Strah pred operacijo nosu

Vprašanje:

Pozdravljeni,

Stara sem 32 let in si že od mladosti želim popraviti nos. Je prevelik, štrleč in širok. Kadar se smejim, je se moj nos razširi čez cel obraz. Zato sem na fotografijah vedno slikana od strani, saj je iz profila videti ožji. Drugače sem prijetnega in atraktivnega videza. Zato mi doma in partner odsvetujejo poseg, češ, saj si lepa in bog ve, kakšna boš potem. Sedaj imam strah pred operacijo. Partner mi celo kaže slike neuspelih primerov na spletu, skratka podpore nimam. Moja želja za poseg je vse večja, ampak sem resnično obremenjena z riziki, saj nekaj mesecev doma poslušam samo o tem. Kaj lahko gre pri operaciji nosu narobe? Me bo po posegu zelo bolelo? Kako dolgo časa bom imela oteklino, kaj če si ne bom všeč? Veliko skrbi imam, na koncu si bom še kaj priklicala…Hvala za vsak vaš komentar.

Julijana B.

Odgovor:

Spoštovana gospa Julijana,

Hvala vam, da ste nam zaupali vašo situacijo. Vsekakor vam ni lahko, ko s strani bližnjih nimate podpore pri odločitvi za poseg in imate strah pred operacijo. Lepo je, kadar ima pacient strinjanje domačih, vendar velja naglasiti, da je lepotna operacija odločitev posameznika. To je vaša odločitev.

Na podlagi vašega opisa nosu Dr. Tončić ocenjuje, da je za vas primerna rešitev estetska rinoplastika. Rinoplastika je poseg brez bolečin, tudi okrevali boste neboleče. Že osmi dan po posegu se boste lahko vrnila na delovne obveznosti in v družbo.

Rinoplastika je plastična operacija, pri kateri plastični kirurg oblikuje naravno in pravilno obliko nosu, skladno z obraznimi karakteristikami pacienta. Dr. Tončić je visoko izkušen plastični kirurg in otorinolaringolog,  specializiran za rinoplastiko in je eden vodilnih v širši evropski regiji. Izvaja uspešne posege, prvovrstno medicinsko po-operativno oskrbo in vam zagotavlja najvišji klinični nivo obravnave. V svetovni statistiki je približno 40% pacientov, ki z rezultati korekcije nosu niso zadovoljni. Stopnja komplikacij in revizij pa je pri Dr. Tončiću pod 2%. Pri tem gre za nekomplicirane pojave, kot je hrustančna bunkica, ki se jo neboleče odstrani tri mesece po operaciji, v ambulantni oskrbi. Plastična kirurgija in posebej rinoplastika je postopek, odvisen od znanja, ročnih spretnosti, in preciznosti strokovnjaka. Vabim vas, da si ogledate fotografije pacientov Dr. Tončića na povezavi https://www.happymed.si/rinoplastika-slike/. V primeru vašega interesa za poseg, pa vas vabim, da se naročite na pregled. Ponudimo vam lahko tudi on-line konzultacijo. Pošljite nam fotografijo na naš e-naslov in prejeli boste mnenje Dr. Tončića. Kontaktirajte nas na 041 980 950, info@happymed.si, uredili vam bomo termin ter vas o vsem informirali.

Lep pozdrav!
Vaš Happymed

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja