SODOBNO ZDRAVLJENJE RAKA V TUJINI

Sodobno zdravljenje raka se v tujini izvaja s trenutnimi vrhunskimi dosežki medicinske znanosti in tehnologije. Bolnikom so na voljo najboljše dosegljive metode, obravnava pa je  prilagojena bolnikovi bolezni in njegovim osebnim okoliščinam. Za razliko izvaja onkologija v Sloveniji metode določene z zakonom, ne pa tudi vrhunskih in zadnjih dosegljivih. To je tudi razlog, da se bolniki odločijo zdraviti raka v tujini.

 

rak

Samoplačniška obravnava – zasebna onkologija

Zdravljenje raka je v tujini samoplačniško. Oziroma ga izjemoma krije (odobritev, povračilo) Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Razlog, da je obravnava samoplačniška je dvojen; onkologija je v tujini urejena tudi kot zasebna zdravstvena dejavnost in lahko sprejema bolnike iz celega sveta, ta drugi pa, da se bolnik sam odloči za boljše oziroma predlagano zdravljenje v tujini, ki se običajno razlikuje od možnega predlaganega zdravljenja v domovini. Takega zdravljenja pa obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije oziroma le, kadar so v Sloveniji izčrpane možnosti zdravljenja.

Onkologija v Turčiji – stik z onkologom

V HAPPYMEDU pogodbeno sodelujemo z drugo največjo onkološko bolnišnico (op. p. verigo bolnišnic) Acibadem v Turčiji (Harvard Medical International). Bolnikom pomagamo do takojšnje konzultacije z njihovimi onkologi, pri katerih dobijo analizo medicinske dokumentacije, plan in stroškovnik zdravljenja ter organizacijo potovanja na zdravljenje v bolnišnico. Ob naročilu konzultacije prejme bolnik potrebna navodila in termin, ki mu ga z onkologom organiziramo v najkrajšem času.

Bolniki pogosto vprašajo ali jim lahko posredujemo cenik bolnišnice Acibadem za zdravljenje raka. Na tem mestu želimo zato pojasniti, da bolniku onkolog in tim zdravnikom bolnišnice odgovori individualno tako s planom zdravljenja, časom zdravljenja in ostanka v bolnišnici, ceno zdravljenja in vsemi informacijami, ki so pomembna, da lahko bolnik sprejme odločitev za zdravljenje. Konzultacija je tako namenjena kompletni pojasnilni dolžnosti o vseh vidikih zdravljenja v bolnišnici. Lahko pa navedemo, da se cene zdravljenja gibajo od deset pa do nekaj deset tisoč evrov.

kemoterapija

 

Zdravljenje v tujini – pravica do povračila stroškov zdravljenja ali odobritve od ZZZS

Smo storitveno podjetje za načrtovano zdravljenje v tujini in vsakemu bolniku, ki pri nas naroči konzultacijo, pojasnimo vsebino pravice do zdravljenja v tujini zaradi elementa izčrpanih možnosti zdravljenja v Sloveniji. Pravico znamo uveljavljati preko upravnega postopka pred zavodom, kot tudi ponuditi rešitve za sodno varstvo pravice do povračila stroškov onkološkega zdravljenja.

Onkologija je ob tem področje, s katerim smo šele pričeli izvajati aktivnosti in je ob tem pa je naš glavni interes, da rakavim bolnikom v prvi vrsti sporočimo, kaj vse jim nudi onkologija izven meja. Ob tem naj povemo, da so nas z bolnišnico Acibadem in metodami, ki jih ta izvaja, seznanili ravno bolniki, ki so se na nas obrnili z vprašanji ali jim lahko pomagamo pri povračilu stroškov zdravljenja. Zato se jim na tem mestu zahvaljujemo in si zaslužijo priznanje, saj bodo prav s to informacijo zelo verjetno pomagali še marsikomu, ki ima in potrebuje zdravljenje raka.

Naročilo na konzultacijo

Na konzultacijo se lahko bolniki naročite vsak delovnik v delovnem času na 041 980 950 in info@happymed.si. Prejeli boste prvi možen termin z onkologom v tujini, navodila za vrsto in prevod medicinske dokumentacije ter navodila za prihod. Cena konzultacije znaša 353,00 evrov z DDV.