Labioplastika – zakaj sem se odločila za ta poseg?

LABIOPLASTIKA

Labioplastika je poseg, ki spremeni obliko ali velikost sramnih ustnic na ženskem spolovilu, navadno jih kirurg zmanjša ali naredi bolj simetrične.

Pacientko, ki se je odločila za poseg smo prosili za kratek prispevek. Njene podatke hranimo v podjetju in jih na njeno željo ne bomo objavili.

labioplastika1

IZPOVED PACIENTKE 

»Že od majhnega me je motila velikost mojih sramnih ustnic, saj so bile vidne že, ko sem se oblekla v kopalke. Od začetka to ni bilo tako moteče, saj se svojega telesa še nisem zavedala, ko pa sem vstopila v puberteto, sem se nehala udeleževati športnih dni v šoli, ki so vključevali plavanje. Svoje zadrege nisem delila z nikomer, tudi s starši ne, saj smo glede teh tematik bili kar precej zaprti. Nekako sem uspešno skrivala svojo hibo, vse dokler nisem pri svojih 17. letih imela prvega fanta. Že sama misel, da se bom nekoč slekla pred njim mi je povzročala strah, zadrego, sram. Večina deklet komaj čaka, da izkusi spolnost, jaz pa sem se je bala. Hvala bogu je takratni fant sprejel mojo hibo in se iz nje ni norčeval. Sama pri sebi pa vem, da zaradi tega nisem bila nikoli sproščena v spolnosti. Tudi dopust na morju je zame bil stresen, vedno sem se oblekla v ženske bermuda hlače, ki pa so mi povzročale trenja na bedrih in neznosno draženje kože. Čipkasto perilo sem lahko le opazovala v izložbah trgovin, saj je vsak poskus nošenja izzval neprijetne bolečine.

Dolgo sem zbirala pogum, prebirala mnogo člankov v tujih medijih, dokler nisem naletela na sekcijo labioplastika na strani happymed.si, seveda sem se še vedno borila z zadrego, zato jih nisem takoj kontaktirala. Minilo je še kar nekaj časa, da sem zbrala pogum in poklicala gospo Natalijo in ko sem se začela pogovarjat z njo, sem ugotovila, da je vsak strah, zadrega ali karkoli takšnega povsem zaman. Dojela sem, da je to strokovno osebje in z ljudmi, kakršna sem jaz, dela vsak dan.

Po temeljitem pogovoru, so me naročili na pregled k dr. Kosiju v Velenje. Tudi on je izredno strokoven in prijazen, ko je videl da sem v zadregi, mi je razložil, da je žensk, ki imajo takšno težavo kot jaz mnogo in da sem sprejela pravo odločitev.

Labioplastika sem opravila 4 mesece nazaj, povsem brez bolečin in tudi okrevanje je bilo zelo kratkotrajno. Z izgledom sem zelo zadovoljna, tudi z obravnavno in svetovanjem. Prvič v življenju dejansko uživam v spolnosti, tudi čipkasto perilo že nosim. Tako jaz kot partner sva navdušena. Komaj pa čakam poletje, da bom lahko končno oblekla bikini.«

Labioplastika

O POSEGU

Drage dame, labioplastika je poseg, ki ga dr. Kosi opravlja rutinsko, zato je vsakršna zadrega ali neprijetnost povsem odveč. Če s svojimi sramnimi ustnicami niste zadovoljne, vam povzročajo bolečine, primanjkljaj samozavesti ali celo travme, potem je čas, da se odločite za poseg. Labioplastika se izvaja ambulantno  v lokalni, regionalni ali splošni anesteziji, sama operacija pa traja približno  0.5  – 1 h.

Dr. Mariusz Kosi je specialist ginekologije in porodništva, deluje v Feminamedico ginekološkem centru. Poleg estetske ginekologije opravlja tudi splošno ginekologijo, ultrazvočno diagnostiko, akupunkturo, porodništvo itd.

Program estetskih operacij na področju intimnih delov telesa pri ženski v Feminamedico obsega:

  • Plastična kirurgija malih sramnih ustnic in klitorisa (labioplastika, brizganje maščobe, Lipofilling)
  • Povečanje velikih sramnih ustnic
  • Obnova himena (himenoplastika)
  • Odstranjevanje ali zarezovanje himena (himenotomija)
  • Lifting vagine (zožitev vhoda v nožnico) in plastična kirurgija vagine (vaginoplastika)
  • Povečevanje G – točke

 

Pokličite nas na 041 980 950 ali nam pišite info@happymed.si in se naročite na pregled – zadrega je popolnoma odveč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja