Počena zobna korenina in zobni implantat

Vprašanje:

Pred kratkim sem bil na pregledu pri zobozdravniku zaradi nekoliko zatečene dlesni pri zobu (2. zgoraj, desno), ki je na štiftu. Specialist parodontologije je podal diagnozo, da dlesen sicer ni problematična, je pa korenina zoba počena (kar na priloženi rentgenski sliki sicer ni vidno) ter je posledično nujna čim prejšnja ekstrakcija zoba. Zobozdravnik meni, da je najprimernejša rešitev zobni implantat. Pravi, da je pred vstavitvijo implantata (cca. 4 do 5 mesecev prej) potrebno izdelati in začasno uporabljati (nadomestni) zob zaradi potrebne nadgradnje zobne kost (+celjenje).

Glede na to, da je potrebno čim prej zob izpuliti, me zanima, ali bi lahko omenjen poseg opravil pri vas. Čeprav vem, da brez predhodnega pregleda težko, ampak vas vseeno prosim, da na podlagi opisane situacije ocenite in mi sporočite, katere storitve bi bilo potrebno izvesti za celovito rešitev omenjene zobne problematike in koliko znašajo njihove (posamezne) cene. Prilagam tudi rentgensko sliko. (RTG zob hranimo v uredništvu).

Hvala za vaš odgovor.
Milan

Odgovor:

Spoštovani,

na podlagi vašega povpraševanja in ortopanskega posnetka, ki ste nam ga poslali, je mnenje zobozdravnika Dr. Nenada Klasića, za zdravljenje in terapijo, ki je za vas klinično najbolj ustrezna, sledeče:
na zobu, ki bi ga želeli izdreti, imate prisotno vnetje, zato je zob potrebno izdreti nemudoma, torej čim prej, da se vnetje ne razširi. Mesto izdrtja bo potrebno augmentirati, to je polniti z nadomestno čeljustno kostjo in nato počakati 4 do 5 mesecev, preden bo oralni kirurg mesto zapolnil in s posegom vgradil zobni implantat. Med časom, ko boste brez zoba, bo vrzel zobozdravnik Dr. Klasić učinkovito zapolnil s provizorijem, s katerim se boste lahko sproščeno smejali. Cena celotne terapije, ki vključuje ekstrakcijo, augmentacijo, zobni implantat,  strokovno delo zobozdravnika in oralnega kirurg,  znaša približno 1.500,00 EUR. Trajanje rehabilitacije je okoli 6 mesecev, termin vam bomo uredili nemudoma.

Prijazen pozdrav!
Natalija Sakelšek, glavna svetovalka v HAPPYMED

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja