Ginekomastija – korekcija prevelikih moških dojk

Ginekomastija

Ginekomastija je medicinski pojem, ki označuje moške prsi, ki so videti kot ženske dojke.Moške prsi so pri ginekomastiji povečane ali znatno povečane in jih moški ne more odstraniti z dieto ali telovadbo.Ginekomastija je zelo pogosta težava in prizadene od 40 do 60 odstotkov moških vseh starostnih skupin.Moškim predstavlja ženski videz njihovih dojk izjemen estetski in psihološki problem. To je tudi razlog, da je ginekomastija eden najbolj pogostih posegov med moškimi v estetski in plastični kirurgiji.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Ginekomastija je lepotna operacija za raven prsni koš in pravilne moške prsi

V obeh primerih, to je, ko je vzrok za ginekomastijo prekomerna maščoba ali žlezno tkivo, se pristopi k estetski operaciji odstranjevanja žleznega in/ali maščobnega tkiva. Estetski kirurg odstrani žlezno tkivo, maščobo in po potrebi odvečno kožo. Estetski kirurg tako oblikuje raven in pravilno formiran prsni koš.

Moški po operaciji dobi popolnoma naraven videz prsi, brez sledi ženskega videza dojk.

V kolikor vam estetski in plastični kirurg dr. Tončić potrdi indikacijo pretežno maščobnega tkiva, bo vaše prsi zmanjšal z metodo liposukcije. V teh primerih se tkivo odstrani popolnoma precizno, s tankimi kanilami skozi minimalno 5 mm veliko incizijo, tako da po plastični operaciji nimate zaznavne brazgotine.

Poseg je izjemno estetski in ima odličen estetski rezultat.

V kolikor se poleg maščobnega tkiva potrdi tudi prisotnost žleznega tkiva, poleg liposukcije estetski kirurg z lepotno operacijo odstrani tudi to.

Kirurški rez se izvede na samem robu bradavice, estetski kirurg dr. Tončić nato odstranjuje žlezno in maščobno tkivo skozi ta minimalen rez, ki se kasneje precizno zašije in je popolnoma neviden.

Ginekomastija ima v estetski kirurgiji Dr. Tončić številne prednosti. Ena izmed njih je, da lahko v posegu izurjeni lepotni kirurg dr. Tončić pacientu tudi zmanjša bradavice, v kolikor so te prevelike in za pacienta moteče.

Ginekomastija poteka splošni anesteziji, ki jo v Polikliniki dr. Tončić izvaja zdravnik anesteziolog, vrhunski strokovnjak. Estetski rezultat lepotne in plastične operacije je v Polikliniki dr. Tončić vselej zelo dober, operativen rez ali brazgotina je zaradi sodobne tehnike, nezaznavna.

ginekomastija

Kandidati
Kandidati

Vzroki za nastanek ginekomastije in razlogi za lepotno operacijo

Ginekomastija je lahko pogojena s hormonskim obolenjem, uživanjem zdravil, boleznijo jeter ali ima druge vzroke.

Njenega pravega vzroka največkrat ne najdemo. Pacientom pojasnimo, da je lahko ginekomastija posledica povečanega žleznega tkiva zaradi prevlade ženskega hormona estrogena v adolescenci ali pa posledica nakopičenega maščobnega tkiva na moških prsih.

Oboje ima za posledico, da so moške prsi videti kot ženske, so povečane in tudi povešene. Indikacija ni rešljiva po naravni poti (dieta, šport), ampak se rešuje v okviru estetske kirurgije, to je z operacijo.

Priprava

Pred operacijo ginekomastije

Preden nastopite lepotno operacijo korekcije prsi, opravite v Polikliniki dr. Tončić ali na napotnico pri osebnemu zdravniku, internistični pregled (EKG) in laboratorijske preiskave krvi. To izvedemo na dan lepotne operacije oziroma po dogovoru.Za uspešnost operacije, estetski kirurg dr. Tončić pred nastopom ginekomastije naredi precizne orise in nariše potek linij operacije po prsih. Na tem mestu pridejo do izraza slikarske in risarske izkušnje in talent za estetiko estetskega in plastičnega kirurga, dr. Tončića. Risba linij, ki se naredi pred lepotno operacijo je odlična orientacija za poseg in predstavlja visoko karakteristiko prvega koraka do operacije in posledično tudi uspešnost ginekomastije.

Pred estetsko operacijo prenehate z uživanjem zdravil proti bolečinam in sicer nesteroidnih zdravil, ki vsebujejo acetilsalicilno kislino (Aspirina, Andol, Acisal). Gre za pomemben dejavnik v pripravi pacienta na estetsko operacijo, pri katerem želimo preprečiti morebitna neželena krvavenje i hematome za čas lepotne operacije in po ginekomastiji. Vse to pripomore k hitrejšemu okrevanju in izboljša rezultat lepotne operacije.

Potek
Potek

Anestezija in ginekomastija

Zmanjšanje in oblikovanje moških prsi se najpogosteje izvede v splošni anesteziji, pod nadzorom vrhunskega zdravnika, specialista anesteziologa. Med lepotno operacijo je pacient v spečem stanju in ne čuti bolečin.V Polikliniki dr. Tončić ostanete od 8 do 24 ur, kar je odvisno od vrste in obsega korekcije moških prsi. Čas vključuje 1 uro predoperativnih priprav, okoli 3 ure sama ginekomastija, preostali čas je namenjen počivanju po operaciji.

Po zaključeni plastični operaciji, ste premeščeni v nadstandardno medicinsko oskrbo, v posebej za to urejeni enoti. Ste pod nadzorom osebja, deležni nege in imate vključene vse obroke.

Okrevanje

Okrevanje po ginekomastiji

Veliko vrednost uspešnosti ginekomastije v Polikliniki dr. Tončić, poleg izurjenosti estetskih kirurgov in bogate medicinske prakse, vključuje post-operativna nega.

Odlična organizacija medicinskega osebja, z dr. Tončićem na čelu in strokovno poznavanje estetske kirurgije dajejo pacientu garancijo, da nam lahko popolnoma zaupa operacijo ginekomastije, tako kot vsak drug estetski poseg.Iz navedenih razlogov, se estetski kirurg dr. Tončić ponaša z odgovorno držo tudi po operaciji in vztraja pri rednih kontrolah in komunikaciji s pacientom. Tako se olajša okrevanje in zagotovi uspešen rezultat, brez komplikacij, ki se lahko v estetski kirurgiji zgodijo. S tem pristopom estetska kirurgija dr. Tončić uveljavlja najvišji medicinski standard na področju estetske, plastične in lepotne kirurgije.

Po posegu nosite posebno kompresijsko oblačilo-elastični steznik, namenjen po operaciji moških prsi. Gre za nujen dejavnik po lepotni operaciji. Steznik definira kožo v potreben položaj, skrbi za enakomerne konture in preprečuje neenakomernost površine kože. Elastični steznik nosite do 6 tednov po ginekomastiji. Dobite ga v kliniki pred operacijo.

Okrevanje je po ginekomastiji kratkotrajno, je individualno in traja od 5 do 7 dni. Šive vam estetski kirurg dr. Tončić odstrani teden dni po lepotni operaciji, ko ste tudi ustrezni za vrnitev na delovne in privatne obveznosti.Večjih telesnih naporov ne izvajate še 2 tedna po operaciji.

Koristni nasveti za naše paciente

Estetska kirurgija dr. Tončić se ponaša z izjemno izurjeno ekipo estetskih in plastičnih kirurgov.

Čeprav je ginekomastija zaradi bogatih kliničnih izkušenj in sofisticirane operativne tehnike, v kliniki rutinska lepotna operacija, se vsakega individualnega pacienta obravnava po dikciji skrbnega in odgovornega načrtovanja estetske operacije, pripravi na poseg in temeljita izvedba same ginekomastije.

Po ginekomastiji je pacient v medicinski oskrbi v okviru Poliklinike dr. Tončić vsaj 2 ali 3 dni. V tem času je okrevanje namenjeno negi in počitku. Okrevanje je izjemnega pomena, s tem pacientu zagotovimo, da je estetska operacija uspešna in ne prihaja do neestetskih rezultatov ali drugih stranskih pojavov.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnike: Na pregledu ste seznanjeni z operativno tehniko.
Trajanje posega: 2-3 ure.
Bolečina: blaga
Okrevanje: Traja od 1 do 2 tednov.
Kontrolni pregled: Opravite v času 8 dni po posegu oziroma po dogovoru z estetskim kirurgom.
Operaterja: Mr.Sc.Dr.Rajko Tončić in Dr.Med. Dinko Tončić.
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb.

cena posega

Cena posega:

-Ginekomastija: 2.000,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA