Povečanje prsi – operacija prsi namenjena estetskemu oblikovanju dojk

Povečanje prsi

Povečanje prsi je eden najbolj zaželenih in pogostih plastičnih posegov med ženskami vseh starosti. Povečanje prsi ali augmentacijsko mamaplastiko, izvede specialist plastične kirurgije s pomočjo silikonskih implantatov in pri tem prsi tudi estetsko preoblikuje. Rez poteka najpogosteje v gubi pod dojko, v območju bradavičke in redkeje zakrit v pazduhi.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

S povečanjem prsi pacientki realiziramo:

  • želeno velikost in obliko prsi
  • skladne in polne prsi
  • povrnemo ženstveno samozavest
  • povrnemo oseben občutek dovršenosti
  • povrnemo osebno osebno zaznavanje atraktivnosti in zaželenosti razrešimo morebiten kompleks v intimnih razmerjih

K povešenosti in atrofiranosti prsi doprinesejo dedni dejavniki, nosečnost in dojenje, nihanje telesne teže, staranje, hormonske oscilacije in ostali dejavniki. Več kot polovica žensk je nezadovoljna s trenutnim videzom svojih prsi. Estetska in plastična kirurgija je z operacijo povečanja prsi uresničila eno največjih želja nežnejšega spola na svetu.

Povečanje prsi

Plastična kirurgija je dosegla največji preboj z operacijo povečanja prsi. Z uporabo silikonskih prsnih vsadkov so ženskam vseh starosti plastični kirurgi po vsem svetu uresničili velike sanje in hrepenenja. Povečanje prsi je eden najpogostejših posegov, ki jih beleži lepotna kirurgija med ženskami.

V Polikliniki dr. Tončić se povečanje prsi umešča med najbolj pogosto izvajane plastične operacije na telesu. Vsaka ženska si želi lepih prsi. Mnoge ženske imajo lepe naravne prsi, mnoge z videzom svojih dojk niso zadovoljne ali jih sploh nimajo. S staranjem, nosečnostjo in dojenjem, oscilacijo telesne teže in z drugimi naravnimi dejavniki, prsi izgubijo obliko, čvrstost in estetiko. Vsi ti dejavniki lahko povzročajo spremljajoče, tudi trajne komplekse in sramovanje. Povečanje dojk je plastična operacija, ki Vam življenje za vedno spremeni na bolje. Povrne Vam želeno lepoto prsi, osebno samozavest in prijetno intimno doživljanje. Doživljali boste čar v nakupovanju in oblačenju nedrčka, kopalk in oblačil. Ženske se po operaciji povečanja prsi celostno pozitivno spremenijo in so deležne večje pozornosti občudovanja v javnosti. To so dejavniki, zaradi katerih se povečanje dojk umešča med najbolj iskane in želene posege med damami.

Če razmišljate o operaciji povečanja prsi, najprej opravite prvi pregled in konzultacijo s plastičnim in estetskim kirurgom. Plastični kirurg Vas izmeri, predlaga ustrezno velike in oblikovane silikonske prsne vsadke, izbere operativno tehniko in Vam razloži vse o poteku operacije povečanja prsi. Na pregledu dogovorite datum operacije in ste seznanjeni s ceno posega.

Posebnosti: V Polikliniki Dr. Tončić je povečanje dojk najbolj pogosta operacija med žensko populacijo. Estetska in plastična kirurga, Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić, veljata za poznanega po lepih, mladostnih in sijajnih prsih. Med ženskimi pacientkami sta ena najbolj favoriziranih operaterjev za povečanje dojk.
Kandidati
Kandidati

STE PRIMERNA KANDIDATKA ZA POVEČANJE DOJK?

Povečanje prsi je primerno za odrasla dekleta, ki so brez dojk in imajo videz fantovskega prsnega koša. S povečanjem dojk tej skupini žensk omogočimo, da se pričnejo počutiti kot prave ženske in pridobijo normativ ženskega simbola. Primerna kandidatka ste, v kolikor imate realna pričakovanja, saj se s povečanjem prsi doseže izboljšan videz in ne vedno popolnosti.

Za povečanje dojk se odločajo mlade ženske po nosečnosti in dojenju, ko se prsi znatno povesijo in atrofirajo. Po naravni poti prsi v stanje pred nosečnostjo ni mogoče povrniti, estetiko in polnost lahko povrne zgolj plastični kirurg. Z operacijo mlade mamice ponovno doživijo polne, napete in atraktivne dojke. Mnogo žensk se za povečanje dojk odloči v zrelejših letih, ko naredijo korak zase, ki so ga dolgo časa odlašale. Tej skupni pacientk je poleg samozavesti povrnjeno močno doživljanje samospoštovanja. mladostnosti in privlačnosti. Ženske se za povečanje prsi odločijo tudi, kadar želijo izenačiti razliko v velikosti dojk. Brez izjeme vse skupine ženskih pacientk poročajo, da je povečanje dojk najlepše, kar so storile zase.

Priprava

Prvi pregled in konzultacije

Povečanje prsi je za ženske poseg, s katerim se celostno nagradijo in je povezan s posebnimi emocijami. Polne in čvrste prsi ženski povrnejo feministično držo in mehkobo v družbenih in intimnih razmerjih.

Kirurga in specialista, Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić, pri povečanju prsi zasledujeta optimalno estetiko in poskrbita, da so šivi minimalni. Po procesu celjenja, zaradi njune posebne tehnike, ostanejo skrbno zakriti, neopazni. Na pregledu spoznate prsne implantate in dogovorite datum operacije. Na prvem pregledu se z estetskim kirurgom pogovorite o željah, pričakovanjih in možnih realnih rezultatih. Za povečanje prsi skrbi estetski kirurg, ki Vas tudi seznani s samim postopkom, to je, katera tehnika bo uporabljena, kje bo potekal rez in katere prsne vsadke bo plastični kirurg uporabil za dosego želenega rezultata.

Izbira kirurga

Za žensko, ki si želi z operacijo povečati dojke, je najpomembnejše, da se odloči za pravega plastičnega kirurga. Izbrati morate strokovnjaka, specialista plastične kirurgije z izkušnjami in ki bo znal prisluhniti Vašim željam. Prepričajte se, da Vaš izbrani plastični kirurg vnaprej načrtuje vse podrobnosti operacije in se o le-teh odloča sladno z Vašimi željami.

Potek

Povečanje prsi izvede plastični kirurg v splošni anesteziji, kar je splošno sprejet standard v lepotni kirurgiji. Operacija traja od 1 do 3 ure. Po operaciji imate nameščen medicinski nedrček, ki uravnava pozicijo implantatov in jih potiska navzdol. Nedrček nosite še 3 tedne po operaciji. Hospitalizacija je dvodnevna in vključuje ustrezno nego.

Izbira vsadkov

Po letih raziskav in razvoja ponuja Eurosilicone obsežno izbiro prsnih vsadkov, ki omogočajo plastičnemu kirurgu, da s povečanjem dojk doseže rezultate, ki se ujemajo z željami in pričakovanji pacientke.

Izbira polnila

Polnilo v prsnih vsadkih vplivajo na to, kakšne bodo dojke na otip. Vsadki, polnjeni s silikonskim gelom so mehki in naravnega videza. Vsadki Eurosilicone polnjeni s silikonskim gelom so na voljo v 3 različnih gostotah, ki se razlikujejo po mehkobi. S kirurgom se posvetujte, ali bo izbral mehki, naravno čvrsti ali zelo čvrsti kohezivni gel, da bo zadovoljil Vaša pričakovanja.

Izbira oblike

Prsni vsadki Eurosilicone so na voljo v dveh različnih oblikah-okrogli in anatomski. Na voljo so v različnih velikostih in profilih, da ustrezajo Vaši telesni konstituciji in osebnim pričakovanjem.

Izbira ovojnice

Eurosilicone prsni vsadki so na voljo v gladki ali hrapavi ovojnici. Ovojnica vsadka je narejena iz posebnega silikona, ki ne prepušča polnila.

Plastični kirurg Vam podrobno pojasni vse možnosti o izbiri prsnih vsadkov. Zanesite se na njegovo znanje in izkušnje, da boste izbrali ustrezen vsadek. Pacientke, ki soodločajo o izbiri in velikosti vsadka, so zadovoljnejše z rezultati posega.
Potek
Potek

O posegu in prihodu v Polikliniko dr. Tončić

Povečanje prsi se opravi v splošni anesteziji. V Polikliniko dr. Tončić prispete na dan posega in prenočite.
Pred operacijo se še enkrat pogovorite z operaterjema, Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić in ste temeljito pregledani. Nato prejmete sedativ za umiritev in ste premeščeni v operacijski blok. Po operaciji lahko doživite slabost z bruhanjem in, odvisno od tehnike posega, blage do hude bolečine. Slednje so pogoste pri pod-mišični vstavitvi prsnega implantata in v hudi obliki trajajo od 2 do 4 dni. Nato bolečina postane zmerna do blaga. Domov odidete tretji dan po operaciji, oziroma ste hospitalizirani do ugodnega počutja.

Po posegu nosite kompresijski nedrček, ki je okrepljen s posebnim trakom za potiskanje in usedanje prsnih implantatov. Nedrček in trak nosite še mesec dni po posegu.

poliklinika dr. tončić

Operativna tehnika

Povečanje prsi izvede plastični kirurg z operativno tehniko, s katero najbolj optimalno doseže želen učinek in Vaše osebno zadovoljstvo.

Namestitev vsadkov in mesto kirurškega reza

Na rezultate operacija povečanja prsi bosta vplivala tudi mesto kirurškega reza in namestitev prsnega vsadka. Namestitev prsnega vsadka je največkrat odvisna od debeline podkožnega tkiva.

  • pri podžlezni namestitvi je vsadek nameščen pod mlečno žlezo. Pri tej tehniki povečanja dojk, je čas okrevanja krajši in se pacientke hitreje vrnejo k vsakdanjim dejavnostim.
  • Pri podmišični namestitvi je vsadek nameščen za (ali v) prsno mišico. Na splošno ta operativni pristop pomeni, da je vsadek prekrit s slojem mišic , akr pomeni manj ovir pri bodočih mamografskih pregledih dojk.

Kirurški rez

O prednostih in pomanjkljivostih izbire namestitve prsnega vsadka se morate pogovoriti z izbranim estetskim kirurgom.

  • Rez ob kolobarju je narejen okoli bradavičnega kolobarja. Ta rez je do neke mere skrit zaradi razlike v barvi kože na robovih kolobarja.
  • Z rezom pod dojko bo brazgotina locirana na pregibu pod njo. Ta rez je skrit v majhni gubi pod dojko.
  • S pazdušnim rezom se vsadki vstavijo skozi zarezo pod pazduho.

O prednostih in pomanjkljivostih izbire kirurškega reza se morate pogovoriti z izbranim estetskim kirurgom.
Okrevanje

Okrevanje in bolečine po operaciji

Doživite lahko šokanten odziv, ko prvič pogledate svoje nove prsi.

Rezultat po operaciji je dejanska kumulacija elementov; zahtevnosti posega, otekline, reakcije kože in mišice. Videz po operaciji ni videz, ki ga boste imeli po fazi okrevanja. Ta traja do šest mesecev, prvi realni rezultati so vidni po enem mesecu.

Plastična kirurga, Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić in osebje Poliklinike dr. Tončić, so v procesu primarnega sprejemanja izjemno suportivni in Vam pojasnijo vse potrebno, da lahko razumno nastopite fazo okrevanja. Načeloma je v nekaj dneh zaznavanje nove podobe že zelo pozitivno, nato prijetno in vztrajno narašča.

Končen rezultat je, po poročanju pacientk, največje doživeto osebno zadovoljstvo.

Bolečine po operaciji dojk

Bolečina povezana s povečanjem dojk je odvisna od vrste posega in Vaše osebne reakcije na operacijo. Po operaciji se pojavijo bolečine različnih stopenj in trajanja. Na splošno lahko pričakujete pooperativno otekanje in neugodje. To lahko traja nekaj tednov. Nato bolečina mine in prsi zaznavate kot svoje naravne. Lahko pričnete s spanjem na boku in kasneje, ko se počutite v redu, tudi na trebuhu na ustrezni podlagi. Na delo se lahko vrnete 7 ali 14 dni po operaciji.

Dojenje iz silikonskih prsi

Raziskave so dokazale, da zaužijejo otroci, ki pijejo kravje ali drugo mleko iz tetrapak embalaže, več silikona kot otroci, ki so dojeni iz silikonskih prsi. Povečanje prsi je narejeno tako, da se žleza dojke ne poškoduje.

Kapsula-ovojnica

Zabrazgotinjeno tkivo, ki se po navadi nahaja okoli vsadka, lahko otrdi in stisne vsadek, kar imenujemo kapsularno skrčenje. V nekaterih primerih je ovojnica preveč izrazita in po svoje oblikuje dojke in površino vsadka. Simptomi kapsularnega skrčenja vključujejo vse, od blage otrdelosti in rahlega neudobja do hujših bolečin, popačene oblike, otipljiv sprememb in/ali premika vsadka. Kapsula je redek pojav. Zgodi se v 2 do 4 % primerov prvo leto po operaciji in v 15 do 20% deset let po operaciji.

Posebnost operacija povečanje dojk v partnerskih odnosih

Mnogo pacientk in njihovi partnerji poročajo, kako se je uredilo njihovo partnersko življenje in intima po povečanju dojk. Dojke so najvišji simbol ženskosti in kot tak najbolj izrazito delujejo na moško intimno doživljanje ženske. Po operaciji povečanja prsi Vas bo tudi partner doživel bolj atraktivno.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Tehnike: Operativno tehniko izberemo glede na tip implantata (anatomski ali okrogel) in mesto vstavitve implantata
Trajanje posega: do 3 ure
Prsni implantati: Eurosilicone. Okrogli in anatomski.
Kontrolni pregled opravite po dogovoru s kirurgoma, dr. Rajkom in dr. Dinkom Tončić.
Brazgotina: Brazgotino oskrbujete z medicinskimi obliži Biodermis, ki jih nosite do 12 tednov. Brazgotina je po oskrbi s silikonskimi obliži Biodermis skoraj neopazna na pogled, je gladka, nežna in naravne barve. Več informacij na info@happymed.si

Bolečina: Odvisna je od operativne tehnike. Pri pod-mišični vstavitvi implantata je bolečina prvih 2 do 4 dni huda, nato prehaja v znosno do blago. Teden dni po posegu bolečine niso pretirano zaznavne.
Operaterja: Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić
Lokacija: Poliklinika dr. Tončić, estetska in plastična kirurgija, Mlinovi 159 a, 10 000 Zagreb

cena posega

Cena posega:

2.950,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA