Kako pogosto imajo srečni pari spolne odnose?

Aktivno spolno življenje je pomembno za srečo v razmerju. V raziskavi, ki so jo opravili kanadski raziskovalci, in objavili v reviji Social Psychological and Personality Science, so ugotovili, da so najsrečnejši pari tisti, ki se posteljnim užitkom predajo enkrat tedensko.

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

” Naše raziskave kažejo, da pari ne potrebujejo zelo pogostih spolnih odnosov, bolj kot to potrebujejo povezavo s partnerjem skozi pogovor, druženje,” je dejal glavni avtor študije Amy Muise.

Ugotovitve temeljijo na treh študijah, ki so vključevale več kot 30,000 ljudi. Glavna tema je bila kako pogostos spolnih odnosov vpliva na dobrobit človeka. Nič presenetljivega ni bilo, ko je raziskava pokazala, da so spolni odnosi dobri, več spolnih odnos je še boljše. Prav tako je raziskava pokazala, da so dobri spolni odnosi bolj pomembni za srečno razmerje kot denar.

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

Prepogoste spolne odnose, ki naj nebi prinašali dodatne sreče v razmerje je Russell Smyth, prav tako avtor študije, obrazložil takole:

” To je tako kot bi jedel sladoled, uživaš v prvem sladoledu, tudi v drugem sladoledu uživaš, vendar ne več tako kot pri prvem, lahko uživaš tudi v tretjem sladoledu, ampak manj, ker si že sit.”

Kar zanimiva primerjava kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja