Kako pozdraviti alkoholnega mačka?

Kot se seveda za starega leta dan spodobi, se ponavadi od njega poslovimo s kakšnim kozarčkom alkoholne pijače, če ne drugače, vsaj nazdravimo, ko ura odbije polnoč. Kaj hitro se zgodi, da ne ostanemo samo pri enem kozarčku, posledice pa so najbolj vidne naslednji dan, ko nas pesti slabost, glavobol, tresoče roke in utrujenost ali kot po domače rečemo “alkoholni maček”. In vsi se sprašujemo: “kako pozdraviti alkoholnega mačka?” Najbolj pogosti stavek naslednje jutro pa je vsekakor: “nikoli več ne pijem.”

Kako že pravijo? Kaj boš počel na Novega leta dan, boš počel celo leto? Ne želite si celo leto preležati z glavobolom v postelji in se spraševati zakaj ste včeraj spili kozarček preveč?

Sledite našim nasvetom in se poslovite od alkoholnega mačka ali pa ga vsaj omilite, če ste spili galone alkohola, vam verjetno ti nasveti ne bodo preveč pomagali.

PIJTE VELIKO VODE

Alkohol povzroča dehidriranost telesa (in ravno to je najpogostejši vzrok za jutranji glavobol), zato med popivanjem posezite kdaj tudi po vodi. Če slučajno med nazdravljanjem pozabite na vodo, spijte veliko, ampak res VELIKO vode pred spanjem in omogočite telesu hidracijo.  Seveda ne pozabite na vodo tudi zjutraj, ko se zbudite.

Voda je najboljše zdravilo proti mačku. VELIKO VODE

Voda je najboljše zdravilo proti mačku. VELIKO VODE

NE RECITE NE HRANI

Čeprav imate verjetno razdražen želodec, vseeno ne smete odklanjati hrano, saj potrebujete energijo, da se vaše telo bojuje proti grehom od prejšnjega večera. Najbolj bo seveda pomagala dobra domača goveja juhica, tudi kokošja juha je čudežno zdravilo. Ko bo vaš želodec dovolj pomirjen, pa posezite po rižu, toastu ali po kateri koli hrani, ki vam bo dala dovolj energije. Za preganjanje alkoholnega mačka potrebujete konkretno hrano, zato samo solatka ne bo pomagala.

Konkretna hrana, da pozdravimo mačka

Konkretna hrana, da pozdravimo mačka

VITAMIN C

Tudi VITAMIN C učinkovito blaži posledice alkoholnega mačka. Zjutraj spijte sveže stisnjeno limono ali pomarančo. Če imate prehude težave z želodcem, tega nasveta raje ne upoštevajte.

Vitamin C za zdravljenje mačka

Vitamin C za zdravljenje mačka

DOLG SPANEC IN SVEŽ ZRAK ZJUTRAJ

Privoščite si dovolj spanca, da bo vaše telo vsaj malo spočito, ko se zbudite se oprhajte, najejte, spijte dovolj tekočine in pojdite na svež zrak.

Dolg in trden spanec prav tako pripomore k boljšemu počutju pri alkoholnem mačku

Dolg in trden spanec prav tako pripomore k boljšemu počutju pri alkoholnem mačku

BANANIN NAPITEK

Ob uživanju alkohola telo izgubi veliko vrednost kalija, zato so banane izvrsten način kako ga telesu povrnete. Pripravite si bananin napitek iz mleka, nekaj žlic medu in banane. Telesu boste dovedli kalij in sladkor, ki ga potrebuje.

Banane so čudežno zdravilo v tej situaciji

  • Najboljše zdravilo za alkoholnega mačka pa je seveda zmernost.
  • Pazite, da ne mešate pijač in da ne spijete preveč.

 

Želimo Vam prijetno silvestrovanje in uspešen začetek NOVEGA LETA!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja