Najboljši nasvet za zdravo razmerje s partnerjem

V teh deževnih dneh sem prebrala kar precej blogov, spletnih strani o zdravju, zdravi prehrani, gibanju, stresu in o čustvenem zdravju. Pravzaprav ravno čustveno zdravje je tisto, ki lahko vodi do dobrega počutja in zadovoljstva. Zato sem ravno o tej temi prebrala največ.

Vir: Pixabay.com

Vir: Pixabay.com

Naletela sem na spletno stran www.marieclarie.com in na članek, ki je bil napisan na tej strani o najboljšem nasvetu za zdravo razmerje. Na kratko bom povzela napisano.

Avtorica članka je dobila nasvet od gospoda, ki je dejal takole: ” Vsak teden si jaz in moja žena vzameva čas drug za drugega in se pogovoriva o najinem razmerju. Imava preprosto pravilo. In sicer, vsak od naju pove tri stvari, ki jih imava v mislih in ne dovoliva drugemu da prekinja, dokler prvi ne zaključi o svojih treh stvareh. Čeprav imava veliko stvari na svojem urniku, tega ne izpustiva in se vsak teden pogovarjava.”

Avtorica prispevka je dodala celo nekaj svojih predlogov kako naj bi pogovor izgledal, da je čimbolj produktiven:

  • Vsak izmed partnerjev postavi tri teme o katerih želi razpravljati.
  • Mora obstajati pravilo, da so žaljivke v pogovoru nedovoljene.
  • Partnerja se morata zavedati, da je pogovor zgolj in samo zato, da se pogovarjata o stvareh za katere drugače ne najdeta časa in ki pozitivno vplivajo na odnos.
  • Trajanje pogovora mora biti časovno omejeno.
  • Med pogovorom ne sme prihajati do zamer – saj se morata partnerja zavedati, da to počneta v dobro njunega razmerja.

Naprimer, žena je nezadovoljna, ker mora vedno ona pomivati posodo. Zato to omeni možu, on pa je ne sme prekinjati dokler ne zaključi s svojo tematiko. Seveda žena v svojem monologu ne sme na nikakršen način žaliti moža oziroma mu dajati občutek, da se želi prepirati. Tako najlaže na miren način povemo partnerju kaj nas muči.

Vir: pixabay.com

Vir: pixabay.com

Zanimiva ideja kajne?

Prispevek mi je v vseh pogledih dal misliti. Predvsem o tem, ali smo v današnjem času res tako zelo natrpani z delom in obveznostmi, da ne najdemo več časa drug za drugega? Ali se res ne pogovarjamo več s partnerjem?

Vedno sem bila mnenja, da je potrebno stvari razčistiti preden se globoko zasidrajo v našo podzavest in preden se začnejo gojiti zamere, zato se z zgoraj napisanim vsekakor strinjam. Partnerja se morata pogovarjati, drug z drugim morata deliti svoje misli, čustva in tudi žalost, včasih jezo. Saj zato pa smo v zvezi. Zato, da lahko nekomu zaupamo, se z njim pogovarjamo, da mu lahko povemo, ko nas kaj jezi in predvsem, da skupaj naredimo lepšo življenjsko pot.

Bodite zaljubljeni, predvsem pa bodite razumevajoči in pogovarjajte se!

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja