Liposukcija – trebuha, podbradka, zadnjice…

Liposukcija

Liposukcija je najbolj pogost poseg v estetski kirurgiji. Namenjena je osebam vseh starosti. Liposukcija je postopek odstranjevanja maščobe na izbranih regijah telesa.

Z liposukcijo plastični kirurg uspešno sanira problematiko prekomerne maščobe razporejene po celem telesu ali locirane na delih, kjer je pacient, kljub pravilnim dietnim režimom in aktivnostjo, ne uspe sanirati.

poglej-fotogalerijo
Opis posega
Opis posega

Z liposukcijo odstranjujemo maščobo na:

  • trebuhu
  • zadnjici
  • nogah
  • jahalnih hlačah
  • bokih
  • rokah
  • podbradku

V Polikliniki dr. Tončić izvajajo Hidroliposukcijo. Ta metoda je danes najučinkovitejša metoda liposukcije. S to metodo se v operacijsko področje vbrizga fiziološka raztopina, ki vsebuje sredstvo za kontrakcijo kapilar. Tako se zmanjša sesanje krvi in aspirira večja količina čistega celulita.

Kandidati
Kandidati

Liposukcija je učinkovita metoda za odstranjevanje nakopičenega podkožnega maščobnega tkiva, ki je najpogosteje locirano na delih nog, trebuha, zadnjice, bokov, rok ter podbradka. Primerni kandidati so osebe, ki so zdrave in kljub redni vadbi ter uravnoteženi prehrani maščobnih celic ne morejo odstraniti. V kolikor se soočate s kroničnimi boleznimi, morate o tem seznaniti kirurga na pregledu.

Priprava

Prvi pregled in konzultacija

Na prvem pregledu se z estetskim kirurgom pogovorite o željah, pričakovanjih in možnih realnih rezultatih. Estetski kirurg Vas seznani s postopkom liposukcije, to je, kje bodo potekali rezi, v katere bodo prehajale kanile za izsesavanje maščobe.

Kirurga dr. Rajko in dr. Dinko Tončić pri liposukciji zasledujeta optimalno estetiko in poskrbita, da so šivi minimalni in po procesu celjenja ostanejo neopazni. Na pregledu dogovorite datum operacije. Liposukcija je blagodejen poseg, saj omogoči t.i. ‘lažje dihanje’ in povrne občutek sproščenosti v oblačilih in pri vsakodnevnih opravilih. Cilj, ki ga zasledujejo z liposukcijo v Polikliniki dr. Tončić, je skladno, privlačno in harmonično telo brez odvečne maščobe.

Potek
Potek

O posegu in prihodu v Polikliniko dr. Tončić

Liposukcija se opravi v splošni anesteziji. V Polikliniko dr. Tončić prispete na dan posega. Pred operacijo se še enkrat pogovorite z operaterjema, Mr.Sc.Dr.Rajkom Tončić in Dr.Med. Dinkom Tončić in ste temeljito pregledani.

Nato prejmete sedativ za umiritev in ste premeščeni v operacijski blok. Po plastični operaciji lahko doživite slabost, načeloma se počutite v redu.

Po posegu imate oblečen kompresijski dres, ki ga nosite po navodilih plastičnega kirurga. Kompresijsko oblačilo suportira kožo v fazi celjenja in jo potiska ob tkiva, da ne prihaja do neenakih površin ali do ohlapne kože.

poliklinika dr. tončić

Okrevanje

Okrevanje in bolečine po operaciji

Ohlapno in odvečno kožo, ki nastane v večjih količinah zaradi liposukcije ali hujšanja operativno rešujemo z abdominoplastiko. Po liposukciji so prisotne blage do hude bolečine, načeloma liposukcijo pacienti dobro prenašajo.

V HappyMedu svojim cenjenim pacientom ponudimo priporočila za uravnoteženo prehrano in dosego optimalnega tonusa kože. Prehranska priporočila na Vašo željo pripravi nutricistka Natalija Sakelšek in so všteta v ceno posega.

Več informacij

VEČ INFORMACIJ O OPERACIJI

Trajanje posega: 1 do 3 ure.
Bolečina: Blaga do zmerna. Po liposukciji pacienti ne poročajo o hudih bolečinah in dobro okrevajo.
Ostale regije: Po dogovoru na podlagi pregleda
Okrevanje: traja do 6 tednov
Kontrolni pregled: se opravi po dogovoru s kirurgom

cena posega

Cena posega:

-Liposukcija podbradka (manjša): 1.200,00 EUR
-Liposukcija podbradka (večja): 1.600,00 EUR
-Liposukcija trebuha in bokov: 2.200,00 EUR
-Liposukcija nog: 1.800,00 EUR
narocanje

Naročanje:

kontakt happymed 041 980 950
kontakt happymedinfo@happymed.si
IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE? KONTAKTIRAJ NAS ALI PREBERI NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA