Labioplastika – modna muha ali odpravljanje funkcionalnih težav?

Labioplastika – modna muha ali odpravljanje funkcionalnih težav?

 

V zadnjem času opažamo porast labioplastike pri pripadnicah ženskega spola. Nekaj let nazaj, si nihče ni mislil, da bi ženske pri lepotnih kirurgih iskale pomoč glede izgleda svojih intimnih predelov.  Izkazalo se je, da je kar 60% žensk nezadovoljnih z izgledom svojih sramnih ustnic. Vendar izgled ni tisto, kar je pogumne, ki so se odločile za poseg, pripeljalo do lepotnega kirurga, ampak funkcionalne kot tudi psihične težave, ki so jih imele zaradi prevelikih sramnih ustnic. Kakšne pa dejansko so te težave, se vprašamo?

Vir: Pixabay.com

Vir: Pixabay.com

Večje število pacientk je dejalo, da so se za operacijo odločile zaradi samozavesti, saj so s težavo stopile do partnerja, čeprav so  vedele, da njega to ni motilo. Vendar ob poplavi golih lepotic, ki jih danes lahko vidimo skoraj v vsakem mediju, so se počutile grde, nesamozavestne in s takšnim mišljenjem so se začele zapirati vase. Priznale so, da je trpelo tudi spolno življenje. Po korekciji  se počutijo veliko bolje, so bolj samozavestne in tudi večkrat intimne s partnerjem.

Povečane sramne ustnice povzročajo tudi težave s higieno. Nemalokrat se v gubi med sramnimi ustnicami nabira zasušen izcedek, tudi delčki toaletnega papirja niso izključeni.

Večje sramne ustnice so v napoto predvsem ženskam, ki se veliko ukvarjajo s športom, saj nosijo tesnejša oblačila, v katerih pride do drgnjenja in tudi do poškodb. Večkrat pride tudi do vnetij in neprijetne srbečice. Zato se za labioplastiko odločajo tudi športnice, predvsem tiste, ki se ukvarjajo s kolesarjenjem in tekom.

Ženske z večjimi sramnimi ustnicami težje nosijo čipkasto perilo, saj se lahko ustnice zapletejo v čipko in povzročijo bolečino. Tudi to je eden izmed razlogov, da jim primanjkuje samozavesti v odnosu s partnerjem.

Vir: Shutterstock

Vir: Shutterstock

Labioplastika ni več tabu tema. O njej se govori med ženskami, med moškimi in med zdravstvenim osebjem. Ženske se odločajo za korekcijo. Ni samo modna muha enodnevnica, saj kot vidimo prinaša ženskam več koristi in nič ni lepšega na tem svetu kot samozavestna ženska, ki je rada v svojem telesu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja