Matjaž Javšnik tri leta po opravljenem zdravljenju pri dr. Nenadu Klasiču v Dental ART Studiu

V DENTAL ART STUDIU v Zagrebu je tri leta nazaj implanto-protetično zdravljenje opravil  priljubljeni igralec in komik Matjaž Javšnik. Izpod rok specialista oralne kirurgije Dr. Nenada Klasića se je poslovil zadovoljen, z urejenim, lepim in zdravim nasmehom. Z nami je delil nekaj besed o zdravljenju izpred treh let.

MATJAŽ JAVŠNIK  TRI LETA PO OPRAVLJENI TERAPIJI V DENTAL ART STUDIU ZAGREB

Tudi znane osebnosti imajo težave z zobmi in strahom pred zobozdravnikom. Matjaž Javšnik se je, kot pravi sam, zobozdravnika bal ‘kot hudiča’. Njegovo izkušnjo in kliničen profil preberite v nadaljevanju.

”Imel sem zobozdravnika na kartico obveznega zavarovanja, kjer je stanje obupno. Na vrsto prideš čez pol leta, potem ti zdravi zob par mesecev, za lokalno anestezijo moraš prositi, nikoli nima časa, na stolu sem se tresel ob bolečine…in prišel sem do propadanja zob, namesto, da bi bili moji zobje zdravi. Svoj davek je terjala še sladkorna bolezen, ki je moje zadnje zobe dobesedno pojedla.

”Imel sem zobozdravnika na kartico obveznega zavarovanja, kjer je stanje obupno. Na vrsto prideš čez pol leta, potem ti zdravi zob par mesecev, za lokalno anestezijo moraš prositi, nikoli nima časa, na stolu sem se tresel ob bolečine…”

Prišel je trenutek, ko sem si priznal, da rabim strokovnjaka, da mi zobe in nasmeh uredi enkrat in za vselej. Žena me je pri odločitvi podprla in naredila raziskavo, h kateremu zobozdravniku naj grem na  poseg z zobnimi vsadki ter predlagala, da se zapeljem v Zagreb k specialistu oralne kirurgije Nenadu Klasiću, ki je strokovnjak v Medicinski agenciji HAPPYMED, kjer imajo vodilne zdravnike, zobozdravnike in obenem varstvo pacientovih pravic. Kontaktirala sva HAPPYMED in dobila servis, od katerega se lahko naše zdravstvo samo uči! Termin za prvi pregled pa brez čakalne dobe.

Na pregledu pri Dr. Klasiću, ki sem ga opravil brez čakalne dobe, mi je bilo jasno, da sem našel zobozdravnika, pri katerem bom opravil zdravljenje in bom pri njem ostal. Gre za najboljšo odločitev, ki sem jo sprejel, tako kot sem sprejel dobre odločitve, kateri avto vozim, kako hrano jem in kdo mi je gradil dom. Dr. Klasić je moj osebni zdravnik za zobe in ga lahko priporočam vsem, ki iščete strokovnjaka s predznakom zanesljivosti, usposobljenosti, empatije in dobrega počutja. Po njem ne boste hodili na popravke drugam, vaš nasmeh bo videti naraven in bo zdrav.”

nenad-klasic

Brezzobost- mostiček ali zobni vsadki

Zobozdravnik v javnem zdravstvu ne opravlja operacije z vgradnjo zobnih vsadkov v čeljustno kost, ampak sanira brezzobost z zobno protetiko. Pri tej se za namestitev mostička brusijo stalni zobje, ki s tem trajno izgubijo celovito biološko vrednost. Mostiček lahko, in pri nadomeščanju večje vrzeli tudi bo, povzročal bolečine pri žvečenju hrane.

Zobni vsadki so alternativa mostičku. Vgradijo se v čeljustno kost, kjer se s kostnino sprimejo in se nanje cementira prevleka, s čemer dobijo lastnost samostojnega nadomestnega zoba. Zobni vsadek je neodvisen zobni nadomestek, za katerega se stalni zobje ne brusijo.

V medicinski agenciji HAPPYMED napotujemo paciente na operacije z vgradnjo zobnih vsadkov uglednemu in izkušenemu specialistu oralne/čeljustne kirurgije, Dr. Nenadu Klasiću v Dental ART Studio v Zagreb, ki se poleg specialistične implantologije ukvarja tudi z zdravljenjem ugriza in ortopedsko protetiko. Za posege se uporabijo zobni vsadki Mis, ameriškega proizvajalca s trajno garancijo, zobna protetika pa nemškega proizvajalca 3M ESPE in EMAX, ki je prva izbira pri pacientih z visokimi estetskimi kriteriji. Zobna protetika se izdela v CAD CAM rezkalni tehnologiji, v postopku je aktiven tudi vrhunski zobni tehnik.

implantat

Matjaž Javšnik- zobni vsadki pri sladkornemu bolniku

Sladkorna bolezen vpliva na zdravje zob, dlesni in čeljustne kosti, mehka tkiva so namreč mehkejša kot pri zdravih osebah. Pogoj, da se zobni vsadki lahko vgradijo pri sladkornemu bolniku je zdrav status stalnih preostalih zob, zobnih korenin in natančna diagnoza čeljustne kosti. Kadar je potrebna rehabilitacija kosti z umetno kostjo, se lahko postopek kombinira s PRP (injiciranjem krvne plazme), kar pri pacientu Matjažu Javšniku ni bilo potrebno. Pacient tudi ni kadilec, kar je bila zanj klinična prednost v odnosu na izhodišče sprijemanja zobnih vsadkov s kostnino.

Pregled je vključeval tudi diagnostiko in dvig ugriza, ki je bil pri pacientu nepravilen ali neevgnatičen. Celotna analiza stanja in plan terapije je vključeval nadomestitev pet zob spodaj, zdravljenje zob, kiretaže ali čiščenje dlesni, ultrazvočno odstranitev trdih in mehkih oblog in navodila za higieno doma. Časovni rok za spojitev zobnih vsadkov in namestitev protetike je bil štiri mesece, kar je bilo izpolnjeno, pacient pa je izvrstno opravljal higieno v času celjenja in spajanja vsadkov. Celotna oskrba se je izvedla v lokalni anesteziji, brez potrebe po sedaciji ali pomirjevalih, kar je pacient potrdil kot izkušnjo, s katero se je znebil strahu pred zobozdravnikom.

javsnik

Cilj terapije

Zobni vsadki so se vgradili z namenom, da pacient dobi samostojne nove zobe in da ohrani zobe, ki jih ima. Zato je oralni kirurg Dr. Nenad Klasić predlagal zobne vsadke pred mostički. S terapijo se pacientu, ki je igralec in javno nastopa ter mu glas služi v poklicu neposredno, ni smelo povzročiti sprememb v govoru, prenosu sline, kar je bilo doseženo. Poskrbljeno je za visoko estetiko zobnih kron na vsadkih, saj so krone videti naravne in, ko pacient denimo zeha, govori z odprtimi usti, s prostim očesom ne vidimo razlike, da gre za umetni in ne naraven zob. Pacientu se je tako močno izboljšala samopodoba.

Z dvigom ugriza se je izboljšal splošni videz čeljusti in obraza. Obraz je arhitekturno v zlatem rezu, kot je to pri posameznikih, ki imajo vse svoje zobe v pravilni legi ali pacienti po uspešnem ortodontskem zdravljenju.

“Zobni vsadek je primerna zbira za pacienta, ki mu manjka en ali več zob, ima dovolj kostnega tkiva in ne želi brusiti zob za mostiček. Pacientu Matjažu Javšniku sem še posebej zaradi sladkorne bolezni, svetoval zobne vsadke kot edino rešitev. Zobni vsadki so dolgoročni nadomestki, pod pogojem, da jih vgradi in protetično oskrbi usposobljen strokovnjak, pa v ustih ne bodo povzročali težav kot so bruksizem/škripanje z zobmi, trenja, zaradi katerih se lomi zobna protetika in bodo primerno prenašali žvečilne sile.” svetuje zobozdravnik, oralni kirurg Nenad Klasić.

Nenad-Klasić-in-Matjaž-Javšnik

Zobni vsadki so kot naravni zobje

“Šele sedaj, ko je od zdravljenja spodnje čeljusti že skoraj tri leta, sem se začel zavedati, kako pomembni so zdravi zobje in obiski zobozdravnika. Zobozdravnik Dr. Nenad Klasić je zame najboljši strokovnjak, ki je poskrbel za moje zobe. Zdravljenja čeljusti se je lotil na najvišji klinični ravni in s terapijo uspel, da so se zobni vsadki v moji čeljustni kosti normalno sprijeli. Ker sem sladkorni bolnik, je bil poseg, pri katerem se z operacijo vgradijo zobni vsadki, rizičen. Vendar je Dr. Klasić in ekipa specialistov oralne kirurgije poskrbela, da se danes smejem, jem, grizem in žvečim, kot z lastnimi zobmi.

Vsaka pot v Zagreb mi je bila v veselje, saj je prav fino zamenjati okolje, še posebej, ko sem vedel, da grem k strokovnjaku, ki se tako zelo zavzeto trudi za moje ustno zdravje, kot do danes nihče. Hvala lepa zobozdravnik Dr. Nenadu Klasić in Medicinska agencija HAPPYMED, ker ste poskrbeli za moje težave z zobmi. Priporočam vas vsem, ki jih poznam, tudi na nastopih, saj je takih ljudi in strokovnjakov, ki bi se tako zelo posvetili človeku, malo.”

Matjaž Javšnik

Rešite tudi vi vašo brezzobost. Odločite se za lep nasmeh, ki odpira vsa vrata.

Prijavite se na pregled

Prijavite se na specialističen pregled za poseg z zobnimi vsadki pri Dr. Nenadu Klasiću, dr. dent. med., specialistu oralne kirurgije. Pregled in zobozdravstvena oskrba se izvaja v Dental ART Studiu, 4. Trnjanski nasip 16, 10000 Zagreb, Hrvaška. Na pregled pridete z RTG/ortopanom zob. Cena pregleda znaša 35,00 EUR.

Rezervacija termina

Telefonsko naročanje: 041 980 950 (od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure)
E-poštno naročanje: info@happymed.si (vse dni in ure v tednu).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja