7 korakov do zdravega nasmeha

7 korakov do zdravega nasmeha

Ste že slišali za rek: »samo en nasmeh je bil potreben,« ali »z nasmehom ga je popolnoma očarala?« Nasmeh je najbolj viden del našega obraza in sogovorniku pove največ o nas samih. Od tega kakšne imamo higienske navade, do tega kakšni smo karakterno. Osebe, ki se veliko smejijo so tudi bolj odprte narave, se rade pogovarjajo in so pozitivne. Osebe z lepim in svetlečim nasmehom izgledajo mlajše in tudi privlačnejše. Stanje naših zob pa vpliva tudi na vsesplošno zdravje našega telesa. Zato ne odlašajte in preberite nekaj kratkih nasvetov o tem, kako

Preberite nekaj kratkih nasvetov o tem, kako do zdravega nasmeha.

  1. REDNO ŠČETKANJE ZOB

Ščetkanje zob je steber dentalne higiene. Odstrani delce hrane, s katerimi se hranijo bakterije, očisti zobe in osveži dah. Zobna pasta s fluorom pomaga pri okrepitvi sklenine, vendar je potrebno vsaj 2 minutno ščetkanje, da začne delovati.

  1. ZOBNA NITKA NAJ BO V UPORABI VSAK DAN

Nitkanje odstrani bakterije iz medzobnih prostorov, kamor zobna ščetka ne doseže. Pomaga pri preprečevanju bolezni dlesni. Priporočljivo je nitkanje zob vsaj dvakrat na dan, če za to ne najdete ustreznega časa, potem si zobe znitkajte vsaj pred spanjem. Med spanjem namreč proizvajate manj sline in zaradi tega so dlesni in zobje bolj podvrženi napadu bakterij.

  1. OBISKUJTE ZOBOZDRAVNIKA

Vsaj dvakrat na leto pojdite k svojemu zobozdravniku na redni kontrolni pregled. Vaš zobozdravnik lahko prepozna začetne znake bolezni dlesni, ki so na začetku lažje obvladljive. Če ste nagnjeni k boleznim dlesni ali imate stanja, ki povzročajo težave z zobmi (diabetes, rakava obolenja, kemoterapijo, poslabšan imunski sistem..) je priporočljivo vašega zobozdravnika obiskovati na vsake 4 mesece.

checkup-dentist-tool-instrument-young_1301-3124

  1. PREHRANJUJTE SE ZDRAVO

V vašo prehrano vključite veliko živil, ki so obogatena s kalcijem. Kalcij pomaga vdrževati močne kosti in zobe. Vitamin C pa je priporočljiv za zdravje dlesni. Izogibajte se sladkarijam in lepljivi hrani. Če jih že uživate si poskusite takoj po uživanju umiti zobe.

  1. NE KADITE

Kadilci imajo štirikrat večje možnosti za razvoj bolezni dlesni, kot tudi za razvoj ustnega raka.

  1. BELJENJE ZOB

Čeprav so koristi beljenja zob samo estetskega pomena, z izdelki, ki so danes na voljo pri zobozdravnikih, je beljenje zob zelo varen postopek, ki ne bo škodil vašim zobem. Seveda v kolikor bo beljenje pod nadzorom zobozdravnika in bo potekalo po navodilih proizvajalca. Beljenje doma, žal še vedno povzroča negativne učinke in tudi rezultati niso  vedno bleščeči.

  1. PREMISLITE O ESTETSTKI STOMATOLOGIJI

Prva stvar, ki jo ljudje opazijo, je vaš nasmeh. Krivi zobje, madeži na zobeh in brezzobost, vpliva na vašo samozavest. V estetski stomatologiji je prišlo do velikih napredkov v zadnjem času in lahko se odpravi skoraj vsako estetsko napako, ki jo imate. Na voljo so zobne luske, ki jih zobozdravnik namesti na zobe, ki imajo madeže, so poškodovani.. Manjkajoči zob lahko nadomestite z implantatom. Tudi cene estetske stomatologije so se drastično zmanjšale in tako postale dosegljive skoraj vsaki osebi, ki si želi lep nasmeh.

Nenad naročanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja