Zanimiva dejstva o vaših prsih

Prsa, vseh oblik in velikosti, izkazujejo našo ženskost. Nekatere jih nosijo s ponosom, druge malo manj, zato se odločajo za vsadke, lepotne popravke in drugo, kar dan danes ni prav nič sramotnega. Zakaj ljudje ne bi bili zadovoljni s svojim telesom, če obstaja za to možnost?  Pustimo tabu lepotne kirurgije za danes na stran in se posvetimo zanimivostim glede ženskih prsi.

Kaj sploh veste o ženskih prsih? Za vas smo izbrskali nekaj zanimivosti:

  • NAŠE PRSI NISO SIMETRIČNE – leva in desna dojka nista simetrični, zato če strmite pred ogledalom in se sprašujete zakaj je ena večja, druga manjša, takoj prenehajte s tem, saj je to povsem normalno.
  • PRSI NE MORETE POVEČATI NA NARAVEN NAČIN – To je mogoče doseči le s plastično operacijo. Obstajajo sicer joga vaje, s katerimi lahko učvrstite prsi, vendar povečali jih na naraven način ne boste. Ženska v fazi nosečnosti in po nosečnosti,  sicer dobi polnejše in večje prsi, vendar se kasneje zopet zmanjšajo in izgubijo na čvrstosti.
  • PRSI V MLAJŠI DOBI so polne mlečnih žlez, kolagena ter maščob, s starostjo pa postanejo samo “vreča maščobe”.
  • SPANJE NA TREBUHU lahko uniči obliko vaših prsi. Specialisti predlagajo, da je za prsi najboljše spati na boku z blazino pod njimi za dodatno oporo.
  • RAK NA PRSIH – študije so pokazale, da več kot 50% žensk ne preverja svojih prsi na možne spremembe in s tem ne skrbi za zgodnje odkrivanja raka na dojkah, ki je kot vemo eden izmed najpogostejših oblik raka pri ženskah.
  • GRUDE V PRSIH – ob pregledovanju prsi opazite grude? Ne ustrašite se takoj, saj je 80% teh grudic benignih. Vaše prsi skozi mesec doživljajo veliko transformacij. V času menstruacije so prsi mehke, občutljive, kasneje napete. Trajne spremembe na prsih oz. v njih pa je potrebno takoj pokazati vašemu ginekologu. Ne pozabite, redno pregledovanje prsi, vam lahko reši življenje.
  • VELIKOST NEDRČKA – po študijah v ZDA, kar 85% žensk nosi napačno velikost nedrčka, saj jim je nerodno vprašati prodajalko za nasvet, same pa se niso izmerile.
  • NEZADOVOLJNE GLEDE PRSI – po raziskavah v International Journal of Sexual Health je kar 70% žensk nezadovoljnih glede velikosti svojih prsi – bodisi so premajhne ali prevelike.
Vir: Pixabay.com

Vir: Pixabay.com

Povzeto po: http://www.indiatimes.com/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja