Laserska korekcija vida in starostna omejitev

Vprašanje:

Pozdravljeni!

Odločam se za operacijo kratkovidnosti in imam nekaj vprašanj:

– ali obstaja kakšna omejitev za lasersko odstranjevanje dioptrije glede na starost in višino dioptrije (51 let; dioptrija -7 desno; -7,25 levo) oziroma ali je laserska korekcija vida pri taki dioptriji možna,
– ali je istočasno možna tudi laserska korekcija vida za daljnovidnost in ali je ta sploh smiselna, če je šele v začetni fazi
– kakšen poseg bi bil možen v mojem primeru in kakšna bi bila cena;

Za odgovore se Vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Alenka

Odgovor:

Spoštovana ga. Alenka,

Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje za lasersko korekcijo vida v Specialni bolnici za oftalmologijo Svjetlost v Zagrebu. V nadaljevanju vam odgovarjam na vaša vprašanja.

Starostna omejitev za lasersko korekcijo kot taka ne obstaja, omejitev za poseg je siva mrena, nato pretanka roženica, nezdravo očesno ozadje.. Laserska korekcija vida se načrtuje potem, ko opravite najbolj temeljit pregled vida (merjenje dioptrije, merjenje debeline roženice, merjenje očesnega pritiska, kompletna diagnostika očesnega ozadja), na pregledu vida se morebitne bolezni, kot je siva mrena, očesni kirurg pa stanju primerno svetuje primeren poseg za tako indikacijo.

Pod pogojem, da nimate sive mrene (visoko verjetno je nimate, saj se ta bolezen vida zelo nazorno občuti- vedno bolj meglen vid, menjava barv, pomanjkanje svetlobe…), je laserska korekcija vida za vas ustrezna tako za odpravo kratkovidnosti in daljnovidnosti. Torej, v vašem primeru je možna odprava vseh dioptrij, ki jih bo očesni kirurg indiciral na specialističnem pregledu. Laserska korekcija vida se izvaja z najsodobnejšo lasersko tehnologijo iLASIK 2015 6. generacije, ki omogoča korekcijo vseh dioptrij. Dobro je smiselno, da sočasno, poleg kratkovidnosti, opravite korekcijo starostne daljnovidnosti, saj je slednja napredovalna dioptrija in se vam bo z vsakim letom povečala. Ko pa se starostna daljnovidnost lasersko odpravi, odpravite potrebo po očalih za branje ali opravila na blizu.

Cena laserske korekcije vida v vašem primeru (pod pogojem, da ste kandidat) znaša 1.385€ na oko, pri tem se izvaja najbolj napredna metoda v svetu- Custom IntraLase2015 LASIK 6. generacije in vključuje:

-popolno lasersko korekcijo vida (all laser surgery)- IntraLase2015 lasersko izdelavo roženičnega pokrova in odstranjevanje dioptrije z najbolj preciznim in roženici najbolj prijaznim laserjem 6. generacije Schwind Amaris 750Hz.
-odpravo deviacij višjega očesnega reda (bleščanja, svetlobni krogi, težave z nočnim vidom),
-korekcijo poškodb mikroreliefa roženice in zdravljenje nepravilnosti celega očesa,
-okrevanje v 24 urah,
-trajne rezultate.

Poseg je v celoti neboleč in vaaren. Rezultati so trajni.

Prijazen pozdrav!

Natalija Sakelšek, glavna svetovalka v HAPPYMED

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja