10 razlogov za zobni aparat

Zobni aparat ima številne nenadomestljive koristi za videz in zdravje vaših zob- za obisk ortodonta si boste hvaležni.

Nevidni zobni aparat

Ne razmišljajte, da bi nepravilne položaje zob urejali z zobno protetiko.  Zobni aparat je najboljša rešitev, da dosežete najbolj pravilno obliko svojih zob, ohranite biološko celovitost zob in izboljšate samopodobo. Imeti lep nasmeh je več kot estetska vrlina. Zobje s pravilnimi položaji dobijo svoje prave pogoje za življenje. ”Nepravilna lega zob povzroča zgodnji karies in parodontozo. Zobni stiki so pretesni, zobna higiena je ovirana. Stanje se z leti slabša. Zobni aparat uredi zobne in čeljustne nepravilnosti, terapija je neboleča in po želji pacienta, tudi na videz neopazna, ” je povedaal Mr. Sc. Mateja Jelić, specialist ortodont iz Zagreba, ki izdeluje izključno najboljše in najsodobnejše aparate za zobe.

Zobni aparat zelo radi povezujemo z reševanjem neestetskega videza zob. Pri tem je zanimiv podatek, da danes zobni aparat ni več le metoda zdravljenja za otroke in mlajše osebe, vse več je namreč posameznikov starih nad 30 let, ki zdravo pomoč za lep nasmeh poiščejo v ortodontski ambulanti. Mr. Sc. Mateja Jelić se ukvarja izključno z ortodontijo in ima med pacienti tudi osebe, stare nad  40 let. ”V kolikor so zobje za zdravljenje klinično ustrezni, se lahko pacientu zagotovi ustrezno ortodontsko zdravljenje. Pacient, ki skrbi za svoje zobe do pozne starosti, je pameten in kadar je rešitev za nepravilnosti zobni aparat, poskrbim tudi za najbolj hitro možno rešitev, estetsko dovršenost in komfort pri nošenju aparata, ” pove ortodont Mr. Sc. Jelićeva.

Za razliko od zobne protetike, zobni aparat niti minimalno ne poškoduje vaših zob. Namestitve so enostavne, saj je vsak zobni aparat izdelan individualno, materiali so vrhunske kakovosti, metode so zunanje in notranje, terapije so hitre in preverjene. Največja pridobitev ortodontskega zdravljenja je ohranitev lastnih zob, ureditev zobnih kontaktov in interdentalnih prostorov. Cilj ortodontske terapije pa je postavitev čeljusti v enovito in funkcionalno enoto- medčeljustni odnosi postanejo pravilni.

Z lepim nasmehom pa boste poskrbeli tudi za boljšo presnovo. Grizenje hrane je normalno in pravilno, kadar so zobje v ustreznih položajih in kadar je ugriz pravilen. Osebe z zobno-čeljustnimi nepravilnostmi ne grizejo hrane tako učinkovito, kar povezujemo z boleznimi v presnovi. Zobni aparat se tako znova izkaže za upravičeno klinično reševanje položajev zob, taka terapija je upravičena že pri otrocih, ki jim zobni aparat pomaga pri pravilnem razvoju čeljusti in zob.

Napačno interpretacijo funkcije aparata za zobe imajo tisti, ki menijo, da ima zobni aparat samo estetski princip zdravljenja. Za ravnanje zob se ne odločijo, ker jim je njihov nepravilen nasmeh estetsko sprejemljiv. Tak pogled na smisel, vrednost in učinek ortodontske terapije je nepravilen, saj je ortodontsko zdravljenje usmerjeno k reševanju zobno čeljustnih nepravilnosti, ki so temeljni del človekovega organizma in zdravja.

221607_222629491217992_125874114_n
https://www.happymed.si/fiksni-zobni-aparati/. 

Po zobni aparat danes?

Če se za ortodontsko zdravljenje odločite danes, je visoko verjetno, da boste izboljšave videli v šestih mesecih do enega leta, ko bodo vaši zobje v popolnih položajih in vaš nasmeh božanski. Velja kot povsod v življenju- prej, ko začnete nositi zobni aparat, prej boste imeli pravilno postavitev zob in čudovit estetski nasmeh.

Snemljivi zobni aparat

Pridobite 10 koristi za vaše zobe

Ravni zobje. Nepravilna lega zob povzroča nepravilno obliko zob, s tem pa številne nepravilnosti, ki ogrožajo dentalno čeljustno zdravje posameznika. Po navedbah Mr.Sc. Jelićeve so stiki takih zob nepravilni, zobni kontakti pa so temeljni za pravilno obremenitev vseh zobnih skupin in s tem za uresničevanje individualne zobne funkcije. Kadar se z žvečenjem obremenjuje skupina zob, ki ni odgovorna za to, se bodo taki zobje prej poškodovali in zboleli. Vsak zob ima svojo nalogo, da pa jo lahko opravlja, mora biti na svojem določenem mestu.

Pravilni zobni loki. Kadar zobni loki niso skladni in so zobje postavljeni nepravilno, povzročajo pretesne interdentalne prostore, s tem pa onemogočijo higieno. Pri takih stanjih je značilen karies in zgodnja parodontoza. Zapleteno je tudi reševanje zobne gnilobe pri zobozdravniku, zato zobozdravniki pacientom z ortodontskimi nepravilnostmi svetujejo zobni aparat.

Pravilen ugriz. Cilj ortodontskega zdravljenja je ureditev enovitosti in funkcionalnosti obeh čeljusti. To vključuje pravilne zobne loke, pravilno postavljene zobe, ustrezne zobne kontakte in pravilen ugriz ali okluzijo. Ortodont po analizi stanja izdela zobni aparat, ki bo popravil prirojene zobne napake. Vse več pa je terapij, ko je pri odraslih osebah aparat za zobe potreben za ravnanje zob pridobljenih zobnih napak. Med njimi so pogoste izgube zob in s tem pojav premika ostalih zob ter posledično spremembe položaja zob in ugriza.

Stop kariesu in parodontozi. Pacienti z nepravilnimi položaji zob in čeljusti so nagnjeni k zgodnjemu kariesu in parodontozi. Vzrok za karies so pretesni zobni prostori in s tem poslabšani pogoji za biološko okolje zoba ter otežena zobna higiena. Hrana, ki zastaja med zobmi in se ne čisti redno in pravilno, povzroča obolenja dlesni in parodontozo. Zobni aparat je številka 1 v preprečevanju zdravstvene problematike zob in dlesni. Doseže poravnavo nepravilnih zob in postavi zobe na svoja pravilna mesta, zaradi teh lastnosti varuje tudi dlesni. Zobni aparat se namesti na zdrave zobe, v primeru, da je na zobeh karies, se ga pred namestitvijo aparata oskrbi. S predpisano higieno doma, pacient ohranja stabilnost pred kariesom in obolenji dlesni že med ortodontsko terapijo.

Brez brušenja zob. Ena največjih odlik, ki jo ima zobni aparat za zobe je nedvomno njegova neškodljivost strukturam naravnega zoba. Aparat zobe ne poškoduje in jih ne spravi v odvisen položaj, terapija je časovno omejena, določena. Zobni aparat se namesti na zobe z notranje in/ali zunanje strani, s silami ustvarja premike zob, ki nimajo nobenih negativnih učinkov v notranjosti zob ali v kosti. Za razliko od aparata, je zobna protetika postala učinkovita bližnjica, predvsem zaradi komercialnih sporočil in nerealnih fotografij zobnih lusk in estetskih prevlek. Zapomnite si, zobna protetika ne more nikoli izgledati tako naravno, sveže in mladostno, kot naši naravni zobje. Ne brusite zob za namestitev zobnih prevlek ali lusk, raje namenite zobem potreben čas in naj se z aparatom popravijo sami. S tem vložite v svoje zdravje in lepoto hkrati, vaše zobe pa obdržite do pozne starosti.

Estetska dodelava zob. V kolikor po odstranitvi aparata še vedno niste povsem zadovoljni z nasmehom, je dobra novica za vas ta, da bodo poravnani zobje potrebovali najmanj invazivne postopke, največkrat kar z uporabo kompozitnega materiala. Kompozit ne zahteva brušenja in je lahko rešitev za zapiranje neravnih spodnjih delov zob, za zobe z razjedami in za občutljive zobe. Kompozit je posnemalec naravne barve zob, primeren je za zobne zalivke in za reševanje minimalnih estetskih defektov na zobeh.

Lep nasmeh. Nič na človeku ni bolj očarljivo kot naraven, lep in svež nasmeh. Ravno nasmeh je tisti, ki nas lahko najbolj pomladi, saj izžareva naše dejansko zdravje in prav je, da poskrbimo za svoje zobe pri specialistih in z ustno higieno doma. Po zaključenem zdravljenju, ko bo vaš nasmeh božanski, boste radi umivali zobe in skrbeli za redne preglede pri zobozdravniku. Postali boste bolj samozavestna oseba, saj nasmeha ne boste ve skrivali, ampak ga boste pokazali na široko. Smeh je najboljši naravni antibiotik, kar boste opazili sami skozi izboljšano kakovost življenja.

Visoka samopodoba. Zobni aparat ima visoko vrednost pri kozmetični ureditvi nasmeha, pri tem pa posamezniku močno izboljša samopodobo. Ne samo zaradi aduta popolne preobrazbe nasmeha, temveč tudi z razloga, ker je za pacientom proces zdravljenja, ki zahteva potrpežljivost in redne obiske, skratka odločenost in skrbnost. Pacient je upravičeno ponosen nase, saj si je dokazal, da zmore za svoje zobe poskrbeti na zahtevani ravni. Ortodontska terapija spremeni paciente na bolje.

Bel nasmeh. Vrhunske rezultate boste imeli z beljenjem zob, kot nam je povedala Mr. Sc. Jelićeva je to maksimalna preobrazba nasmeha, pacienti pa svoje zadovoljstvo ocenijo z najvišjo možno mero. Beljenje zob je preverjen, varen, učinkovit estetski postopek, s katerim ortodont po odstranitvi zobnega aparata izboljša svetlost zob in doseže mladostno belino. Beljenje zob je med pacienti po ortodontskem zdravljenju zelo uveljavljena terapija. Pacienti se zaljubijo v svoj nasmeh, ki je popolnoma raven in mladostno bel.

Ljubezen do zobne higiene. Ključ vsakega zdravljenja, še posebej ortodontskega je, da negujemo zobe. Za zdrave, negovane zobe in dlesni je redna ustna higiena pogoj, za preventivo in ukrepanje pa vsaj dvakrat letno obiščite zobozdravnika na rednem pregledu. Redna zobna higiena se izvaja zjutraj, ko temeljito sčistimo zobe in osvežimo dah, po jedi in zvečer pred spanjem. Svetuje se uporaba zobne nitke za odstranitev odvečne hrane med zobmi ali v dlesni.

 

 

Zobni aparat je najboljša rešitev za estetsko in funkcionalno zob v zgornji in spodnji čeljusti. Njegova naloga pomoč pri pravilnemu razvoju zob pri otrocih in mladostnikih, pri odraslih osebah pa zobni aparat ureja medzobne položaje že razvitih zob na njihova pravilna mesta.

Izbira ortodonta je pomembna

Za oskrbo vašega nasmeha poiščite ortodonta, ki ima zanesljivo strokovno zanje in bogate klinične izkušnje s pacienti ter uporablja materiale uglednih svetovnih proizvajalcev. Ortodontsko zdravljenje mora biti skrbno načrtovano, ortodont mora izdelati zobni aparat, ki bo korigiral najmanjše napake. Zato mora imeti ortodont tudi umetniške spretnosti, dobro oko za detajle in razvit občutek za estetiko. Po pregledu in analizi stanja vam mora natančno opisati vaše stanje in predpisano zdravljenje. ”Zobni aparat vam naj ortodont namesti, ko ste popolnoma seznanjeni s terapijo, cilji terapije in ostalimi okoliščinami zdravljenja. Ortodontu morate zaupati, da je pravi strokovnjak za vaše zobe. Detajlna analiza primera je osnova, da pacientu izdelam najboljši možen zobni aparat za ortodontsko zdravljenje in najkrajšo pot do rezultata. Čas zdravljenja je kratek, planirani rezultati pa vselej izpolnjeni,” pove Mr. Sc. Jelićeva, ki z najboljšimi metodami pomaga številnim pacientom do lepega in pravilnega nasmeha.

Cena. Zobni aparat je samoplačniška zobozdravstvena storitev in cena je pomemben dejavnik v procesu sprejemanja odločitve za ortodontsko zdravljenje. Preverjeno vrhunsko kakovost in ugodno ceno nudi Mr. Sc. Jelićeva, ki prakticira v Privatni specialistični stomatološki ordinaciji za ortodontijo Mr. Sc. Mateja Jelič. Jelićeva izdeluje izključno najmodernejše zobne aparate iz materialov vodilnih svetovnih proizvajalcev ter najbolj učinkovite metode zdravljenja. Nevidni zobni aparat vam nudi za 1.100€. Pacientom so v postopku zdravljenja na voljo brezplačni obiski pri ortodontu.

Brezplačen pregled. Ortodontko Mr. Sc. Matejo Jelić, lahko obiščete brez čakalnih dob, prijavite pa se lahko na brezplačen pregled in se z ugledno strokovnjakinjo posvetujete, kakšen zobni aparat je najbolj primeren za reševanje vaše zobne problematike. Ortodont je zelo primeren za številne paciente iz Slovenije, ki se sprašujejo kam po kakovosten in cenovno dostopen zobni aparat. Ortodontska ordinacija se nahaja v zagrebu

Telefonske prijave na pregled sprejemamo na 041 980 950, od petka od 9.00 do 14.00 ure. Pisna prijava na info@happymed.si. Kontaktirajte nas z zaupanjem.

Avtor: Natalija Sakelšek za Happymed

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja