Kakšen je dober zobozdravnik?

Avtorica: Natalija Sakelšek, svetovalka za lepotno medicino

Sogovornik: Zobozdravnik Nenad Klasič

Dr. Klasić, kako lahko zanesljivo izberemo zobozdravnika, ki je pravi za nas?

Zelo zanesljivo je denimo lahko priporočilo, to je, ko vam bližnji zaupa, da je zadovoljen z delom svojega zobozdravnika. Kadar iščete strokovnjaka za vaše zobe sami, pa je nekaj važnih dejavnikov, s katerimi boste zanesljivo vedeli ali je izbrani zobozdravnik prava izbira za vas. Pozanimajte se o izobrazbi, specializaciji in klinični praksi, ki jo ima zobozdravnik. Prvi vtis boste dobili ob vstopu v ambulanto. V kolikor vam bo zobna ordinacija vzbudila zaupanje, je to dober znak. Največji vtis pa je seveda tisti, ki ga bo na vas naredil zobozdravnik. Zobozdravnik mora biti dober diagnostik ter mora pacientu natančno pojasniti klinično stanje zob in najboljšo rešitev za oskrbo nasmeha. Na izbiro pogosto vpliva tudi cena zobozdravstvenih storitev, v ta namen imamo cene pri nas tudi javno objavljene, vedno pa se potrudimo ponuditi finančno rešitev, ki je pacientu dostopna, pri tem pa ne trpi kakovost storitve.

Dr. Nenad Klasić je vedno prijeten sogovornik

Dr. Nenad Klasić je vedno prijeten sogovornik

Če ima zobozdravnik dobro znanje ter sposobnosti za diagnozo, zdravljenje, preoblikovanje nasmeha ter je vesten in odgovoren pri svojem delu, lahko rečem, da je pacient našel zobozdravnika, ki mu lahko zaupa. Zadovoljstvo pacienta se izkaže toliko večje, ko se zobozdravnik prilagodi pacientovemu urniku ter mu oskrbo zob naredi brez čakalne dobe. Dober zobozdravnik mora imeti strokovno znanje, izkušnje, oko za umetnost, predvsem pa interes za ohranitev zob. V našem centru zobozdravniki odklonimo paciente, ki želijo brusiti zdrave zobe za zobne luske, so pa kandidati za zobni aparat. Torej, zobozdravnik mora biti vesten in uravnotežen.

Lahko vam zaupam, kakšen je po mojem mnenju dober zobozdravnik. Tudi jaz imam zobozdravnika, saj si zobnega kamna denimo ne morem očistit sam. Za moje zobe skrbi moja sestra Ariana Ivanović Klasić dr. dent. med., ki je zobozdravnica v našem centru. Je nežna, sproščena, samozavestna, odločna in najbolj precizna. Zobe imam brez kariesa, kar je posledica njenih intervencij in temeljite higiene, ki jo seveda izvajam. Zase sem torej našel zobozdravnico, ki ji zaupam in se pri njej dobro počutim.

Za vas povedo pacienti, da ste dober zobozdravnik. Nazadnje vam je pacientka Eva Januš rekla, da ste naredili na njenih zobeh čudež. Kakšne so vaše metode za lep nasmeh?

Zahvaljujem se gospe Evi in vsakemu pacientu za recenzije. To je največje darilo za opravljeno delo. Ustvarjam nasmeh in pri tem opazujem preobrazbo, ki se dogaja pod mojimi rokami. To je fascinantno in zato to tudi počnem. Pacientka Eva je k meni prišla na estetsko preoblikovanje sprednjih zob. Našla me je po priporočilih in je bila sigurna, da bom uresničil njena pričakovanja. Naredil sem menjavo zobnih prevlek, pri tem pa sem se odločil za rahlo spremembo nasmeha (zobni kron). Cilj je bil doseči mladosten, širok in bolj ženstven nasmešek. Preobrazba je odlično uspela. Za kompletno oskrbo je Eva zobno ordinacijo obiskala štirikrat.
Metode, ki jih uporabljam za estetsko zobozdravstvo vključujejo tehnike za preoblikovanje zob, materiale in procese, s katerimi nameščamo protetiko na zobe. Vsak pacient je edinstven, zato je zdravljenje in oskrba zob vselej individualizirana. Več o rešitvi lahko izve pacient na pregledu.

Slovenci zaradi nižjih cen pogosto obiščejo zobozdravnika na Hrvaškem. Še vedno pa je slišati vprašanja o tem, da lahko hrvaški zobozdravnik ponudi nižjo ceno, saj koristi drugo kakovost materialov. Ali to drži?

Najnižje dopustne cene zobozdravstvenih storitev določi zdravniška zbornica, ki jo nato zobozdravnik prilagodi skladno s svojimi stroški (materiali, oprema, osebje) ter skladno s standardom storitve, ki jo nudi pacientom. Seveda je cena odvisna tudi od kupne moči prebivalcev in s tem uporabnikov zobozdravstvenih storitev. Hrvati imamo nižjo kupno moč v odnosu na Slovenijo. Nižja cena zobozdravstvenih storitev je žal na račun zobozdravnikovega dela- cene za nabavo materialov so namreč enake za slovenske in hrvaške zobozdravnike.

2

Osebje DENTAL ART STUDIA, dr. Nenad Klasić in njegova sestra

Ne obstajajo različne klase materialov, denimo boljši za zahodno ter slabši za vzhodno tržišče. Zobozdravniki v vsaki državi kupujejo material od pooblaščenih zastopnikov, ki uvažajo materiale od proizvajalcev. V Dental ART Studiu koristimo zobozdravniki materiale uglednih proizvajalcev iz ZDA, Evrope (Nemčija) in Japonske- 3M ESPE, GC, Ivoclar Vivadent, Ultradent, Dentsply, Heraeus Kulzer. Gre za kompozite, materiale za beljenje, metale ter legure za izdelavo prevlek in lusk, ki se za naše paciente izdelujejo v najmodernejši CAD CAM tehnologiji.

7

Prijetna čakalnica, kjer lažje počakate na pregled

Zobozdravnik Nenad Klasić je medicinski direktor zobozdravstvenega centra Dental ART Studio, kjer izvaja vrhunske zobozdravstvene storitve s področja zdravljenja zob, kirurškega nadomeščanja zob ter lepotne preobrazbe nasmeha. Pacientom nudi prijazne cene za najvišji kakovostni nivo zobozdravniške oskrbe brez čakalnih dob. Iz Dental ART Studia v Zagrebu se boste poslovili s sanjskim nasmehom.

Nenad naročanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja