Otroško zobozdravstvo – dober otroški zobozdravnik

Otroško zobozdravstvo

Dental Art Studio Zagreb je aktivno posvečen negi in zdravljenju zob najmlajših. Z nežnim pristopom želijo otrokom predstaviti zobozdravnika kot mesto lepega nasmeha in tako pozitivno vplivati na dentalno socializacijo otrok. Otroško zobozdravstvo se začne doma, ko starši otrokom predstavijo prvo ščetkanje, nego mlečnih zob in jih spremljajo v fazi izraščanja stalnih zob, vse do ustaljene in redne ustne higiene.

Na zdravje zob ima velik vpliv prehrana, predvsem sladkarije. Svetujemo, da otrokom dajete čim manj sladkarij in prehrane, ki vsebuje prikrite nitrate in aditive. Postrezite jim s svežim sadjem, pozitivno se obnese navada uživanja svežega korenja za prigrizek.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Otroški zobozdravnik opravlja:

  • natančen pregled stanja zob in obzobnih tkiv
  • čiščenje zobnih oblog
  • ugotavljanje kariesa
  • učenje pravilnega čiščenja z zobno ščetko
  • vzdrževanje ustne higiene in sprejemanje odgovornosti za nego zob
  • nasveti o primerni prehrani in vplivu prehrane na zdravje zob in obzobnih tkiv
  • profesionalno čiščenje in poliranje zob za zaščito pred kariesom
  • zalivanje fisur na ploskvah ugriza
  • impregnacija in zaščita zob

V otroški stomatologiji

V otroški stomatologiji se za ohranitev zdravih zob najbolje obnese pravočasno zalivanje fisur, ki jih opravi otroški zobozdravnik. Terapija je učinkovita za preventivo globljih jamic na zadnjih zobnih ploskvah. Ko zobje izrastejo, otroški zobozdravnik jamice očisti, zalije s tekočim kompozitom ter utrdi s posebno lučko. Terapija je popolnoma neboleča.

Pregled Vašega malčka je udoben, brez bolečin in strahu.

Otroci so v Dental Art Studiu posebej dobrodošli pacienti in je nanje potrebno narediti dober vtis. Takšen lahko pripomore, da otrok z veseljem obiskuje zobozdravnika, se ga ne boji ali izogiba.

Kotiček za najmlajše. Zobkaj z nami!

Najmlajši pacienti se pogosto izkažejo za čudovite umetnike in odlično družbo. V kotičku, ki je namenjen samo njim, aktivno zobkajo z vrstniki in tako vzgojno-izobraževalno rastejo z odgovornostjo do ustne higiene. Dental Art Studio je bogat z risbicami, pesmicami, verzi najmlajših pacientov. Otroški kotiček ponuja vse potrebno za sprostitev domišljije Vašega otroka. Otroški zobozdravnik kmalu postane prostor prijateljstva in ne strahu in bolečine.

V prijetni čakalnici Vaš malček Zobka z nami ! Skrb za zobe ponazori z risbicami in vprašanji, na katera mu zobozdravnik prijazno odgovori.

Kandidati
Kandidati

Tudi otrokom svetujemo redne zobozdravstvene preglede. Tako jim zagotovimo zdrave zobe, redni obiski pa zmanjšujejo strah pred zobozdravnikom. V ordinaciji Dental Art Studio so otroci vedno dobrodošli.

Priprava

Priprava na pregled pri zobozdravniku je pri mlajših pacientih svojevrstna, predvsem s psihološkega vidika. V ordinaciji se vsakemu malemu pacientu posebej posvetijo in poskrbijo za prijeten obisk, brez bolečin in strahu.

Potek
Potek

Otroško zobozdravstvo je namenjeno predvsem preventivi, ki zajema pregled stanja zob in obzobnih tkiv, odstranjevanje zobnih oblog, ugotavljanje kariesa, flouriranje zobnih površin, zalivanje fisur na griznih ploskvah. Slednje velja za najučinkovitejšo zaščito pred kariesom. Poseg je popolnoma neboleč-vdolbinice na zobeh zobozdravnik zalije z belim materialom; s tem prepreči zastajanje hrane v njih. Dr. Nenad Klasić otroka prav tako poduči o pravilnem čiščenju zob in ustni higieni. Vaši malčki pa na koncu prejmejo tudi diplomo za pogum.

Okrevanje

Za starše

Zobje Vaših otrok naj bodo Vaše in njihovo bogastvo, ker to tudi so. S pravilno nego, zdravo prehrano in rednim obiskom zobozdravnika, naredite vse potrebno za zdrav nasmeh in obzobna tkiva.

Sladkor v prehrani je glavni vzrok zobne gnilobe. Zmanjšajte količino sladkorja v hrani in sladic, ki vsebujejo lepljiv sladkor.

Dojenčka ali majhnega otroka ne dajajte v posteljo s stekleničko sladke hrane (sok, sladkana voda, mleko ali mlečna mešanica). Te tekočine zastajajo okoli zobkov in lahko povzročijo hudo gnilobo. V koliko otrok potrebuje tekočino, mu ponudite stekleničko s čisto vodo ali dudo, ki je niste pomočili v sladko osnovo.

Otroku minimalno 1x dnevno temeljito očistite zobe. Pravilnega ščetkanja in ustne higiene Vas naučijo v Dental Art Studiu Zagreb.

Otroku med zobno terapijo in po njej izkažite veselje in ponos. Otrok bo tako zobe še raje kazal in se ponašal s tem, kako čiste in zdrave ima

Več informacij

VEČ INFORMACIJ

Lokacija: Dental Art Studio, 4. Trnjanski nasip 16, 10000 Zagreb
Zobozdravnik: Dr. dent. med. Nenad Klasić, estetski stomatolog
Posebnost: Dental Art Studio Vam nudi estetsko stomatologijo najvišjega kakovostnega razreda. Pri tem se zobozdravniki poslužujejo najnovejših tehnik in materialov. Dentalni center se umešča med najbolj priznane hrvaške estetske stomatologije.
Cena: Na prvem pregledu prejmete navodila za nego, plan terapije, obiskov ter stroškovnik.

cena posega

Cena pregleda:

30,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA