posledica deviacije nosnega septuma.

Na tem mestu je pomembno pojasniti, da ne obstaja nosni septum ali nosna pregrada, ki bi bila pravilno ravna.

Kar mora estetski in plastični kirurg dr. Tončić potrditi na pregledu je, ali je nosna pregrada toliko deformirana, da povzroča zapiranje nosne votline ali ne.

septoplastika

V kolikor naveden vzrok ni ugotovljen, iščemo vzroke drugje (alergije, nealergijski rinitis, ipd.) saj pri takih pacientih s funkcionalno operacijo nosu ne bomo rešili primarne težave, to je oteženega dihanja na nos.

V vsakem primeru govorimo pri teh operacijah nosov, o sestavljenih posegih, ki ustvarjajo vrhunec kirurgije nosu in zahtevajo izjemno veščino, izurjenost in znanje estetskega kirurga.

Rinoskolioza (kriv nos ali nos pomaknjen v stran)

Drugi razlog za funkcionalno operacijo nosu je estetska operacija nosu.
V kolikor je nos na obrazu asimetričen in ni v centralni poziciji ter je ukrivljen v eno stran, je to najbolj pogosta deviacija nepravilen in deformiran nosni septum, ki vleče nos v eno stran.

Da nos povrnemo v centralno pozicijo in ustvarimo harmoničen, skladen videz s celotnim obrazom, mora estetski kirurg vrniti v pravilen, to je centralni položaj tudi septum.

Pri taki operaciji nosu kombiniramo standardno estetsko operacijo nosu s korekcijo nosne pregrade ali septuma.

Koristni nasveti za paciente poliklinike dr. Tončić in happymed

Ekipa estetskih in plastičnih kirurgov pod vostvom dr. Tončića, izvaja estetske rinoplastike in funkcionalne operacije nosu ter vse ostale lepotne operacije, izjemno previdno, prizanesljivo, posebna pozornost je namenjena detajlom.

V HappyMED smo usposobljeni svetovalci za zdravje na voljo za popolno dodatno informiranost o korekciji nosu, opravljamo naročanje in nudimo pomoč v času okrevanja.
Priprava

PRED OPERACIJO NOSU

 • Pred rinoplastiko se opravi rutinska predoperativna obdelava pacienta, ki vključuje laboratorijske preiskave krvi in pregled ter konzultacijo v Polikliniki dr. Tončić.
 • Neposredno pred operacijo nosu, se estetski kirurg dr. Tončić še enkrat detajlno pogovori s pacientom o operaciji nosu in ga znova pregleda.
 • Pred estetsko rinoplastiko je potrebno prenehati jemati zdravila ali sredstva proti bolečinam, ki so iz skupine nesteroidnih protivnetnih zdravil in vsebujejo acetilsalicilno kislino, kot so Aspirin, Andol ali Acisal.Gre za pomemben dejavnik v pripravi na kirurški poseg, saj z njim preprečujemo potencialne neželene krvavitve in hematome (podkožna krvavitev) med in po operaciji nosu.
  Pacient potem bolje in hitreje okreva, kar povečuje pozitiven rezultat operacije.
 • Za paciente, ki ne prihajajo iz Hrvaške ali so precej oddaljeni, omogočamo, da predoperativni pregled in operacijo opravijo na isti dan, to je na dan obiska v Polikliniki dr. Tončić.Prvi pregled in konzultacijo lahko te osebe opravijo preko interneta (e-pošta s priloženimi fotografijami in opisom problema) ali telefonsko v pooblaščenem centru Poliklinike dr. Tončić-v HappyMED, kjer izkušeni svetovalci pojasnijo vse o konkretnem primeru in opravijo logistiko naročanja, prihoda, formiranje cene in nudijo pomoč v času okrevanja.V prvem kontaktu ocenimo, ali je klient ustrezen za estetsko ali funkcionalno operacijo nosi. Po prihodi v estetsko kirurgijo v Zagreb končno potrdimo ali je klient ustrezen za operacijo, definiramo vse podrobnosti operacije in nastopimo poseg.

Potek
Potek

Anestezija in operacija nosu

 • Estetsko operacijo nosu izvaja estetski kirurg dr. Tončić skladno z najsodobnejšimi medicinskimi standardi, to je v lokalni potencirani anesteziji. Pacient poleg lokalnega anestetika prejema tudi blago sredstvo za spanje.
  Pacient med estetsko operacijo nosu spi in posega ne občuti (operacija nosu poteka brez bolečin).
 • V Polikliniki dr. Tončić biva pacient okoli 5 ur. 1 uro poteka priprava pred operacijo, okoli 30 minut ali več traja operacija nosu in po zaključeni rinoplastiki odmor pacienta 3 do 4 ure. Po operaciji nosu premestimo pacienta v pooperativno hišno medicinsko oskrbo v Zagrebu (zunanja enota).

Okrevanje

Okrevanje po operaciji nosu

Po operaciji nosu na nos namestimo metalno imobilizacijsko opornico. To nosi pacient na nosu 7 dni, kolikor traja zaraščanje vseh nosnih struktur. V prvih 3 do 4 dneh nosi pacient v nosu tampone, ki preprečujejo krvavenje in podpirajo novo obliko nosu z notranje strani.

 • 1 teden do 10 dni po rinoplastiki je potrebnih, da se pacient vrne na redne življenjske in delovne obveznosti. 2 meseca po posegu se je potrebno izogibati večjih naporov in kontaktnih športov.
 • Po operaciji nosu je potrebno nos paziti pred poškodbami in pred kontaktnimi športi (telesni stik, žoga, predmeti, ki lahko zadenejo nos).
 • ODSOTNOST Z DELA je po operaciji nosu od 8 do 10 dni. Po odstranjevanju opornice, ki je po 8 dneh, se lahko pacient vrne k običajnim življenjskim obveznostim in na službeno aktivnost.
 • BIVANJE V ZAGREBU traja od 3 do 7 dni.
  Tretji dan po operaciji nosu estetski kirurg dr. Tončić odstrani tampone. Metalna opornica ostane na nosu nameščena do osmega dne po operaciji. Pacient lahko odide domov že 3 dni po operaciji, to je neposredno po odstranjevanju tamponov iz nosnic.
  Pacienti iz Slovenije se osmi dan po operaciji nosu vrnejo v Polikliniko dr. Tončić, kjer jim estetski kirurg odstrani opornico in istočasno opravijo brezplačni kontrolni pregled.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnike: Zaprta ali odprta rinoplastika. Na pregledu ste seznanjeni z operativno tehniko.
Trajanje posega: 30 do 60 min.
Bolečina: Brez ali blaga. Rinoplastika se izvaja s protibolečinsko terapijo in praviloma ne čutite bolečin.
Kontrolni pregled opravite v času 8 dni po posegu.
Lokacija: Poliklinika Dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb.
Posebnosti: Plastična kirurga, dr. Rajko in dr. Dinko Tončić, sta ena najbolj iskanih rinoplastikov na Hrvaškem, v Sloveniji in v Evropi.

cena posega

Cena posega:

od 2.600 do 3.500 ali po zahtevnosti
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA