Maja Keuc in Invisalign zobni aparat

Maja Keuc nam je zaupala zakaj se je odločila za ortodontsko terapijo, zakaj je izbrala Invisalign zobni aparat in kakšni so prvi vtisi po skoraj mesecu dni terapije. 

ZAKAJ SEM SE ODLOČILA ZA ORTODONTSKO TERAPIJO

Pozdravljeni bralke in bralci HAPPYMED,

Že nekaj let sem premišljevala o aparatu za zobe, saj mi ga zobozdravnica v najstniških letih ni predpisala. Moji zobki pa so z leti, zaradi premalo prostora v ustih, začeli krivo rasti in vsako leto je bilo huje. Ker sem pevka, me je bilo zmeraj strah, da bi stalni zobni aparat vplival na moj nastavek pri petju in bi mi spremenil vokal, zato sem tudi odlašala. Zobni aparat dobiš na napotnico do dopolnjenega 16. leta, ker sem odrasla je zobni aparat potrebno plačati in cene v Sloveniji so bile precej vrtoglave. Nato sem od Matjaža Javšnika (slovenski komedijant) dobila zelo toplo priporočilo za agencijo HAPPYMED, ki sodeluje z najbolj cenjenimi in prestižnimi klinikami v JV Evropi in kjer so cene tudi bolj dostopne. Sestali smo se v živo pri njih v Celju in kemija je bila takojšnja, saj zaposleni v HAPPYMEDU-u resnično obvladajo svoje področje in takoj sem se počutila v varnih rokah. Piko na i mojemu zaupanju daje njihova storitev varstva pacientovih pravic. Iskreno- pred tem sploh nisem vedela, kake pravice imam kot pacientka, katere storitve mi v tujini pripadajo na napotnico doma in v tujini, ter kake komplikacije lahko nastanejo z izbranim zdravljenjem in kako se rešujejo. Za vse to skrbi HAPPYMED. Predvsem pa, uredijo specialista, s katerim zagotovijo varno, primerno in kakovostno zdravstveno storitev.

.

Dr. Mateja Jelić in Maja Keuc, obe uporabnici Invisalign zobnega aparata.

ORTODONTIJA DR. MATEJA JELIĆ ZAGREB

Predlagali so mi vrhunsko ortodontko Mr.Sc. Matejo Jelić iz Zagreba h kateri sem nato odšla na pregled. Brez zadržkov lahko povem, da je bil njen sprejem v njeni ordinaciji zelo topel, prijazen, profesionalen. Opravili sva najnovejšo tehniko 3D skeniranja zob, nato pa je mag. Jeličeva naredila načrt zdravljenja. Strinjali sva se, da bil zame najbolj primeren skoraj nevidni zobni parat INVISALING. Ne samo, da je INVISALIGN skoraj neviden, je tudi zelo enostavno snemljiv. Snamem ga kadar sem na odru ali v snemalnem studiju in kadar obedujem in pijem, saj zaobjame celo zobovje in z njim ne gre žvečiti. Po vsaki hrani in pijači si je potrebno ščetkati zobe in prav tako zobni aparat, da ta ne spremeni barve ali se v njem ne začnejo nabirati bakterije, ki lahko pričnejo čez čas tudi zaudarjati. Z njim ne pijte kave ali obarvanih pijač! 🙂 Ko ga snamem, ga spravim v zato narejeno škatlico, ki pride zraven z INVISALIGN aparatom.

Dr. Mateja Jelić je znana po nežnem pristopu.

PRVI VTISI O INVISALIGN ZOBNEM APARATU

Na začetku tudi INVISALIGN, kot vsak drugi zobni aparat, malce vpliva na vašo izgovorjavo, vendar se jezik temu prilagodi po približno 2-3 tednih. Po analizi se naredi primerno število aparatov ali prozornih opornic, ki jih pacient menja sam na vsakih 10 dni, saj naj bi se v tem času zobje že primerno premaknili. Predhodno se na zobe pritrdijo beli alignerji, ki obračajo zobe in ki ostanejo na zobeh skozi celotno zdravljenje. Morda so na prvi vtis malce neprijetni na otip z jezikom, ker sem vsaj jaz imela občutek kot, da imam “kosmate zobe”, a sem se s časoma navadila.

”Priznati moram, da sem se zmeraj zelo bala zobozdravnikov in da je ortodontka mag. Jeličeva prva zdravnica h kateri grem prav z veseljem, saj je zelo nežna in se zelo trudi, da se pacient na njenem stolu počuti karseda sproščeno.”

ŽIVLJENJE Z INVISALIGN ZOBNIM APARATOM

Ko si nanje pritrdim aparat je površina popolnoma gladka. Pritrjevanje INVISALIGNA je enostavno, aparat si namestim v sekundah. Priznati moram, da sem se zmeraj zelo bala zobozdravnikov in da je ortodontka mag. Jeličeva prva zdravnica h kateri grem prav z veseljem, saj je zelo nežna in se zelo trudi, da se pacient na njenem stolu počuti karseda sproščeno. Sedaj sem že v 3 tednu zdravljenja in zadoščenje ob vsaki menjavi aparata, ko vidim, da so se zobki premaknili, je nepopisno, ljudje pa sploh ne opazijo, da imam kaj v ustih! Z ordotontko imava pregled v živo na vsaka 2 meseca, kar ustreza tudi mojemu življenjskemu slogu, saj večino časa živim na Švedskem in to združim z nastopi na domačem terenu. Vsekakor sem z izbiro aparata, izvedbo in podporo agencije HAPPYMED zelo zadovoljna in bi jo brez zadržkov, toplo priporočala vsem, ki si želite ravnih zobkov in iščete najboljšo alternativo. Na vrsto pridete takoj! Otroci, ki imajo za ortodonta napotnico, pa se lahko v HAPPYMED-u pri mag. Jelićevi zdravijo brez čakalne dobe na napotnico.

In veste kaj je še super? Da čisto nič ne boli! 🙂

Maja Keuc, Amaya

Maja Keuc ob postavitvi Invisalign zobnega aparata.

Maja Keuc je ambasadorka HAPPYMED za zobni aparat INVISALIGN in ambasadorka za čezmejno ortodontsko zdravljenje otrok in mladine za na napotnico brez čakalne dobe.

Informacije o INVISALIGN zobnem aparatu na INVISALIGN nevidni zobni aparat, CENIK.
Informacije o ortodontu na napotnico brez čakalne dobe na
ORTODONT NA NAPOTNICO BREZ ČAKALNE DOBE.
Informacije o mag. Mateji Jelić, dr. dent. med., specialistki ortodontije
MAG. MATEJA JELIĆ, SPECIALIST ORTODONT

NAROČITE SE
Zahtevajte termin za pregled brez čakalne dobe na:
Telefonsko naročanje: 041 980 950 (od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure)
E-poštno naročanje: info@happymed.si (vse dni in ure v tednu)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja