Endodontija – Koreninsko zdravljenje zoba z mikroskopom – Na napotnico ali privatno brez čakalne dobe v Zagrebu

Endodontija

Endodontija je specialistično koreninsko zdravljenje zoba. Endodontsko zdravljenje zoba mora biti opravljeno natančno in kakovostno, opravlja ga specialist endodontije in zobnih bolezni ali endodont. Specialist endodont naredi endodontsko zdravljenje strojno, to je z uporabno mikroskopa. HAPPYMED endodont v Zagrebu (HR) koristi pri zdravljenju najnovejši in najpreciznejši Carl Zeiss mikroskop. Endodontija se opravi s ciljem ohranitve zoba in preprečevanja okužb na druge zobe in čeljustno kost.

V Happymedu vam je specialistična endodontija na voljo na napotnico ali samoplačniško brez čakalne dobe v Zagrebu (HR).

poklici-gumb-slider
poslji-gumb-slider
Opis posega
Vzroki za poseg

ZAKAJ? VZROKI ZA KORENINSKO ZDRAVLJENJE ZOBA:

 • globoka zobna gniloba in bolezenski procesi
 • prekinitev krvne podpore zoba
 • prekinitev živčne podpore zoba
 • zunanje poškodbe zoba
 • globoka razpoka zoba
 • neuspešno koreninsko zdravljenje  pri zobozdravniku na primarni ravni
 • iglica v kanalu zaradi neuspešnega zdravljenja pri zobozdravniku na primarni ravni
 • granulom

mikroskop
Kandidati
Kandidati

SEM KANDIDAT ZA KORENINSKO ZDRAVLJENJE?

Da je za zdravljenje vaših zobnih koreninskih kanalov potreben specialist endodont, bo ugotovil osebni zobozdravnik, ki vam bo napisal napotnico za endodontski pregled in endodontsko zdravljenje zoba.

Potrebo za endodontsko zdravljenje pa lahko odkrijete sami, če imate prisotne simptome, navedene spodaj. Z obiskom endodonta ne odlašajte, saj prepoznelo endodontsko zdravljenje zmanjšuje pozitivne rezultate zdravljenja, povečuje okvaro in bolezni zob ter poveča možnost za izgubo/izdrtje zoba.

Endodont vam pomaga, kadar je na zobu ali več zobeh:

 • prisotna bolečina ob uživanju vročega in mrzlega. Bolečina je lahko srednja do zelo huda in ima naravo sunkovite pojavnosti
 • bolečina ob ugrizu in žvečenju na določenem zobu in na določeni regiji zoba
 • senzibilnost zoba ob ščetkanju, pritiskanju in trkanju
 • intenzivni glavoboli, ki povzročajo nespečnost, bolečina ob ugrizu in žvečenju na določenem zobu in na določeni regiji zoba
 • bula ali žepek ob dlesni, ki je ob bolečem zobu in iz katerega pritekata kri ali gnoj
 • bolečina se z intenziteto širi v obliki glavobola, bolečih ušes, splošnega upada imunosti
 • boleč zob je lahko vzrok za izpadanje las, črevesne, pljučne in ostale resne bolezni
 • boleči zobje pod zobno protetiko (prevleko, mostičkom)- za take primere svetujemo endodonta takoj, saj lahko zaradi zobne gnilobe nastanejo okvare čeljustne kosti, kar lahko vodi v izrez (ekscizijo) kosti,
 • boleči zobje pri pacientih, ki nosijo zobni aparat- za take primere svetujemo endodonta takoj, da se bolezen zoba ne prenese na preostale zobe in kostnino

Diagnoza

Diagnozo ali bolezen vam bo običajno odkril osebni zobozdravnik, ki vam bo napisal napotnico za endodontsko zdravljenje zoba in vas napotil na slikanje zoba (RTG, ortopan). Pri nas vas k endodontu naročimo z napotnico brez čakalne dobe ali samoplačniško. Na termin se zglasite se z RTG ali ortopanom in v eni seji opravite endodontski pregled in zdravljenje. Endodont po zaključeni obravnavi naredi RTG zoba, s katerim utemelji uspešnost endodontskega zdravljenja pri vas.

V primeru, da želite, da vas pregleda naš endodont in nimate osebnega zobozdravnika ali napotnice, se lahko ravno tako naročite in opravite endodontsko zdravljenje samoplačniško. V kolikor nimate izbranega osebnega zobozdravnika v zasebni mreži, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo urediti osebnega zobozdravnika v najkrajšem času.

ZOBOZDRAVNIK PREGLED
Potek
Potek

Potek endodontskega zdravljenja

Endodontija je specialistična zobozdravstvena veja, ki se ukvarja z zdravljenjem in oskrbo koreninskih kanalov. Endodontsko zdravljenje zobnih kanalov ali mikro zdravljenje zoba poteka v lokalni anesteziji in je brez bolečinsko. Endodont opravi endodontsko zdravljenje z mikroskopom. HAPPYMED endodont koristi najnovejši in najpreciznejši Carl Zeiss mikroskop. Tako vam je pri nas na voljo endodontija z mikroskopom in ne konzervativna, ki uspešnih rezultatov, kot jih naredi endodont z mikroskopom, ne omogoča.

 

V HAPPYMEDU vam endodontsko zdravljenje zoba opravi specialist endodont v specialistični stomatološki polikliniki v Zagrebu (Hrvaška). Z napotnico sprejemamo paciente brez čakalne dobe po sistemu zdravljenja v tujini, ki vključuje povračilo stroškov zdravljenja v tujini od ZZZS. Storitev sestave dokumentacije za povračilo stroškov za endodontsko zdravljenje zoba lahko naročite v HAPPYMED po veljavnem ceniku ( 70,00  € z vključenim DDV-jem in poštnino).

 

Endodontsko zdravljenje opravi endodont tako, da na patološkem zobu napravi odprtino, skozi katero doseže koreninske kanale. Koreninske kanale očisti in jih formira z endodontskimi iglicami. Endodontija se opravlja pod mikroskopom in v sterilnem okolju, za katerega poskrbi gumijasta opna, ki jo postavijo okoli zoba. Metoda je najsodobnejša po sprejeti medicinski deontologiji in omogoča, da endodont naredi natančnejše in uspešno endodontsko zdravljenje. HAPPYMED endodont, profesor endodontije, opravlja zanesljivo endodontsko zdravljenje, po katerem boste obdržali zob do pozne starosti in preprečili infekcijo na druge zobe in čeljustno kost.

 

Endodontija se zaključi s polnjenjem kanala, pri tem pa endodont uporabi bioinertni material za preprečevanje nadaljnjih infekcij. Koreninsko zdravljeni zobje so šibkejši in jih je potrebno oskrbeti protetično s  prevlekami, v primerih, ki to klinično dopuščajo pa zaliti s kompozitno zalivko z vmesnim steklenim kolčičem, ki preprečuje, da plomba pritiska na zobno pulpo.

zobni pregled mikroskop

Endodontija- kliničen opis endodontskega zdravljenja

Endodontija vključuje specialističen pregled, izdelavo dostopne kavitete, odstranitev stare polnitve v koreninskem kanalu, širjenje in čiščenje koreninskih kanalov (mehanično in kemično), aplikacijo medikamenta, začasno zaporo dostopne kavitete ter dokončno polnitev. Endodontsko zdravljenje je običajno zaključeno v eni seji. Opravi ga specialist endodont z uporabo dentalnega mikroskopa Carl Zeiss

Je koreninsko zdravljenje zoba boleče?

Pred endodontsko terapijo področje določenega zoba endodont oskrbi z lokalnim anestetikom. Pacient med posegom ne čuti bolečin. V določenih primerih je bolečina zaznavna, ko endodont zelo globoko čisti koreninske kanale. Bolečina preneha takoj, ko endodont obide boleče področje. Endodontija se tudi mora opraviti brez bolečin, saj je miren pacient pogoj, da se terapija opravi brez tveganja.

Okrevanje

So zobje po koreninskem zdravljenju (endodontija) manj odporni?

Vitalnost zob po endodontskem zdravljenju je lahko zmanjšana. Poleg odsotnosti večine dražljajev, je potrebno zob protetično oskrbeti. Pri tem lahko pacient izbira med variacijo protetičnih prevlek, izdelanih iz keramike, porcelana in cirkonija. Endodontija je tako zadnja rešitev za ohranitev pacientovega zoba.

Kot opisano- v primerih, kjer vitalnost zoba ni globoko prizadeta, endodont zdravljen zob estetsko zalije z zalivko. Pri tem se poslužuje visoko estetske tehnike, pri kateri je zalivka popolnoma nevidna, v naravni barvi zobu. Zob ima videz zdravega in mladostnega. Zalivka je izdelana primerno grebensko, omogoča normalno čiščenje, ne povzroča bolečine in še bolj pomembno, ne prepušča bakterij in s tem posledično bolezenskih patologij. Za vmesnik se koristi stekleni kolčič, ki ga osebni zobozdravniki ne koristijo (!). Zato svetujemo pacientom, da jim endodont po endodontskem zdravljenju izdela nadogradnjo z estetsko zalivko s steklenim kolčičem, ki je samoplačniška in ni predmet povračila stroškov zdravljenja.

Skozi čas se prožnost zdravljenega zoba zmanjša. Zdravljeni zobje postanejo krhki, zato je pri endodontsko zdravljenih zobeh večja možnost, da pod obremenitvijo počijo. Zaradi tega je priporočljivo, da se zdravljen zob prekrije z estetsko prevleko, saj se tako zmanjša možnost poškodbe zoba in s tem posledično korenine. O tem, kaka oskrba zoba je za pacienta primerna in potrebna, pove pacientu specialist endodont na posegu.

Kdaj endodontija?

Za pacienta je najbolj pomembno, da endodonta obišče takoj po seznanitvi z infekcijo in patologijo zoba. Pravočasno endodontsko zdravljenje je pogoj za ohranitev zoba in preprečuje okvare ali izgubo zoba.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ

Specialist endodontije: profesor endodontije in zobnih bolezni, specialist endodont
Lokacija: Stomatološka poliklinika Zagreb
Posebnosti: endodontsko zdravljenje z mikroskopom. HAPPYMED endodont koristi najnovejši Carl Zeiss dentalni mikroskop. Rezultate endodontskega zdravljenja pacient vidi takoj po zaključeni terapiji.

poslji-gumb-slider
poklici-gumb-slider
cena posega

Cena specialističnega endodontskega posega:

-Zdravljenje zoba(1 kanal): 400,00 EUR
-Zdravljenje zoba (2 kanala): 540, 00 EUR
-Zdravljenje zoba (3 kanali): 650,00 EUR
-Zdravljenje zoba (4 kanali):  750,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (1 kanal): od 400,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (2 kanala): od  540,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (3 kanali): od  650,00 EUR
-Revizijsko zdravljenje zoba (4 kanali): od 750,00 EUR
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA