Mednarodni dan, ko moški pripravi večerjo

Ja, prav ste prebrali. 3. november je mednarodni dan, ko mora moški pripraviti večerjo za svojo družino. V preteklosti, ko so ženske ostajale doma in skrbele za družino, je bilo povsem normalno, da so ženske pripravljale obroke.

V današnjih časih, ko tudi ženske hodijo v službo in skrbijo za dohodek v družini, pa naj bi se hišna opravila delila enakopravno, kot tudi pripravljanje obrokov. Zato je nastal mednarodni dan, ko moški pripravljajo večerjo, ki se obeležuje 3. novembra.

Vir: Pixabay.com

Vir: Pixabay.com

Seveda so postavili tudi pravila kako naj bi večer potekal. Vsekakor odpade kakršna koli kuha na žaru (saj vsi vemo, da jim to gre najbolje od rok). Prav tako ni dovoljeno pogrevanje ostankov kosila in naročanje hrane na dom. Dovoljene so napake in tudi kakšna prismojena jed. Saj veste – vaja dela mojstra.

Torej dragi gospodje, izgovori, da vam kuhanje ne gre dobro od rok so odveč, saj je širom sveta več priznanih in slavnih kuharjev kot žensk. Zato dragi moji kuhalnico v roke in pokažite svoje kulinarične sposobnosti, boljše polovice vam bodo več kot hvaležne. 🙂

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja