Dioptrija – Očala, leče ali operacija oči?

Dioptrija je očesna napaka in pogost spremljevalec ljudi vseh starosti. Pojavlja se v vseh življenjskih obdobjih, z dioptrijo se lahko tudi rodimo. Dioptrija pogosto spreminja svojo intenziteto ali oscilira. Znaki, da imamo dioptrijo so kratkovidnost, to je, ko slabo vidimo na daljavo, daljnovidnost, ko slabo vidimo na blizu in astigmatizem, ki povzroča nejasno sliko. Očesna napaka je tudi starovidnost, ki nastopi z leti in pomeni zmanjšano sposobnost očesa za vid na blizu. Korekture za dioptrijo so redna uporaba očal in kontaktnih leč ali operacija oči z laserji nove generacije, ki reši težave z dioptrijo za vedno.

Dioptrija

Kaj je dioptrija?

Beseda dioptrija izhaja iz grščine in pomeni mersko enoto za lomljivost leče ali optičnega sistema. Z dioptrijo povezujemo korekcijska očala in kontaktne leče. Osebe, ki imajo dioptrijo, trpijo kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Dioptrija je očesna napaka, ki jo današnja oftalmološka medicina zmore uspešno odpraviti z operacijo oči z moderno lasersko tehnologijo, stroškovno dostopno in za vid učinkovito.

KRATKOVIDNOST

Kratkovidnost je očesna napaka in oblika slabovidnosti, pri kateri prizadeta oseba, ki ima kratkovidnost, na daljavo ne vidi ostre slike. Od blizu je vid načeloma dober in oseba ne trpi daljnovidnosti. Operacija oči z laserji nove generacije reši problem kratkovidnosti v nekaj minutah.

DALJNOVIDNOST

Daljnovidnost je oblika slabovidnosti, pri kateri prizadeta oseba, ki ima daljnovidnost, ne vidi ostro na bližino. Na daljavo vidi dobro zaradi akomodacije, dokler le-ta ne opeša zaradi starostne slabovidnosti. Daljnovidnost ima različne stopnje. Danes zmoremo z modernimi laserji reševati dioptrije od 7 dalje, z operacijo oči pa posamezniku omogočimo, da vidi brez očal ali leč.

ZELENA ZA HRANILNE SNOVI ZA ZDRAVE OČI

Zelena daje pomembne hranilne snovi za zdrave oči. Pri tem ohranja tudi zdrave lase in kožo. Velika količina vitamina B, ki se nahaja v zeleni, poskrbi za uravnavanje delovanja oči in vida. Eterična olja v zeleni pa učinkujejo proti bakterijam in glivam na naših sluznicah. Zelena se umešča v vrh živil, ki blagodejno delujejo na oči in vid.

OČALA, LEČA ALI OPERACIJA OČI

Dioptrija najpogosteje korigiramo s korekcijskimi očali in kontaktnimi lečami. V porastu so operacije oči z laserji, med katerimi so dostopni tudi laserji 6. generacije, ki jih koristijo v kliniki Svjetost v Zagrebu. Ti laserji veljajo za najbolj natančne, tehnološko dovršene in varne. Poleg tehnoloških odlik, zaradi katerih je operacija oči in korekcija dioptrije varna, so laserske korekcije vida tudi cenovno dostopne.

Klinika Svjetlost je najbolj frekventna klinika za laserske korekcije vida v JV Evropi in je sinonom za obravnavo vida na svetovnem nivoju. Laserske korekcije vida LASIK se že izvajajo s femtolaserjem IntraLase 150Hz, letnik izdelave 2015 in Schwind Amaris 750Hz 6. generacije in z najsodbnejšimi Custom metodami za izboljšano kakovost in moč vida po posegu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja