Zakaj je orgazem koristen za zdravje?

Vsi ljudje se najbrž strinjajo s trditvijo, da je orgazem dober za počutje, zdravje, razpoloženje, srečo in še bi lahko naštevali. Vendar ali ste vedeli, da obstajajo znanstveno dokazane koristi, ki jih prinaša orgazem, pa naj bo to orgazem s partnerjem ali med masturbacijo, orgazem je orgazem in zdrav je. Naslednjič, ko bo partnerja bolela glava preprosto lahko rečete, da je to koristno za zdravje in da samo skrbite za dobrobit obeh.

 

ORGAZEM REGULIRA MENSTRUACIJO

Orgazem pošlje kri v organe v predelu medenice (kam pa drugam) in dostavi vse zdrave hranilne snovi tam, kamor je potrebno. Ženske, ki doživljajo orgazem enkrat tedensko, imajo bolj regulirano mesečno perilo (na 28 dni), kot tiste, ki orgazma ne doživljajo tako pogosto.

adult-1822498_960_720

 

ORGAZEM VAS OSREČUJE 

Orgazmi vas spravi v globoko stanje sprostitve, lahko celo  sedacije, zaradi česar lažje zaspite  in se spočijete po napornem dnevu. Visoka raven endorfina odstrani kortizol iz telesa, kar je ključna za dobro počutje in odpravljanje stresa. Kortizol je stresni hormon, ki povzroča vnetja v telesu, kopičenje maščobnih oblog na trebuhu in napihnjenost.

ORGAZEM VAS NAREDI BOLJ ZDRAVE

Orgazem povišuje nivo  DHEA hormonov v telesu, višji nivo teh hormonov v telesu, prinaša koristi za zdravje posameznika. DHEA hormoni zvišujejo koncentracijo, izboljšujejo spomin, študija objavljena nekaj časa nazaj pa je celo pokazala, da naj bi ugodno vplivali na bolezni srca in ožilja. Plus vsega bo vaša koža sijajna.

bdsm-1973281_960_720

ORGAZMI VAS POMLADIJO

Glede na študijo, ki jo je izvajal David Weeks, klinični nevropsiholog v Royal Edinburgh bolnišnici, lahko pogosti orgazmi povzročijo, da sti videti 10 let mlajši. (Njegova knjiga “Skrivnosti Supermladih” razglablja globlje o teh rezultatov.) Seveda ob predpostavki, da ne boste zaradi vseh teh orgazmov ponoči ob lepotni spanec, ki vam prav tako pomaga do mlajšega videza.

ORGAZEM DELUJE PROTIBOLEČINSKO

Orgazem sprosti oksitocin, peptid, sestavljen iz devetih aminokislin, ki delujejo kot naravni analgetik. Ta analgetični učinek pomeni, da orgazem prežene glavobol, omili menstrualne krče, in celo ublaži bolečine ob rojevanju otroka. (Nekatere ženske imajo spontane orgazme pri porodu, ko potiskajo, saj se telo tako brani pred bolečino)

sexy-1721447_960_720

ORGAZEM DELUJE RAZSTRUPLJAJOČE NA TELO

Povišanje pretoka krvi v telesu ob orgazmu lahko izzove vsesplošno limfno masažo, ki prispeva k naravni detoksikaciji telesa in umiri napetost v mišicah, ki so odgovorne za tako zapleten proces kot je prebava. To pa prav tako povzroča prijetno počutje.

girls-555650_960_720

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja