Zakaj moramo nadomestiti manjkajoči zob?

Zobni vsadki in kako pomembno je nadomestiti manjkajoči zob

Preden se lotimo teme zakaj je pomembno nadomestiti manjkajoči zob, naj še enkrat na hitro obrazložimo kaj zobni vsadek je. Zobni vsadek je majhen in zelo močan titanski vijak, ki ga zobozdravnik uporabi pri nadomeščanju zobne korenine. Kirurško se vstavi v čeljustno kost, nanj pa se namesti abutment in protetika (zobna krona). Na prvi pogled izgleda kot naravni zob, prav tako se ga ljudje hitro navadimo.

 
Zobni vsadek

VIDEZ

Zobni vsadek se uporablja namesto manjkajočega zoba zaradi videza, čeprav se morda sliši smešno, veliko ljudi ob izgubi zoba utrpi večji stres. V današnjem času smo vsi precej obremenjeni z zunanjim izgledom in tako lahko manjkajoči zob pripelje do izgube samozavesti.

Izguba samozavesti lahko vodi do poslabšanja zadev v službi ali v osebnem življenju, lahko vodi v depresijo ali v umik v samoto. Študije v tujini so pokazale, da so ljudje z manjkajočimi zobmi manj samozavestni, imajo slabše socialno življenje in se sramujejo svojega stanja.

USTNO ZDRAVJE

Takoj, ko izgubite zob, se ravnovesje v vaših ustih poruši. Nastali prostor omogoča preostalim zobem, da se premikajo in spreminjajo pozicijo, čeprav imate normalen ugriz.

Vse to lahko vodi do nadaljnih težav v vaših ustih, predvsem če se vam začne spreminjati ugriz. S časom, je kot posledica tudi nadaljna izguba zob in izguba gostote čeljustne kosti.

UDOBJE

Če imate vse zobe, verjetno ne veste o čem govorim. Kadar žvečite hrano in trd košček le te zaide v prostor kjer je manjkajoči zob, pride do neizmerne bolečine in neprijetnega občutka. Da ne govorimo kako neprijetno je čiščenje. Zaradi slabo očiščenega prostora (sploh, če še imate korenine) prihaja tudi do slabega zadaha.

 

Dr. Nenad Klasić, specialist čeljustne kirurgije, ki deluje v Zagrebu v svoji lastni ordinaciji (DENTAL ART STUDIO) Vas z veseljem sprejme na prvi brezplačen, neobvezujoč pregled na katerem Vas temeljito pregleda in Vam svetuje glede rešitve za vaše zobe.

Nenad naročanje

Do sedaj smo imeli samo zadovoljne paciente, zato lahko z gotovostjo trdimo, da dr. Klasić svoje delo opravlja dobro.

 

PREBERITE TUDI ANDREJINO ZGODBO O NESREČI IN NJENEM NASMEHU SEDAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja