Kako pravilno nitkamo zobe

Kako pravilno nitkati zobe

Obstaja pravilen način kako nitkati vaše zobe in verjetno ne počnete tega pravilno.

Naučite se specifičnih tehnik nitkanja, ki bodo vaše zobe ohranile brezhibne.

Na dan si dvakrat umijete zobe, kolikokrat pa nitkate? Verjetno ne tako pogosto, čeprav bi tudi nitkanje moralo postati del vaše dnevne rutine. Cel dan si lahko ščetkate zobe, pa vendar so področja, kamor s ščetko ne boste prišli, zato je nitka prava izbira, če želite odstraniti iz teh področij ostanke hrane.

Medtem, ko s ščetkanjem odstranite bakterije s površine vaših zob, nekatera področja za ščetko ostanejo nedosegljiva, tam bakterije povzročijo bolezni dlesni in propadanje, ko pa se združijo s hrano in slino tvorijo obloge, brezbarvno in lepljivo tkivo, ki se prilepi na vaše zobe.

Zamislite si, da vsakič ko se vam ne da nitkati: bakterije priredijo hišno zabavo v vaših ustih. Fuj. Ni čudno, da priporočajo nitkanje dvakrat na dan, kajne?

TOREJ KAKO NITKAMO PRAVILNO

  1. Zavijte nitko med vaše sredinske prste, tako da palci ostanejo prosti, saj z njimi premikate nitko.
  2. Nežno potisnite nitko med dva zoba in previdno, nežno »žagajte« naprej in nazaj dokler nitka ne pride do mesta kjer se zoba stikata.
  3. Zavijte nitko okrog strani zoba v obliki črke C, drgnite gor in dol. Ponovite večkrat, nato ponovite tudi na sprednji strani zoba.
  4. Za vsak zob uporabite čisto nitko v dolžini vsaj 25cm.

Vir: http://1019thewave.com

Ni tako zelo pomembno kdaj nitkate, ali pred ščetkanjem ali po. Čeprav je večini ljudi bolje po ščetkanju, saj že odstranijo večino ostankov hrane in bakterij. SKRBITE ZA VAŠE ZOBE IN REDNO OBISKUJTE ZOBOZDRAVNIKA!

Nenad naročanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja