Slikanje zob – zobni rentgen

Slikanje zob

Zobni rentgen nove generacije. Slikanje zob ali rentgen zob je del sestavni vaše diagnostike preden vam specialistka ortodont Mr.Sc. Jelićeva namesti zobni aparat.

Rentgen zob ortodontu omogoči diagnistiko vašega položaja zob. Ortopan pa nazorno prikaže vaše morebitne zobne bolezni, kot so karies, paradontoza in druge, na podlagi katerih vas ortodont, preden vam namesti zobni aparat, napoti na ustrezno zdravljenje k zobozdravniku.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Zobni rentgen je najbolj način za postavljanje diagnoze za ortodontsko zdravljenje, ortodont se bo na podlagi RTG zob odločal, kateri zobni aparat vam bo namestil. Slikanje zob, pri katerem specialist ortodont Mr.Sc. Jelićeva koristi novodobni zobni rentgen je veliko bolj zanesljiv od t.i. filmskih načinov, predvsem zaradi neuporabe kemikalij, vseh ostalih težav, ki se lahko pojavijo ob tem (sevanje) ter tudi zaradi manjših stroškov. Slikanje zob traja za otroke 6,8 sekunde, za odrasle pa 9 sekund.

Po tem, ko opravite slikanje zob, prejmete digitalni RTG zob na CD-ju, ki se ga lahko uporabi in hrani v računalniku. S tem sodobni zobni rentgen nudi večjo natančnost, izboljšanje diagnostičnih možnosti in možnost sledenja pacientovi kartoteki brez rizika.

Digitalni zobni rentgen s programsko opremo omogoča tudi analizo gostote kosti, povečanje kontrastov med zobmi, obarvanje struktur v čeljusti in je najbolj detajlen v planiranju za kakovostno ortodontsko zdravljenje.

Kandidati
Kandidati

Kandidati za zobni rentgen so odrasle osebe in otroci. Specialist ortodont Mr.Sc. Jelićeva razpolaga s posebnim ambulantnim oddelkom za slikanje zob. Ko se odločate za ortodontsko ravnanje zob, boste zobni rentgen, odtis in konzulzacijo opravili na enem mestu. Slikanje zob za zobni aparat poteka pod strogo zaščito in ga opravi specialist ortodont Mr.Sc. Jelićeva.

Priprava

Posebne priprave za slikanje zob niso potrebne. Zobni retgen izvede slikanje zob v nekaj sekundah, enostavno in hitro. Storitev je popolnoma neboleča in za pacienta ne predstavlja neprijetnosti.

Potek
Potek

Zobni rentgen nove generacije omogoča najhitrejše možno slikanje zob in poteka pod strogo zaščito pacienta. RTG zob za odrasle se izdela v 9 sekundah, za otroke pa v 6,8 sekundah. Zobni rentgen izdela ortopan visoke ločljivosti. Na podlagi RTG zob vam specialist ortodont Mr.Sc. Jelićeva izdela takojšnjo diagnostiko in natančno analizo vašega ortodontskega zdravljenja ter vas seznani, kateri zobni aparat boste, na podlagi vaših individualnih zobnih karakteristik, potrebovali za ortodontsko zdravljenje.

Okrevanje

Brez okrevanja.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ

Ortodont: Specialist ortodont Mr.Sc. Jelićeva
Lokacija: UL. PAVLA HATZA 23, 10000 ZAGREB, HRVAŠKA .
Spletna stran: www.happymed.si/ortodontija

cena posega

Cena :

-Cena: 27,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymed info@happymed.si