Laserske operacije oči 6. generacije že na voljo

V Specialni bolnici Svjetlost v Zagrebu izvajajo laserske operacije oči z najsodobnejšo femto in excimer lasersko tehnologijo v svetu 6. generacije. Laserske operacije oči s os tem varnejši in preciznejši očesni posegi. Metode 6. generacije so narejene po meri individualnega očesa. Popolnoma odpravijo dioptrijo in zdravijo poškodbe na mikroreliefu roženice. Primerne so za kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in starostno daljnovidnost.

Laserska operacija oči je vedno bolj popularen poseg, v kliniki Svjetlost, kjer opravijo največ laserskih korekcij vida v širši evropski regiji, pa vam je na voljo oskrba vida na svetovnem nivoju. Laserske metode 6. generacije so očem prijaznejše in ne povzročajo komplikacij med posegom ali suhega očesa po posegu, kar je pogosto vprašanje pacientov. Vidna ostrina in kakovost vida pa sta po posegu boljša kot kadarkoli prej.

10488054_753746131315431_795683572401647946_n

KO GRE ZA VAŠE OČI, IZBERITE VARNOST IN PRECIZNOST

To vam sedaj omogočajo oftalmologi v kliniki Svjetlost ob podpori sodobne tehnologije- femto laserja za izdelavo roženičnega pokrova IntraLase 450Hz (letnik izdelave 2015) in excimer laser Schwind Amaris 750Hz (letnik izdelave 2014). IntraLase2015 se koristi v prvem delu posega LASIK, z njim kirurg izdela najbolj natančen možen roženični pokrov, ki je pravilen v vseh dimenzijah. Novost IntraLase2015 je, da omogoča funkcijo za korekcijo minimalnih komplikacij v istem kirurškem aktu. Varnost postopka je višja od 98%. Prvi del postopka LASIK se tako opravi brez tveganja ali problemov.

Lasersko odstranjevanje dioptrije, ki je naslednji korak po izdelavi in pomiku pokrova na stran, se opravi z laserjem Schwind Amaris 750Hz, nemškega proizvajalca, ki je trenutno najboljši na tržišču. Deluje z močjo 750 Hz, kar je največ in do nekajkrat več v odnosu z drugimi laserji. Odprava ene dioptrije je krajša od dveh sekund. Hitrost je pomembna za preciznost, v Schwind Amarisu 750Hz nadzoruje s 6D eye tracker sistemom, ki sledi premikom očesa med posegom in reagira v milisekundi. Če se oko med posegom premakne, laser ustavi delovanje, saj deluje samo na delih roženice, kjer je to vnaprej predvideno. Vsaka najmanjša komplikacija se prepreči že tehnološko. Laser deluje minimalno na roženico in ji odstrani najmanj tkiva med posegom. Roženica je po posegu bolj gladka in čvrsta, ohranja pa se biološko tkivo za prihodnost.

ŽE VESTE? Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je največja in najmodernejša klinika s kompletno oftalmološko oskrbo v JV Evropi. Svjetlost je najboljša izbira za laserske operacije oči po mnenju pacientov.

11126737_819107181498614_1502449541666093960_n

IZBOLJŠAVA KAKOVOSTI VIDA IN ZDRAVLJENJE NEPRAVILNOSTI CELEGA OČESA

Schwind Amaris 750Hz omogoča pacientom boljši pooperativen vid. Metoda Custom je posebej ustvarjena za zdravljenje aberacij višjega očesnega reda. Postopek je laserski in se izvaja v istem aktu laserskega odstranjevanja dioptrije. Custom zdravi visoke in nizke aberacije. Med nižjimi so pogoste občutljivost na svetlobo, bleščanje, slab vid v mraku in zvečer, slab vid med vožnjo ponoči. Med visokimi, ki jih korigira Custom poseg z laserjem Schwind Amaris 750Hz, pa so korekcije na mikroreliefu roženice in zdravljenje nepravilnosti celega očesa. Ima jih skoraj vsak pregledan pacient. Vse problematike vida se sedaj odpravijo z očesa s Custom lasersko metodo 6. generacije.

KDO JE PRIMEREN KANDIDAT ZA POSEG?

Za laserske operacije oči 6. generacije je primernejših več pacientov, kot v primerjavi s klasičnimi metodami. IntraLase2015 LASIK je sedaj primeren za osebe s tanko roženico, za visoke cilindre in visoke kratkovidnosti in daljnovidnosti. Omogoča korekcijo starostne daljnovidnosti s posebnim pristopom ‘monovision’, kar je dobra novica za vse, ki nosijo očala za daleč in na blizu. Posegi so neboleči, kratkotrajni in ambulantni. Po posegu odide pacient domov isti dan, kirurg, ki v kliniki Svjetlost opravi poseg, pa kontrolno skrbi za pacienta še eno leto po posegu.

Laserska operacija oči je popularen poseg tudi zaradi kratkega časa okrevanja. Vidna ostrina se po metodi Custom IntraLase2015 LASIK in drugih LASIK metod izboljša že v 24 urah, domača oskrba pa je enostavna in traja dva tedna po posegu.

OSKRBA VIDA NA SVETOVNEM NIVOJU

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost daje pacientom obljubo za najvišji kakovostni nivo oftalmološke obravnave. Vaše oči bodo v Svjetlosti obravnavali strokovnjaki z vodilnimi operacijskimi izkušnjami. Zagotavljajo vam oster in močnejši vid po posegu ter pozitivno izkušnjo z osebjem.

10492264_681065565302777_3546486404202141535_n

 

Postanite zadovoljen pacient klinike Svjetlost tudi vi. Pokličite nas na 041 980 950 in se posvetujte o obisku klinike Svjetlost s svetovalci Happymeda. Poskrbeli bomo, da boste deležni diskretne obravnave in strokovnega pristopa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja