IntraLase 2015 LASIK LASERSKA OPERACIJA OČI V KLINIKI SVJETLOST

Lasik

iLASIK2015 (Laser-Assisted-In-Situ Keratomileusis) je popolna LASIK laserska operacija oči in se trenutno najbolj pogosto izvaja v  svetovnih očesnih klinikah. V kliniki Svjetlost že izvajajo prvi korak korekcije vida LASIK s pomočjo najsodobnejšega femtolaserja IntraLase, letnik 2015.Laserska operacija oči se opravi na vrhunskem kliničnem nivoju.

poglej-fotogalerijo

iLASIK2015 laserska operacija oči 6. generacije oči poteka v treh korakih, ki so laserska izdelava roženičnega pokrova s femtosekundnim laserjem IntraLase2015, lasersko odstranjevanje dioptrije z najnaprednejšim laserjem Schwind Amaris 750Hz 6. generacije  in postavitev roženičnega pokrova nazaj na svoje mesto. Z IntraLase2015  vam očesni  kirurg najbolj nežno preoblikuje obliko roženice očesa, pri posegu pa z najsodobnejšo tehnologijo odstrani najmanj biološkega tkiva z roženice.

10492264_681065565302777_3546486404202141535_n

Klinika Svjetlost- oskrba vašega vida na svetovnem nivoju.

Opis posega
Poseg

Laserske korekcije vida potekajo v kliniki Svjetlost v operacijski dvorani na oddelku za refrakcijsko kirurgijo. Operacijska dvorana je opremljena skladno z najvišjimi svetovnimi standardi. Pacient je deležen najvišjega nivoja oftalmološke obravnave.

Laserska operacija oči z metodo iLASIK poteka ambulantno in s pripravami traja približno 10 minut. Poseg je varen in brez bolečin, izvaja se v ležečem položaju z uporabo kapljične anestezije. Pacient ne občuti nelagodja.

V prvem koraku posega očesni kirurg ustvari zaščitni roženični pokrov in ga zavije na stran. Roženični pokrov izdela s pomočjo najbolj preciznega laserja IntraLase2015, le v primeru, kadar se pacient odloči za standardni LASIK, izdela kirurg roženični pokrov z mikrokeratom. Pacientom je v Svjetlosti tako na voljo najboljša femto LASIK laserska operacija oči 6. generacije, ki je v tem delu ekskluzivno na voljo v vodilni moderni zagrebški kliniki. Po izdelavi roženičnega pokrova, le-tega očesni kirurg nežno pomakne na stran, da lahko nastopi lasersko odstranjevanje dioptrije.

Drugi korak LASIK-a je lasersko preoblikovanje roženice, ki se pacientom v Svjetlosti opravi z najsodobnejšim excimer laserjem Schwind Amaris 750Hz 6. generacije. Laser odstranjuje dioptrijo povsem individualno, je najhitrejši excimer laser na tržišču, dioptrijo odstrani v manj kot dveh sekundah. Preciznost laserja je najvišja dosežena, 6D eye tracker sistem za sledenje premikov očesa med posegom pa reagira v milisekundi in zaustavi laser v primeru, ko se oko premakne. Superiorna tehnologija in vrhunski kirurgi v kliniki Svjetlost pa dajejo zagotovilo za profesionalno oskrbo vida in udobje pacienta.

Laserska operacija oči LASIK je najbolj pogosta očesna procedura, ki jo izvajajo v kliniki Svjetlost v Zagrebu. Za IntraLase2015 LASIK 6. generacije je v kliniki Sjetlost primernih več kot 95% pacientov.

Večina pacientov izbere Custom metodo in tako jim kirurgi sočasno odstranijo dioptrijo ter motilne dejavnike vida- aberacije višjega očesnega reda.  To so težave z bleščanjem, nočnim vidom, z najsodobnejšo tehnologijo pa sedaj v Svjetlosti korigirajo poškodbe na mikroreliefu roženice in nepravilnosti celega očesa.

Ko očesni kirurg z laserjem zaključi lasersko odstranjevanje dioptrije, postavi roženični pokrov nazaj na svoje mesto. Laserska operacija oči je s tem zaključena.

Klinika Svjetlost je vodilna očesna klinika v tem delu Evrope, ki ima ‘6D eye tracking’ opremljeno tehnologijo ali opremo za slednje premikov očesa med posegom. Ne glede na število premikov vašega očesa med posegom, bo laser deloval samo tam, kjer more. V primeru premika očesa, deluje laser v milisekundah in prepreči vsak najmanjši neželen pojav. Tehnologija je najbolj varna na tržišču.

Zakorakajte v barve jeseni z ostrim vidom. Zaupajte svoje oči strokovnjakom klinike Svjetlost. Pokličite nas za več informacij in naročanje na 041 980 950.

10626712_714756708600329_1816358961649452284_n

Kliniki Svjetlost je svoje oči zaupalo več od 55000 pacientov. Obljubo dajejo tudi vam, da boste po posegu deležni najboljše ostrine, kakovosti in moči vida.

Pogosta vprašanja in odgovori/Laserska operacija oči z iLASIK metodo

VPRAŠANJE: Ali je laserska operacija oči z iLASIK2015 metoda boljša od klasičnega lasika z mikrokeratomom ne glede na dioptrijo?

ODGOVOR: Da. IntraLase2015 LASIK laserska operacija oči je trenutno in več let najbolje izvajana metoda, ki ima za pacienta prednosti v izdelavi roženičnega pokrova brez tveganj ne glede na dioptrijo.

VPRAŠANJE: Ali po IntraLase2015 LASIK metodi okrevam drugače?

ODGOVOR: Da. Po IntraLase LASIK proceduri okrevate boljše, kot je to v primerjavi s klasičnim LASIK-om. Ostrina vida je izboljšana v 24 urah, rezultati vida in kakovost slike so bolj bistri.


VPRAŠANJE: 
Kako naj vem katero metodo izbrati, Custom ali klasični IntraLase2015 LASIK. Je vsak primeren za Custom metodo?

ODGOVOR: Da. Za Custom metodo je primeren vsak, ki je kandidat za lasersko korekcijo vida. Pacientu s posegom po metodi Custom odstranimo tudi vse poškodbe na mikroreliefu roženice, nepravilnosti celega očesa, odstranijo se težave z bleščanjem in slabim vidom ponoči. V kliniki Svjetlost so vam na voljo najsodobnejše Custom metode 6. generacije.

Kandidati
Kandidati

Ali je laserska operacija oči LASIK z IntraLase2015 primerna zame?

Vsaka odrasla oseba, ki ima dioptrijo do -10.00 (največ do -12.00) in do +5.00 (največ do +6.00), zdravo očesno ozadje in primerno debelo roženico, je kandidat za IntraLase2015 lasersko izdelavo roženičnega pokrova. Laser je najbolj precizen možen in se koristi na vseh pacientih ne glede na dioptrijo.

Pacientom v kliniki Svjetlost svetujejo Custom metodo IntraLase2015 LASIK korekcije vida. Custom LASIK izboljša vse aspekte vida- dioptrijo, bleščanje, nočni vid, vid v mraku ter omogoča najbolj fino korekcijo poškodb na mikroreliefu roženice ter zdravi nepravilnosti celega očesa. Klinika Svjetlost izvaja trenutno najboljšo metodo v svetu.

Zanimivost: Klinika Svjetlost ima vodilne klinične izkušnje na področju LASIK operacij dioptrije. Več kot 95% pacientov je primernih za LASIK procedure, preko 50000 operiranih pa je potrdilo odlične rezultate pooperativnega vida.

V kliniki Svjetlost je pacient na prvem mestu. Zato stalno vlagajo v nove tehnologije in znanja. Laserji 6. generacije v kliniki Svjetlost so prihodnost v laserskih korekcijah vida.

10712850_743857939023539_721208706492277984_n

Najbolj natančen možen specialističen pregled vida

V Happymedu vas najprej napotimo na globinski pregled vida v kliniko Svjetlost, pri tem pa za vas uredimo termin in vas o vsem informiramo.

Skladno z vodilnim statusom najsodobnejše tehnološke opremljenosti, omogoča oddelek za refrakcijsko kirurgijo v kliniki Svjetlost diagnostične naprave in opremo, ki je trenutno najbolj precizna na tržišču. Pacientom izvedejo najbolj natančne meritve vida in kakovosti slike. Pregled oči poteka s pomočjo kapljic za širjenje zenic, kar po pregledu povzroči meglen vid za nekaj ur. Za samostojno vožnjo domov pacient ni ustrezen in potrebuje spremstvo. Diagnosticirajo se dioptrija, debelina roženice, očesni pritisk, očesno ozadje in deviacije višjega očesnega reda (bleščanje, svetlobni krogi, nočni vid) ter poškodbe na mikroreliefu roženice in nepravilnosti celega očesa za Custom metode.

Pregled vida traja s posvetom 90 minut in je povsem neboleč. Po pregledu vida pacient ni primeren  za poseg. Laserska operacija oči pa se lahko izvede naslednji dan po pregledu. Če pacient koristi kontaktne leče, mora z uporabo pred pregledom in posegom prenehati. Tri ne koristi mehkih leč, trde ali poltrde pa osem dni pred pregledom.

Okrevanje

Vid po IntraLase2015 LASIK 6. generacije

IntraLase2015 LASIK laserska korekcija vida je hiter poseg, po katerem vidna ostrina okreva v 24 urah, pooperativna domača oskrba pa traja dva tedna po posegu s kapljicami in gelom, po navodilu kirurga. Večina pacientov bi se lahko na delovne obveznosti vrnila po 48 urah od posega, vendar svetujemo vsaj štiridnevni premor . IntraLase2015 laserska operacija oči lahko povzroči pojav občutljivih oči na svetlobo, solzenje, lahko imate občutek, da je v vaših očeh pesek. To so kratkotrajni pojavi, ki so prehodne narave in se zaradi njih ne potrebujete vznemirjati. So redki in so reakcija celjenja tkiv roženice.

Po posegu se boste počutili dobro. Vid okreva hitreje v primerjavi s standardno LASIK korekcijo vida, ki se v prvem koraku posega izvaja z mehanskim mikrokeratomom. Vid bo tudi boljši kot po standardnem LASIK-u, ki se izvaja z mikrokeratomom. Na poseg pridete s sončnimi očali, po posegu boste dobili ščitnike za oči, ki prepuščajo svetlobo. Doma jih koristite med spanjem in sicer 5 noči po laserski operaciji oči z iLASIK metodo, zaradi zaščite. Po navodilih očesnega kirurga boste po iLASIK-u uporabljali kapljice in gel za oči. 14 dni ne smete oči spirati z vodo, krem okoli oči, ženske pa ne uporabljate ličil.

Po iLASIKU imate naslednji dan v dopoldanskem času kontrolni pregled in še 5 kontrolnih pregledov znotraj 1 leta, po dogovoru s kirurgom.

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost v Zagrebu v oddelku za refrakcijsko kirurgijo že izvaja najsodobnejše iLASIK postopke 6. generacije, to je z najsodobnejšo tehnologijo v svetu- IntraLase2015 in Schwind Amaris 750Hz, ki odpravi dioptrijo v manj kot dveh sekundah, z najvišjo preciznostjo in 6D eye tracker varnostnim sistemom za premike očesa med posegom, ki v primeru premika očesa reagira v milisekundi in zaustavi lasersko delovanje. Varnost, preciznost in hitro okrevanje so odlike iLASIK 2015 6. generacije, s katerim bo vaš vid trajno in zanesljivo urejen.

Pomembno: Specialisti refrakcijski kirurgi svetujejo pacientom Custom metodo IntraLase2015 LASIK 6. generacije.  S Custom se učinkovito odpravi dioptrija, najmanjše aberacije vida, ki jih povezujemo s bleščanjem, svetlobnimi krogi, z občutljivimi očmi pri vožnji zvečer, s slabim vidom v mraku in ponoči. Custom v kliniki Svjetlosti pa rešuje tudi najmanjše poškodbe na mikroreliefu roženice in zdravi nepravilnosti celega očesa, s tem pa je pooperativen vid pri pacientih boljši v vseh pogojih. Pacienti v kliniki Svjetlost raje izberejo Custom metodo IntraLase2015 6. generacije.

prof Gabric i Bebek

10488054_753746131315431_795683572401647946_n

Izberite boljši vid. V kliniki Svjetlost s Custom IntraLase2015 LASIK 6. generacije. Rezervirajte svoj termin za pregled!Pokličite nas na 041 980 950.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje posega: 10 minut.
Bolečina: brez bolečin.
Okrevanje: 24 ur.
Kontrolni pregled: dan po operaciji, nadaljnji pregledi po dogovoru.
Lokacija: Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost, Heinzelova 39, 10 000 Zagreb, Hrvaška, EU.

cena posega

Cena posega:

-LASIK: 800 EUR/oko
-iLASIK: 1.185 EUR/oko, Custom 1.315€/oko
(cene veljajo do 30.11. za plačilo z gotovino)
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA