Endodontija – Koreninsko zdravljenje zob – Na napotnico ali privatno brez čakalne dobe

Endodontija

Endodontija je specialistično koreninsko zdravljenje zoba. Endodontsko zdravljenje zoba mora biti opravljeno natančno in kakovostno, opravlja ga specialist endodontije in zobnih bolezni ali endodont. Specialist endodont naredi endodontsko zdravljenje strojno, to je z uporabno mikroskopa. Endodontija se opravi s ciljem ohranitve zoba in preprečevanja okužb na druge zobe in čeljustno kost.

V Happymedu vam je specialistična endodontija na voljo na napotnico ali samoplačniško brez čakalne dobe.

poklici-gumb-slider
poslji-gumb-slider
Opis posega
Vzroki za poseg

ZAKAJ? VZROKI ZA KORENINSKO ZDRAVLJENJE:

 • globoka zobna gniloba
 • prekinitev krvne podpore zoba
 • prekinitev živčne podpore zoba
 • zunanje poškodbe zoba
 • globoka razpoka zoba
 • neuspešno koreninsko zdravljenje na primarni ravni
 • granulom

mikroskop
Kandidati
Kandidati

SEM KANDIDAT ZA KORENINSKO ZDRAVLJENJE?

Če opazite ali imate dalj časa prisotne simptome, navedene spodaj, ste z veliko gotovostjo primerni za koreninsko zdravljenje zoba. Ne odlašajte z obiskom zobozdravnika.

 • prisotna bolečina ob uživanju vročega in mrzlega. Bolečina je lahko srednja do zelo huda in ima naravo sunkovite pojavnosti
 • bolečina ob ugrizu in žvečenju na določenem zobu in na določeni regiji zoba
 • senzibilnost zoba ob ščetkanju, pritiskanju in trkanju
 • intenzivni glavoboli, ki povzročajo nespečnostbolečina ob ugrizu in žvečenju na določenem zobu in na določeni regiji zoba
 • bula ali žepek ob dlesni, ki je ob bolečem zobu in iz katerega pritekata kri ali gnoj
 • bolečina se z intenziteto širi v obliki glavobola, bolečih ušes, splošnega upada imunosti
 • boleč zob je lahko vzrok za izpadanje las, črevesne, pljučne in ostale resne bolezni

Diagnoza

V primeru, da se soočate z omenjenimi simptomi, je potrebno čim prej obiskati zobozdravnika, ki na podlagi vaših težav in rentgenske slike odloči, ali je potrebno koreninsko zdravljenje zoba. Za uspešno terapijo je najpomembnejša pravočasna in ustrezna diagnoza ter načrt terapije.

endo
Potek
Potek

Potek endodontskega zdravljenja

Endodontija je specialistična zobozdravstvena veja, ki se ukvarja z zdravljenjem in oskrbo koreninskih kanalov. Koreninsko zdravljenje ali mikro zdravljenje zoba poteka v lokalni anesteziji in je brez bolečinsko. Vsa endodontska zdravljenja opravlja za paciente Happymed Prof. Prim. Dr. Dent. Med. Ivica Anić, specialist endodontije in patoloških zobnih bolezni IVICA ANIĆ, Prof. Ph.D., DMD, v Polikliniki Šlaj Anić, Štoosova 26, 10000 Zagreb, Hrvaška, EU, ki na patološkem zobu napravi odprtino, skozi katero doseže koreninske kanale. Koreninske kanale očisti in jih formira z endodontskimi iglicami. Endodontija se opravlja pod mikroskopom in v sterilnem okolju, za katerega poskrbi gumijasta opna, ki jo postavijo okoli zoba. Metoda je najsodobnejša po sprejeti medicinski deontologiji in omogoča natančnejše in uspešnejše zdravljenje. Poliklinika Šlaj Anič ponaša z vrhunskimi specialisti endodontije in najsodobnejšimi materiali, medikamenti ter mikroskopsko in CT opremo za endodontske posege.

Endodontija se zaključi s polnjenjem kanala, pri tem pa endodont uporabi bioinertni material za preprečevanje nadaljnjih infekcij. Koreninsko zdravljeni zobje so šibkejši in jih je potrebno oskrbeti protetično s prevlekami, v primerih, ki to klinično dopuščajo pa zaliti s kompozitno zalivko.

Brez naslova

Prof. Prim. Dr. Dent. Med. Ivica Anić, specialist endodontije in patoloških zobnih bolezni

Endodontija- kliničen opis endodontskega zdravljenja

Endodontija vključuje specialističen pregled, izdelavo dostopne kavitete, odstranitev stare polnitve v koreninskem kanalu, širjenje in čiščenje koreninskih kanalov (mehanično in kemično), aplikacijo medikamenta, začasno zaporo dostopne kavitete ter dokončno polnitev. Endodontsko zdravljenje je običajno zaključeno v eni seji.

Je koreninsko zdravljenje zoba boleče?

Pred endodontsko terapijo področje določenega zoba endodont oskrbi z lokalnim anestetikom. Pacient med posegom ne čuti bolečin. V določenih primerih je bolečina zaznavna, ko endodont zelo globoko čisti koreninske kanale. Bolečina preneha takoj, ko zobozdravnik obide boleče področje. Endodontija se tudi mora opraviti brez bolečin, saj je miren pacient pogoj, da se terapija opravi brez tveganja.

Okrevanje

So zobje po koreninskem zdravljenju (endodontija) manj odporni?

Vitalnost zob po endodontskem zdravljenju je lahko zmanjšana. Poleg odsotnosti večine dražljajev, je potrebno zob protetično oskrbeti. Pri tem lahko pacient izbira med variacijo protetičnih prevlek, izdelanih iz keramike, porcelana in cirkonija. Endodontija je tako zadnja rešitev za ohranitev pacientovega zoba.

Kot opisano- v primerih, kjer vitalnost zoba ni globoko prizadeta, zob endodont estetsko zalije z zalivko. Pri tem se poslužuje visoko estetske tehnike, pri kateri je zalivka popolnoma nevidna, v naravni barvi zobu. Zob ima videz zdravega in mladostnega. Zalivka je izdelana primerno grebensko, omogoča normalno čiščenje, ne povzroča bolečine in še bolj pomembno, ne prepušča bakterij in s tem posledično bolezenskih patologij.

Skozi čas se prožnost zdravljenega zoba zmanjša. Zdravljeni zobje postanejo krhki, zato je pri endodontsko zdravljenih zobeh večja možnost, da pod obremenitvijo počijo. Zaradi tega je priporočljivo, da se zdravljen zob prekrije z estetsko prevleko, saj se tako zmanjša možnost poškodbe zoba in s tem posledično korenine. O tem, kaka oskrba zoba je za pacienta primerna in potrebna, pove pacientu specialist endodont na posegu.

Kdaj endodontija?

Za pacienta je najbolj pomembno, da endodonta obišče takoj po seznanitvi z infekcijo in patologijo zoba. Pravočasno endodontsko zdravljenje je pogoj za ohranitev zoba in preprečuje okvare ali izgubo zoba.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ

Specialist endodontije: Prof. Prim. Dr. Dent. Med. Ivica Anić, specialist endodontije in patoloških zobnih bolezni
Lokacija: Poliklinika Šlaj Anić, Štoosova 26, 10000 Zagreb
Posebnosti: Poliklinika Šlaj Anić Vam nudi visoko kvalitetno  specialistično endodontsko zdravljenje. Pri tem se specialist endodont poslužuje najnovejših tehnoloških naprav in metod. Rezultate dela lahko pacient vidi po zaključeni terapiji.

poslji-gumb-slider
poklici-gumb-slider
cena posega

Cena specialističnega endodontskega posega:

-Zdravljenje zoba(1 kanal): 120,00 – 150,00 EUR
-Zdravljenje zoba (2 kanala): 210,00 – 250,00 EUR
-Zdravljenje zoba (3 kanali): 320,00 EUR
-Zdravljenje zoba (4 kanali):  450,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (1 kanal): od 150,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (2 kanala): od 260,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (3 kanali): od 320,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (4 kanali): od 450,00 EUR
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA