Kako sami premagamo virozo in prehlad?

KAKO SAMI POZDRAVIMO VIROZO IN PREHLAD?

 

Ne razumite narobe, če imate visoko telesno temparaturo, hud kašelj, težko požirate ali komaj dihate se nemudoma odpravite k zdravniku. Tudi če prehlad in viroza trajata več kot 4 dni je potreben obisk pri zdravniku.

Vseeno pa lahko na začetku prehlada in viroze poskusite z nekaj domačimi metodami, če se stanje ne izboljša – OBISK ZDRAVNIKA.

 

NAJBOLJ VAM BO KORISTIL ČAJ

Na dan spijte vsaj tri litre čaja, saj ob prehladu in virozi telo izloča več tekočin in jih je potrebno nadomestiti. Pijte domač čaj, iz rastlin ki ste jih nabrali sami (seveda, v kolikor ste prepričani, da ste nabrali prave rastline). Tudi čaj, ki ga kupite v lekarni ali tržnici je dobrodošel. Ne pijte preveč lipovega, kamiličnega in žajblovega čaja.

Čaj ne sladkajte, lahko ga izboljšate z medom, KI GA NE SMETE VMEŠATI V VROČO TEKOČINO, saj s tem uničite vse dobre sestavine medu.

 

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

ČESEN IN ČEBULA

Preverjeno pomagata ob prehladu in virozi. Uživajte ju sveža. Česen si nastrgate na popečen kruh ali dodate v kakšen namaz, prav tako lahko storite s čebulo.

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

SKRBITE ZA ZRAČENJE IN HIGIENO

Sobo v kateri se zadržujete prezračite večkrat na dan, v času zračenja se ne zadržujte v sobi. Vse uporabljene robčke shranite v plastično vrečko, da bakterij ne prenašate po stanovanju. Preoblecite se večkrat na dan, oblačila operite po uporabi.

 

MED

Med krepi imunski sistem, uživajte ga po žlički ali zmešanega z mlačno vodo in limono. Če ga dajete v čaj, poskrbite da čaj ne bo prevroč. Medu ne uživajte, če imate težave z grlom, saj bakterije ljubijo sladkor, zato se bodo v grlu samo že množile.

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

 

ŠE NEKAJ KRATKIH NASVETOV:

  • HRANO ZAČINITE S KAJENSKIM POPROM IN KURKUMO
  • UPORABITE VLAŽILEC ZRAKA V PROSTORU
  • UŽIVAJTE VELIKO VITAMINA C
  • NE UŽIVAJTE MLEČNIH IZDELKOV, RDEČEGA MESA IN SLADKORJA.

 

Predvsem pa si privoščite počitek in pustite imunskemu sistemu, da premaga bolezen.

Vir: Freepik.com

Vir: Freepik.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja