Vse več odraslih ljudi se odloča za zobni aparat

Iščete popoln nasmeh? Zobni aparat vam ne le uredi nasmeh, ampak tudi ugriz in še mnogo drugih nepravilnosti s katerimi se ljudje s krivimi zobmi srečujejo.

Včasih so zobni aparat nosili le otroci in najstniki, da so si poravnali zobe. Veljajo je pravilo, da v kolikor v otroštvu ne nosiš zobnega aparata, si obsojen na večnost s krivimi zobmi. Sedaj vemo, da se zobje poravnajo tudi v odrasli dobi. Naša ortodontka, Mr. Sc. Jelićeva nam je zaupala, da je njena najstarejša pacientka štela 64 let. Bila je medicinska sestra, ki je delala v zobni ambulanti, celo življenje si je želela ravnih zob, ob vstopu v pokoj pa se ji je želja uresničila.

Zobni aparat

Zobni aparat

Razvoj ortodontije je omogočil, da tudi odrasli posežejo po zobnem aparatu, saj jih je na voljo več vrst. Od metalno kovinskih, ki jih najpogosteje nosijo najstniki, do zelo diskretnih estetskih zobnih aparatov, ki so v ustih komaj opazni.

Zavedanje, da krivi zobje niso le estetski problem je čedalje večje, za kar se lahko zahvalimo predvsem internetu in medijem, ki omogočajo hiter dostop do informacij. Mr.Sc. Jelićeva opozarja, da so krivi zobje težava s strani estetskega in seveda tudi funkcionalnega vidika. Odpravi se jo lahko hitro in po dosegljivi ceni. Prvi rezultati pa so vidni že po kratkem zdravljenju.

Razmišljate o zobnem aparatu? Niste edini. Statistika kaže, da je v letu 2012 več kot 1.2 milijona Američanov starejših od 17 let začela svoje ortodontsko zdravljenje. V Sloveniji je statistika precej skopa glede teh podatkov, saj so zobni aparati za odrasle samoplačniški.

V naši ortodontski ambulanti na Hrvaškem lahko pridete na pregled za zobni aparat brez čakalne dobe, omogočamo pa vam tudi plačilo na obroke. PREVERITE CENIK

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja