Hrana za zdrave oči in dober vid

Oči so okno v svet. S pravilno izbiro živil lahko preprečimo okvare oči in vida in celo izboljšamo vidno kondicijo oči. Za zdrave oči in dober vid so potrebne učinkovine, ki očem dovajajo hranila. Ta hranila se nahajajo v svežem sadju in surovi zelenjavi. Prav tako ne pozabimo na pitje ustreznih količin vode, ki je za zdravo delovanje oči nujno potrebna.

Hrana za oči

MALINE ZA BREZHIBEN VID

Vitamin A, ki se nahaja v malinah, je naravno sredstvo proti okvaram oči in motnjam vida. Maline so v tradicionalni kitajski medicini uporabljali pri slabi ostrini vida in kurji slepoti. Vitamin A je pomemben za oči, ker je del vidnega škrlata rodopsina. Visoka koncentracija rutina krepi ožilje v očeh in poskrbi za zadostno dovajanje hranilnih snovi za dober vid.

KUMARE ZA LAJŠANJE TEŽAV Z OČMI

Za lajšanje težav z očmi si pomagamo s polaganjem kumaričnih rezin na veke. Svežo kumaro, ki mora biti hladna in vlažna, narežemo na rezine in jih položimo na oči. Učinkovine delujejo ozmotsko, to je s koncentracijo raztopin pogojeno in poskrbijo za vlaženje oči skozi kožo in vnos različnih zdravilnih snovi skozi vanjo.

ZELENA ZA HRANILNE SNOVI ZA ZDRAVE OČI

Zelena daje pomembne hranilne snovi za zdrave oči. Pri tem ohranja tudi zdrave lase in kožo. Velika količina vitamina B, ki se nahaja v zeleni, poskrbi za uravnavanje delovanja oči in vida. Eterična olja v zeleni pa učinkujejo proti bakterijam in glivam na naših sluznicah. Zelena se umešča v vrh živil, ki blagodejno delujejo na oči in vid.

SOLZENJE IN SRBENJE V OČEH, PORDELE IN PEKOČE OČI

Vzrok za srbeče in pekoče oči, ki jih spremljata solzenje in pordelost, je seneni nahod. Ta je posledica alergične reakcije na proteinske sestavne dele rastlinskega peloda. Za oči in dober vid so idealna živila, ki zavirajo vnetja in alergije. Sem sodijo solata, korenje, repa, čebula, zelena, zelje, cvetača, brokoli, kumare, redkvice, fižol in soja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja