T- PRK LASERSKA OPERACIJA OČI V KLINIKI SVJETLOST

PRK

T- PRK metoda je ali transepitelni (no touch’ PRK) je laserska operacija oči, posebej primerna za pacienta z visoko minus dioptrijo ali astigmatizmom. Pacient ima pretanko roženico, da bi mu kirurg v Svjetlosti opravil IntraLase2015 LASIK metodo, ki je sicer primerna za večino pacientov s tanko roženico. V kliniki Svjetlost je zaradi najsodobnejše tehnologije laserjev 6. generacije za IntraLase2015 LASIK primernih 95% pacientov. PRK laserska operacija oči se izvaja od leta 1987, do danes je s PRK metodo operiranih preko 10 milijonov pacientov. V kliniki Svjetlost paciente tretirajo z najboljšo metodo T- PRK, ki je najmanj invazivna v odnosu z drugimi metodami in daje preverjene odlične rezultate v okrevanju in kakovosti vida. Na voljo je T- PRK v klasični in Custom metodi, katero priporočajo pacientom v Svjetosti za dodatno korekcijo kakovosti vida.

poglej-fotogalerijo

V glavem se T- PRK postopek odstranjevanje dioptrije naredi pri osebah, ki imajo tanko roženico ali brazgotine na površini očesa. Laserska operacija oči se izvaja v celoti lasersko, s pomočjo excimer laserja Schwind Amaris 750Hz v enem koraku, praktično brez dotikanja kirurga. Operacijska procedura je neboleča, lahko pa se pojavijo pooperativne bolečine. Zaradi ranice na površini očesa je okrevanje daljše, saj se mora zaceliti, kar traja 4 do 5 dni.

V odnosu s standardnim PRK posegom, pri katerem se epitelij, ki je najvišji obnovljivi sloj roženice) odstrani mehansko (z nožem, ščetko, alkoholom), nudi T- PRK hitrejši poseg, manjše pooperativne bolečine in hitrejše okrevanje vidne ostrine. S posegom je superiornejši tudi končni rezultat vida, v odnosu na klasični PRK.

V kliniki Svjetlost skrbijo za paciente s tanko roženico z najbolj napredno T- PRK Custom 6. generacije. Okrevanje je hitrejše, vid je boljši.

10492264_681065565302777_3546486404202141535_n

Opis posega
Opis posega

T- PRK laserska operacija oči se izvaja ambulantno, s pomočjo anestetika in je za pacienta popolnoma neboleč. T- PRK je kratkotrajna laserska operacija oči, ki je posebej ustrezna za paciente, ki nimajo dovolj debele roženice, da bi opravili iLASIK2015 poseg v kliniki Svjetlost, pri katerem se z laserjem IntraLase2015 izdela roženični pokrov. Kadar je število mikronov v roženici prenizko, je pacient kandidat za T- PRK lasersko odstranjevanje dioptrije. Laserska operacija oči po metodi T- PRK poteka v enem aktu in v celoti lasersko. Očesni kirurg nikoli ne odstrani ali lušči epitelija roženice, metoda je no touch.  Proces poteka z excimer laserjem Schwind Amaris 750Hz 6. generacije in traja v sekundah. Tehnologija omogoča kirurgu, da dioptrijo odstranjuje hitro, precizno in pri posegu odstrani najmanj biološkega tkiva z roženice. Po oblikovanju roženice s T- PRK postopkom, se na roženico krajši čas aplicira posebno zdravilo, vstavi se tudi kontaktna leča za zaščito. Epitelij se obnovi znotraj v 5 dneh. Rezultat T- PRK korekcije vida je trajno odpravljena dioptrija in boljši vid v vseh pogojih. Zaradi varnosti, preciznosti in trajnosti rezultatov, svetujejo v kliniki Svjelost pacientom T- PRK metodo. 

Kandidati
Kandidati

Najbolj natančen možen specialističen pregled vida

T- PRK laserska operacija oči se izvaja odraslim osebam, ki imajo primerno dioptrijo za laser, vendar je roženica za poseg pretanka. Največkrat so to osebe z visoko dioptrijo in astigmatizmom. T- PRK laserska operacija oči je ugodnejša v primerjavi z iLASIK2015-metodo in je zato primerna za osebe, ki želijo opraviti lasersko odstranjevanje dioptrije s prihrankom. V Happymedu vas najprej napotimo na globinski pregled vida, ki se v kliniki Svjetlost v Zagrebu izvaja na Oddelku za roženico in refrakcijsko kirurgijo, ki je moderniziran po svetovnih standardih. Pregled vida poteka s pomočjo kapljic za širjenje zenic, kar po pregledu povzroči meglen vid za nekaj ur. Za samostojno vožnjo domov niste ustrezni, potrebujete spremstvo. Diagnosticirajo se dioptrija, debelina roženice, očesni pritisk, očesno ozadje in aberacije višjega očesnega reda (bleščanje, svetlobni krogi, nočni vid), poškodbe reliefa roženice in nepravilnosti celega očesa. Dioptrija se odstrani popolnoma (0.00D), prav tako aberacije višjega očesnega reda. Po pregledu se posegi ne izvajajo. Laserska operacija oči pa se vam lahko izvede takoj naslednji dan po pregledu.

Ker večina pacientov, primernih za T- PRK koristi leče, mora pred pregledom pacient narediti pavzo z mehkimi lečami tri dni in s trdimi ali poltrdimi osem dni.

11807692_871541109588554_1263996069371291607_o

Priprava in potek

T- PRK se začne po pripravi pacienta. Pacient je v ležečem položaju, namesti se mu blefarostat (držalo za veke) in nakaplja anestetik. Procedura se začne lasersko in se lasersko izvaja vse dokler ni z roženice odstranjena dioptrija. Poseg se zaključi s spiranjem očesa in z zaščito očesa s kontaktno lečo. Pacient dan po posegu počiva in ima zaprte oči, naslednji dan pa je vid že zelo izboljšan. Domača nega so kapljice, gel in pazljivost pred poškodbo očesa. V petih dneh je vidna ostrina razvita, pacient lahko opravlja običajne aktivnosti.

Laserska operacija oči T- PRK traja okoli 10 minut in poteka z excimer laserjem Schwind Amaris 750Hz 6. generacije.

T- PRK 6. generacije:

  • popolna laserska operacija oči,
  • no touch- brez dtikov kirurga z inštrumentom na roženični epitelij,
  • brez strganja epitelija,
  • brez daljšega celjenja,
  • boljši dosežen vid.

Metoda se izvede, ko vas očesni kirurg v kliniki Svjetlost potrdi za kanidata za T- PRK. Poseg je skrbno načrtovan in voden. Vid je po posegu enako dober, kakor po laserski korekciji vida IntraLase2015. V kliniki Svjetlost je na voljo Custom metoda T- PRK, ki deluje enako kakor v primeru IntraLase2015 LASIK metode. Odstrani se dioptrija (v manj kot 2 sekundah), odpravijo se aberacije povezane z bleščanjem, svetlobnimi krogi, slabim nočnim vidom in poškodbe na mirkoreliefu roženice ter nepravilnosti celega očesa. Metoda je najboljša v svetu.

Okrevanje

Vsaka laserska operacija oči ima svoje lastnosti okrevanja. Po T- PRK okrevate v 5 dneh, v tem času se zacelijo vse najmanjše sledi posega in se razvije vidna ostrina. T- PRK se lahko naredi na obeh očesih naenkrat, če tako oceni operater. Po posegu so lahko prisotne bolečine, pekoč občutek ali skelenje v očesu. To so prehodni pojavi, ki minejo in nimajo vpliva na oko in vid.

V kliniki Svjetlost je pacientom s pretanko ali poškodovano roženico na voljo najboljša PRK metoda, T- PRK (no touch) ali PRK laserska operacija oči brez dotikanja kirurga. Kirurg pri T- PRK postopek opravi v celoti lasersko z excimer laserjem Schwind Amaris 6. generacije, pri tem pa ne odstranjuje in se ne dotika epitelija z nožem, ščetko ali alkoholom, kot je to običajno pri klasični PRK proceduri.

Zaupajte oči in vid strokovnjakom v kliniki Svjetlost. Pokličite nas za informacije in naročanje sedaj na 041 980 950.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje posega: 10 minut.
Bolečina: brez bolečin med posegom. Možen pojav bolečine po posegu.
Okrevanje: 5 dni.
Kontrolni pregled: drugi dan.
Lokacija: Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost, Oddelek za roženico in refrakcijsko kirrugijo.

cena posega

Cena posega:

-T- PRK: 650,00 EUR
-Custom T- PRK: 750,00 EUR
(Akcija velja do 30.11.2015)
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA