Zakaj vam zobni implantat olajša življenje?

Raziskave so pokazala, da kar 69 % ljudem manjka vsaj en zob v ustni votlini. Kar zanimiva številka kajne? Odlična in trajna rešitev za manjkajoči zob je zobni implantat.

Dr. Nenad Klasić, ki ima svojo ordinacijo DENTAL ART STUDIO v Zagrebu, nam je povedal, da se redno srečuje z ljudmi, ki imajo manjkajoči zob. Nekateri se odločijo za zobni implantat, drugi za mostiček, nekateri za nič. Razlika med obema rešitvama za brezzobost pa je ogromna, seveda tudi v ceni, čeprav je cena zobnega implantata na Hrvaškem še vedno ugodnejša kot v Sloveniji.

dr. Nenad Klasić v svoji ordinaciji DENTAL ART STUDIO

dr. Nenad Klasić v svoji ordinaciji DENTAL ART STUDIO

Razlogov zakaj izbrati zobni implantat je veliko, najpogostejši so naslednji:

  • IZBOLJŠAN IZGLED. Zobni implantat izgleda in se občuti kot vaš lastni zob. Narejen je tako, da se spoji s kostjo in tako postane kot pravi zob

 

  • IZBOLJŠAN GOVOR. Kadar je protetika, ki se vam namesti v ustih slabo izdelana, to vodi do motenj pri govoru. Zobni implantat je čvrsto pritrjen in govora ne moti.

 

  • IZBOLJŠANO UDOBJE V USTIH. Zobni implantat postane del vas, tako da ne občutite tujka v ustih, kot pri nekateri snemni protetiki.

 

  • LAŽJE ŽVEČENJE HRANE. Snemna protetika otežuje žvečenje. Zobni implantat pa vam omogoča žvečenje in grizenje kot z lastnimi zobmi, samozavestno in brez bolečine.

 

  • IZBOLJŠANO ORALNO ZDRAVJE. Zobni implantat ne zahteva brušenja sosednjih zdravih zob za namestitev, kot je to potrebno pri zobnem mostičku. Omogoča dostop do medzobnih prostorov in s tem lažje čiščenje in vzdrževanje dobre zobne higiene.

 

  • TRAJNOST. Zobni implantat ima dolgo življenjsko dobo. Če zanj dobro skrbite lahko traja tudi celotno življenje.

 

  • PRAKTIČNOST. Odstranljiva protetika. Je pač odstranljiva protetika, ki lahko izpade, se izgubi, umaže, vas spravi v zadrego. Da imate zobni implantat pa sploh nihče ne bo vedel.

 

STOPNJA USPEŠNOSTI

Stopnja uspešnosti zobnih implantatov se razlikuje, odvisno od tega, kje v čeljusti so postavljeni, vendar na splošno imajo zobni implantati stopnjo uspeha do 98%. S primerno oskrbo lahko implantati trajajo celo življenje.

 

BOLEČINA PRI POSTOPKU

Večina ljudi, ki imajo zobne implantate, pravijo, da je v postopku zelo malo nelagodja. Med postopkom je mogoče uporabiti lokalno anestezijo in večina bolnikov poroča, da postopek vključujejo manj bolečine kot ekstrakcija zoba.

 

NAROČANJE

Na pregled k dr. Klasiću, ki je do lepega nasmeha pomagal tudi slavnim v Sloveniji (Tanja Matko, Matjaž Javšnik, Stančka Šukalo, Gianni Rijavec in drugi), se lahko naročite preko telefonske številke 041 980 950 ali info@happymed.si, najprej je potreben temeljiti pregled, nato pa se z zobozdravnikom lahko lotite plana terapije. Poleg estetskega zobozdravstva  dr. Klasić zdravi tudi druge dentalne težave pri posameznikih, kot so endodontsko zdravljenje, ekstrakcije zob itd.

Ordinacija je moderno opremljena

Ordinacija je moderno opremljena

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja