Kako s prehrano do lepe kože

Vse ženske se želimo počutiti in izgledati lepo. Nič ni boljšega kot se počutiti dobro v svojem telesu kajne? Ključnega pomena pri zunanjemu izgledu je seveda naša koža. Dr. Nicholas Perricone, strokovnjak za dermatologijo svetuje kako se naj prehranjujemo, da bo naša koža lepša.

Se spopadate z rdečico?

Dr. Perricone svetuje, da iz svojega jedilnika črtate pikantno hrano, zelo vroče pijače in alkohol. Saj pripomorejo k večji rdečici predvsem na obrazu. Prav tako odsvetuje izpostavljenosti soncu, vročim in zelo hladnim temperaturam.

 

Imate akne?

Ko se krvni sladkor v telesu zviša in raven inzulina zraste (lahko zaradi slabe prehrane ali stresa), se povečajo možnosti za vnetja, zato pride do mozoljev. V tem primeru razmislite o proti vnetni dieti. Ribe, ki so polne z omega 3 maščobami delujejo proti vnetno in so naravnost fantastične za kožo. Primerne ribe so losos, sardele, sardine itd. Proti vnetno deluje tudi sveže sadje in zelenjava. Izogibajte pa se trans maščobam kot je margarina, hidrogeniranemu olju, ocvrti hrani in hrani z veliko sladkorja. Saj našteta hrana dodatno maši pore.

Losos lahko pripravite na več načinov (vir: Pixabay)

Losos lahko pripravite na več načinov (vir: Pixabay)

Sanjate o lepi koži? Sanjajte več

Raziskave so pokazale, da je ključnega pomena pri lepi koži kakovosten spanec in zmanjšanje stresa v življenju. Priporoča se vsaj 15 minutna meditacija dnevno, ki zmanjšuje stres in pripomore k boljšemu spancu.

Vsi izmed zgoraj naštetih nasvetov pa niso koristni le za lepo kožo, temveč tudi za splošno zdravje, če se boste prehranjevali zdravo in zmanjšali stres, se to ne bo poznalo le na vašem obrazu, ampak tudi na splošnem počutju.

Lepa koža izžareva zdravje (vir: Freepik)

Lepa koža izžareva zdravje (vir: Freepik)

 

Povzeto po: http://www.popsugar.com/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja