8 živil s katerimi se bojujemo proti celulitu

Vsi vemo kako celulit zgleda. Pomarančasta koža, težava vsake ženske, tudi nekaterih moških. Ali veste kaj celulit dejansko je? Celulit so maščobne celice, ki se nabirajo pod kožo in se drgnejo ob tkivo in povzročajo neenakomerno površino, najpogosteje jih najdemo na stegnih, bokih zadnjici in na zadnji strani rok.

S prehrano lahko omilite izgled celulita. Čeprav se na prvi pogled sliši smešno, ampak deluje, seveda je potrebno paziti, da ne zauživate preveč mastne hrane in gaziranih pijač, ki pospešujejo nastanek celulita.

 

 

 

1 SONČNIČNA SEMENA

Pravijo jim tudi moderni oreščki. So bogat vir vitamina E, cinka in kalija. Vsebujejo pa tudi vitamin B6, ki naj bi dokazano izboljševal prebavo. Sončnična semena so tudi naravni diuretik, z zauživanjem le teh, se znebimo napihnjenosti in odvečne vode v telesu, zaradi katere je celulit na nekaterih mestih bolj viden.

sunflower-seeds-699265_640

Vir: Pixabay.com

food-712665_640

Vir: Pixabay.com

2 LOSOS

Bogat z antioksidanti, ki zmanjšujejo maščobne celice in celulit. Omega 3 maščobne kisline zmanjšujejo apetit, učvrstijo kožno tkivo in vnetja.

3 BOROVNICE IN ROBIDE

Ta gozdna sadeža pospešujeta proizvodnjo kolagena v telesu, kar pospešuje izgradnjo novega kožnega tkiva in izboljša teksturo kože. Vsebujeta tudi večjo količino antioksidantov.

blueberries-894839_640

Vir: Pixabay.com

161e45d0fd5ad62f_shutterstock_213904525.xxxlarge_2x

Vir: Pixabay.com

4 JABOLČNI KIS

Jabolčni kis vsebuje kalij, magnezij in kalcij, ki pripomorejo k izločanju strupov iz telesa, prav tako pa izloča odvečno vodo.  Z uživanjem jabolčnega kisa se boste znebili napihnjenosti in tudi omilili izgled celulita.

5 ZELEN IN ZELIŠČNI ČAJ

Zelen čaj in zeliščni čaji (predvsem ingverjev) pospešujejo metabolizem in razstrupljajo telo.

tea-1040677_640

Vir: Pixabay.com

olive-oil-968657_640

Vir: Pixabay.com

6 OLIVNO OLJE

Ne bojte se vseh maščob. Predvsem ne olivnega olja. Vsebuje nenasičene maščobe, ki skrbijo za dobro delovanje ščitnice, le ta pa skrbi za dober metabolizem. Seveda olivno olje ob segrevanju izgubi vse svoje dobre lastnosti, zato ga ne pregrevajte.

7 ČILI IN KAJENSKI POPER

Tudi čili in kajenski poper vsebujeta vitamin B6, kot sončnična semena, zato se tudi z čilijem in kajenskim poprom lahko bojujemo proti celulitu. Pospešujeta prebavo in to kar za 25%, kar pomeni, da vaše telo bolj učinkovito porablja zaužite kalorije, zato sta primerni začimbi in zelo zaželeni, če želite izgubiti nekaj kilogramov.

chocolate-651010_640

Vir: Pixabay.com

darkchocolate

Vir: Pixabay.com

8 TEMNA ČOKOLADA

Pozor vsem čokoholikom. Dobra novica! Ne rabite se odreči svoji najljubši sladici, saj je kakav , ki ga vsebuje temna čokolada, poln z antioksidanti, ki topijo maščobne celice in pomagajo pri izgradnji novih.

Povzeto po: http://www.womansday.com/health-fitness/nutrition/advice/g1270/how-to-get-rid-of-cellulite/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja