Ali silikonske implantate za povečanje prsi izbere plastični kirurg Dr. Rajko Tončić ali jaz?

Vprašanje:

Pozdravljeni,

stara sem 32 let in vam pišem, ker sem o vašem kirurgu Dr. Rajku Tončiću slišala in prebrala samo lepe pohvale za njegovo delo. Tudi sama nameravam opraviti povečanje prsi pri njemu, zanima pa me, kako bo plastični kirurg zame izbral najboljše silikonske implantate. Moja želja je, da nimam okroglih prsnih implantatov, ampak si želim imeti kapljičaste silikonske implantate, saj so prsi nato videti bolj naravne. Opažam pa, ko prebiram forume in tudi nasploh, da vse več kirurgov na pacientkah, ki se odločijo za povečanje prsi, koristi okrogle implantate. Ali implantate za povečanje prsi izbere plastični kirurg Dr. Rajko Tončić ali jaz kot bodoča pacientka? Hvala za vaše odgovore.

Odgovor:

Spoštovana,

zahvaljujem se vam za lepe besede o našem strokovnjaku, Dr. Rajku Tončiću, ki je prvovrsten plastični kirurg za povečanje dojk in za vse posege na dojkah. Kar Dr. Tončića, poleg vrhunskih estetskih rezultatov, še posebej odlikuje kot operaterja, so najmanj možne vidne brazgotine po posegu, saj plastični kirurg koristi tehniko kratkega reza za povečanje prsi in Leyour tehniko za dvig in zmanjšanje dojk. Dr. Tončić ima pacientke iz številnih evropskih držav, zato ste lahko prepričani, da boste izbrali strokovnjaka, ki vam bo skrbno prisluhnil in se bo vsekakor ravnal skladno z vašimi željami. Da bo vaše zadovoljstvo, po tem, ko boste opravili povečanje prsi, na najvišjem nivoju, boste na predoperativnem pregledu soodločali o obliki in profilu implantatov, prav tako tudi o velikosti implantatov.

Silikonski implantati imajo različne profile, od nizkega, srednjega do visokega. Obstajata dve tipični obliki implantatov za povečanje prsi, to sta okrogla in kapljičasta oblika. Okrogli implantati se običajno vstavijo pod mišico in zmorejo dati lepo polnost v zgornjemu delu dojke. Njihova lastnost je, da se ne premikajo dosti in skoraj vedno ohranjajo prvotno obliko. Kapljičasti implantati za povečanje prsi ali implantati v obliki solze imajo bolj naraven videz in manj polnosti v zgornjem delu. Zaradi tega omogočajo bolj naraven videz in se lepše spustijo v dojki. Njihova lastnost je, da v primeru spremembe lege ali obračanja povzročijo nenaraven videz dojke. Plastični kirurg Dr. Rajko Tončić vam bo na pregledu in posvetu pojasnil možnosti za najboljši izid videza dojk po posegu. V želji, da je vaše povečanje dojk opravljeno skladno z vašo predstavo o tem, kako naj bi dojke izgledale po posegu, pa vam bo s kirurškim pristopom in izborom implantatom vašo željo tudi izpolnil.

Prijazen pozdrav!
Natalija Sakelšek, glavna svetovalka v HAPPYMED

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja