Kuhinjski aparati kot so mikrovalovna pečica, pečica, blenderji… so omogočili, da je kuhanje lažje, hitrejše in celo to, da si hrano pripravimo vnaprej in jo kasneje samo pogrejemo.
Aparat za katerega so nekateri ljudje zelo hvaležni, spet drugi so zelo dvomljivi o škodljivosti aparata, je mikrovalovna pečica. Omogoča nam hitro pogrevanje jedi, kar je zelo dobrodošlo kadar se nam mudi in nimamo časa kaj konkretnega skuhati, vseeno pa si želimo topel obrok.
Obstajajo živila, katera NIKOLI ne smete pogrevati v mikrovalovni pečici, saj pri pogrevanju postanejo ŠKODLJIVA ZA ZDRAVJE.
1. PIŠČANEC

Pogrevanje piščanca v mikrovalovni pečici sproži spremembo naravnih beljakovin, ki jih vsebuje. Posledice so škodljive za prebavo. Piščanca pogrevajte na nizkih temperaturah in ne predolgo.
2. GOBE

Gob ne smete pogrevati, saj lahko povzročijo prebavne težave in celo težave s srcem.
3. KROMPIR

Pri pogrevanju krompirja pride do nastanka škodljivih kemikalij, prav tako pa se uničijo vse koristne snovi v krompirju.
4. JAJCA

Pogreta jajca niso užita in so strupena.
5. ŠPINAČA

Pogrevanje špinače povzroči nastanek nitritov, ki dokazano povzročajo raka.
6. RDEČA PESA

Rdeče pese se ne pogreva, saj postane po pogrevanju neužitna in celo rakotvorna.
Verjetno ste za vsaj nekaj izmed živil vedeli, da jih ne smete pogrevati, ampak piščanec? Še dobro, da je dober tudi hladen ali malo pogret.
Dodaj odgovor